2009 m. spalio 21 d., trečiadienis

Carnivàle


Ilgai galvojau ir tariausi su itin artimais žmonėmis ir savimi ar daryti įrašą tam tikra tema.Kadangi žmonės, kurie mane tikrai pažįsta ir galbūt mąsto racionaliau nei aš, patarė susilaikyti tai ir susilaikysiu...

Ta proga,kad vėl pradėsiu žiūrėti Carnivale ir gal kažkas  neskaitė atsiliepimų apie šį serialą ir kažkam gal tai taps "atradimu", brūkštelsiu įrašą iš savo seno blogo...

Noriu jums šiandien pristatyti vieną geriausių visų laikų serialų, kurį pažiūrėti rekomendavo ( o gal tiesiog apie jį papasakojo), vienas artimas ir gerbiamas žmogus :) Manau, kad Carnivale nurungė kitą, visų laikų mano best ever serialą Twin Pyksas.Matt Roush (Šiaurės Amerikos TV Gidas) pavadino Carnivàle: “Idealiu šou tiems, kurie galvojo, kad Twin Pyksas buvo per daug prieinamas”, beje Carnivàle kaip ir Twin pyksas buvo nutrauktas po 2 sezonų, nors iš pradžių buvo numatyta išleisti viešumon 6 sezonus, po 12 serijų.Iki šiol neaišku, kodėl HBO taip pasielgė, bet pagrindinė priežastis , pasak jų,matyt buvo pinigai, nes kiekvienam epizodui buvo skiriama 4 mil. dolerių, be to vaidino nemažai aktorių.Pirmąjam sezone vaidmenis atliko 17 aktorių ir 15 iš jų turėjo svarbią “gyvenimo liniją”, antrajame sezone liko “tik" 13  pagrindinių atlikėjų :) Taigi serialas buvo nutrauktas 2005 gegužės 11 dieną, HBO prezidentas Chris Albrecht, paskelbė, kad sprendimą pakeistų, jeigu prodiuseriai sumažintų epizodo samatą iki 2 mil. dolerių, bet atsižvelgiant į aktorių gausą, įvairias filmavimo vietas ir serijų skaičių viename sezone, toks pasiūlymas pasirodė nerealus.Po to kai serialas buvo nutrauktas, HBO per vieną savaitgalį sulaukė 50,000 laiškų su prašymais Carnivàle pratęsti.Serialo kūrėjas Daniel Knauf, nebuvo įsitikinęs, kad gerbėjų laiškai padarys kokią nors įtaką ir tiesiog paaiškino, kad alternatyvos pvz. parduoti serialą kitai kompanijai,neįmanoma, nes siužetas ir charakteriai pagal sutartį priklauso HBO.Vis dėl to jis tikėjosi, kad kompanija apsvarstys serialo likimą dar kartą ir kitą ketvirtį pradės vėl filmuoti, bet Knauf turėjo tiek daug nepanaudotos medžiagos, kad nebuvo patenkintas pasiūlymu serialą užbaigti 3 val. trukmės filmu.


Taigi, daugiau apie patį serialą, įdomumo dėlei pasakysiu, kad pirmoji serija manęs visai “neužkabino”, bet kadangi pažiūrėti pasiūlė žmogus, kurio skonį aš žinau tai “prisiverčiau” pažiūrėti ir antrąja, o tada prasidėjo.”Suvalgydavau” po kelias dalis per dieną, tiesa vieną dieną netikėtai nustojau žiūrėti ir prisiminiau gerokai po naujųjų metų ir per vieną dieną peržiūrėjau visas likusias 8 serijas, nes norėjos dar ir dar, o tada apniko nusivylimas ir liūdesys, kad daugiau serijų nebebus…

Siužeto linija vystoma didžiosios depresijos metu Amerikoj t.y ketvirtajam dešimtmetyje.Carnivale konsultavo istorikai, kad sukurtų autentišką to laikmečio dvasią, todėl serialas apibūdinamas tokiais žodžiais kaip „nepriekaištingas“, „įspūdingas“ ir „neįtikėtinai stulbinantis reginys“.2004 metais laimėjo 4 Emmy apdovanojimus už meninę pusę, kinematografiją, kostiumus ir šukuosenas.Kaip žinoma tuo laikmečiu Amerikoj siautė smėlio audros, kurios susidarydavo dėl didelės žalos Amerikos ir Kanados eklogijai ir agrokultūrai.Taigi sausros ir dulkių efektui sukurti,kiekvienas rūbų komplektas buvo pedengiamas nešvarumais, aktorių kostiumai atrodo nudriskę ir persmelkti purvo ir prakaito.Pagal samata, pirmąjį sezoną buvo sukurta 5000 kostiumų.Kūrybinė grupė klausėsi autentiškos 30tųjų muzikos,radijo, skaitė senus Holivudo laikraščius, mokėsi to laikmečio kalbos skambesio ir slengo J Žodziu, trumpai tariant, laikmetis buvo kuo puikiaisiai atkurtas, kas liečia kostiumus, kalbą ( dėl to žiūrint anglų kalba dažnai sunku suprasti, ką šneką), gyvenimą ir netgi maistą.Serialas filmuotas Pietinės Kalifornijos apylinkėse.

Galėčiau rašyti ir rašyti apie šį serialą, bet matyt reiktų „pereiti“ prie siužeto.Taigi pagrindinė siužeto linija yra kova tarp gėrio ir blogio.Seriale įpinta mitologijos apie Tamplierių ordiną, būrimą taro kortom ir istorinių įvykiu, tokių kaip Dulkių audra, apie kurią jau minėjau ir pirmuosius žmogaus branduolinius bandymus.Kaip jau turbūt supratot iš įrašo pavadinimo,veiksmas vyksta keliaujančiam išsigimėliu cirkę, jame sutinkame tarybą, kuri sprendžia visus cirko klausimus, liliputą cirko vadovą ( kurį vaidina Michael J.Alexander, puikiai žinomas Twin Pykso mėgėjams), būrėją taro kortom,striptizą šokančią šeimą (beje mamos personažas pelnė visas mano simpatijas) moterį su barzda, stipruolį, gyvačių užkalbėtoją ir daug kitų veikėjų.Kita siužeto linija nukelia į be galo keistą pastoriaus Justino pasaulį.Kadangi HBO savo serialų nepertraukia reklaminiais intarpais tai serialo muzika būdinga pilnametražiam filmui,įdomiausia, kad kiekvienas veikėjas turi savo muzikinį leitmotyvą, kuris lydi jį viso serialo metu, o personažai susiję tarpusavyje turi susijusias muzikiness temas.Turbūt užteks beletristikos, nes kažin ar ir tiek teksto kažkas skaitys, bet rekomenduoju jį tiesiog pažiūrėti.Tikrai verta, neveltui šis serialas laimėjo ir buvo nominuotas tiek daug apdovanojimų ir buvo rodomas 27 šalyse [aišku ne Lietuvoj, bet vienu metu audžiau mintį pasiūlyti jį LTV) :) Apie siužetą nerašiau daug specialiai, nes neliks žiūrėjimo malonumo :)

Įdedu keletą Carnivale afišų, jei neskaitysit teksto tai gal bent jos sugundys paieškoti šio genialaus serialo :)







Ir vakar dienos derinukas, skirtas pasivaikščiojimui iki pašto ir atgal  :)

  • Vyriškos kostiuminės kelnės - 3 lt.
  • Odinis pintas dirželis [šiom kelnėm reiktų platesnio] - 1 lt.
  • Verstos odos batukai - 6 lt.
  • Šokėjos triko - dovana
  • Kišeninis laikrodis ant kaklo - 50 lt.
  • Rankinė - 10 lt.
  • Beretė - mamos jaunystės
  • Žieminis paltukas 20 lt. [dirža išeidama pakeičiau į pintą rudą, platesnį nei kelnėse,bet žinau koks tiktų čia idealiai] :)
  • Pereinančių spalvų skara/šalikas - anytos dovana [spalvos - raudona/ruda/violetinė]
  • Rankoje trys spalvoti vokai :) 
  • Viso: 90 lt.




27 komentarai:

mirattes rašė...

Sugundei, einu panaršysiu internetą ir jeigu rasiu parsisiųsiu.
Smagus derinys, labai gražios kelnės. jau kuris laikas jas čiupinėju, bet nedrįstu. Smagu, kai yra drąsiu žmonių ;)
Gin, kaip visada PUIKIAI.

GinCherry rašė...

Yra linkomanijoj, rusų ir anglų kalbomis, bent jau buvo anksčiau, netikiu, kad išėmė :) Siulyčiau žiūrėti rusų, nes kadangi kalba beveik autentiška to laikotarpio tai sunku viską suprasti :)
Kelnės tik pasilamdę žūriu truputį šone, reiks kitą kartą atidžiau lygint :) Aš dabar bandysiu juodas tokias susirasti, patogus rūbas :) O kodėl tau atrodo, kad tokiom kelnėm reikia drąsos? :) Dėkui tau [kaip man čia trūksta SM šypsenėlių, dabar galiu tik elementaria iš taškų, kablelių ir skliausttų paišyt] :)

Vilmantė Apytiksliai rašė...

aš tai pradėjau Carnivele žiūrėt pernai, bet kažkaip tuo metu norėjosi kažko lengvesnio gerokai, tai ir užmečiau :)
ar žiūrėjai Black Books?

smagu, kad vis dar prie spintos :)

panda rašė...

Mmm... Serealo aprašymas tikrai labai sudomino, kaip tik ieškojau kažko vakarams prie arbatos.

Rankinė ir paltukas - nuostabus. Užgraužė lenngvai žalais pavydo monstras. Kaip visada atrodai stulbinančiai.

mirattes rašė...

O drąsos reikia manau todėl, kad kelnės gan įnoringos, bet aj negi kalnus kainuoja, galėčiau pabandyti prisijaukinti. Tau puikiai tinka. Krūva bloguose pavyzdžių tinkamų mačiau, gal visgi ne tokios ir įnoringos.
----
Serialą jau siunčiuosi, bet rizikuosiu anglų kalba žiūrėti, nes profesinė kompetencija neleidžia nuo rusų pradėti :)

Tamara rašė...

ar tu pardavinėji savo darbelius ? Labai norėčiau auskariukus vienus nusipirkt,kaip sakoma - pamačiau - įsimylėjau. : D Tai štai.
Derinukas puikus,tik norėtūsi daugiau nuotraukų : )
Sekmės . : ))

Kornelija rašė...

Neišsigandau šio ilgo teksto ir prisiverčiau jį perskaityti. :) mane laaabai žavi tavo rašymo stilius, lyg kokios recenzuotojos. :) jeigu kur rasiu šį serialą būtinai parsisiųsiu. sužavėjo tiek nuotraukos tiek tavo apibūdinimas. :) bus ką per atostogas dienom žiūrėti. :)
derinukas žavus. Labai patiko paltukas. :)

Pieštuko_širdelė rašė...

Labai ir labai patiko :) Taip ir maniau,kad tokios kelnės tau laaaabai tiks :) O Tu dar dvejojai :)
Aš savųjų taip ir neišvedžiau į viešumą,nors ir rodžiau derinuką SM :( Labai daug ką reiškia miestas,kuriame gyveni:) man nejauku,kai žmonės labai žiūri :D Gyvenčiau Vilniuje ar Kaune... Eh..) Nieko,atsigriebsiu :) Turbūt,kad Kaune:)

Anonimiškas rašė...

Derinukas gražus.

Pažiūrėjau Tavo darbus. Patiko.
Tik nesuprantu, kodėl kainų nėra?Ar čia jos visiems skirtingos ar kaip?Kodėl slepiama?...
pagalvojau..galbūt norėčiau kažką įsigyti..bet nemalonu rašinėti ir klausinėti, kai turi išsirinkęs ne vieną variantą ir mąstai kurį pirkti..kurį pasirinkti..?


-glm-

Pipiru Pieva rašė...

Maciau derinuka realybej :) (nuskilo :D ) Atrodei stulbinanciai stilingai ! (per non stopinius musu plepesius , net nesugebejau pagirt ir del to laba geda .... :D)

p.s. aciu darsyk uz dovaneles :)

wriedna rašė...

Žiūrėjau žiemą, po pirmojo parekomendavimo. Nuostabus serialas, tikrai verta pažiūrėti dar kartą:) Žiūrėjau anglų kalba. Derinukas - liux :)

brumbrumai rašė...

jau siunciuosi :) tik ponas vyras vis sugeba isjungt siuntimo programa :( nu bet gal ant zimeos jau turesiu :D labai superiniskai atrodai ;)

GinCherry rašė...

Vilmante, na gal bus dar noras pažiūrėti :) Black books nežiūrėjau, apie ką? :) Aha, vis dar stumdau baldus, nes šiuo metu be savo darbų ir baldų stumdymo nelabai ką ir turiu veikti :D

Panda, na šis serialas nėra toks lengvas, kad žiūrėtus prie arbatos ir sausainių, bet tikrai vertas žiūrėjimo :) Aš viena gal nedrįsčiau žiūrėti :D
Rankinė ir paltukas dėkoja.Paltas mano žieminukas, jau 4tą žiemą tarnaus, atsibodęs morališkai ir visai kitaip buvo, bet matyt dėl to, kad visą šaltąjį sezoną dėvėjau, o dabar po vasaros išsitraukiau ir žiūriu, kad gal ir šią žiemą dar "sueis" :)

Mirates, oi, man jos tokios paprastutės pasirodė,neįnoringos visai :) O dėl serialo tai pamiršau, kad tu vertėja gal tau labai puikiai seksis suprasti :)

Tamara, dėl darbelių brūkštelk gincherry@inbox.lt :) Už derinuką dėkui nesinori apsikrauti nuotraukomis :)

Kornelija, gerai, kad perskaitei, šis serialas tikrai to vertas :) Lauksiu po to atsiliepimų :D

Pieštuko šidele, na dėl tokių nedvejojau, nes jos pakankamai plačios, o ir liemuo nėr itin aukštas, tavo rodytos kelnės yra moteriškos vintage, su labai aukštu liemeniu ir aptemptos :) Ant tavęs jos puikiai atrodo, o va man žinau, kad netiktų, tai bent tokias renkuosi :)

Glm, ačiū :) Taip visiems skirtingos kainos, sprendžiu pagal tai ar patinka emailo adresas ar ne :D O jei rimtai tai kainos visiems vienodos, tiesiog man regis nėra sunku parašyti elektroninį laišką ir pasiklausti, jos nėra slepiamos, jos tiesiog nerašomos :) Tiesiog daiktelių kainos priklauso nuo darbų grupės,o ne nuo konkretaus daikto, o dėl to pasirinkimo, tai nevisada ir yra iš ko rinktis...

Pipirų pieva, radai ko gėdytis :) Aha, tik jau "nuvalgytom" lūpom matei, džiugu, kad užsuki :) Dėkui už gražų žodį, o už dovanėles dėkot nereikia, svarbiausia, kad patiko...

Wriedna, smagu atsiliepimus skaityti tokius gerus apie serialą :) Ir viską supratai? Na aš irgi supratau, bet iš konteksto :D Derinukas sako dėkui :)

Brumbrumai, na kiek čia jau liko iki tos žiemos, per mėnesiuką ir ateis :D Už komplimentą išvaizdai - merci :)

wriedna rašė...

Supratau viską, neužkliuvo man tai, kad anglų kalba, kaip tik žavu buvo girdėti ją tokią "senovinę" :)

Anonimiškas rašė...

Graziai atrodai! Tik mano manymu kelnes kiek ilgesnes turetu buti.. Na bent jau man patinka, kai padalkos gatves sluoja :))) zinau, kad nepraktiska, bet man grazu.

RB

Chérie rašė...

Paradoksas, bet man atrodo, kad būtent vyriškų kelnių dėka tu atrodai begalo moteriška ir graži.. Įsimylėjau :***

O dėl serialo,tai man iki šiol širdį spaudžia, kad jo nepratęsė.. Žiūrėjau ryte rydama visas serijas, būdavo, kad naktį kelias iš eilės pražiūriu ir dar ryte prieš darbą.. Betkurią laisvą minutę stengiausi jį žiūrėt ir.....baigėsi :/// Nerimsta mano širdis, baisiai noriu pratęsimo, bet žinau, kad jo nebus :(((

mika rašė...

Oi labai ačiū už anonsą, būtinai reikės nusisiurbti tą serialą, ir intro ir fotkės atrodo labai įspūdingai, išvis, HBO yra tas kanalas, kuris rodo tik gerus serialus (gal keturis kartus žiūrėjau Sopranus, o dabar dar kartą žiūriu per Fox crime).

Super! Einu duosiu užsakymą savo kino departamento vadovui, kad surastų bent pirmą dalį.

Ieva rašė...

Man pasidarė įdomu, kur perki sau tokius gražius ir pigius rūbus?:)

Pieštuko_širdelė rašė...

Man atrodo tu galvoji ne apie tas kelnes :)Su tom aptemptom pilkom išeit drąsos nereikia (nors iš pradžių ir į jas kreivai žiūrėjo bendraamžiai :D),o va su tom plačiom juodai-pilkai languotom, BERNIUKIŠKOM- neišdrįstu :)

GuGa rašė...

Labukas, Cherry ;)
Labai buvo idomu suzinoti,kur lankaisi ir kur randi siu nuostabiu dalykeliu Kaune? ;)
Esi nuostabaus sumanumo zmogus ir labai kurybingas,tad linkiu dideles sekmes ir pasisekimo,bei atsakymo i mano kls ;))
Aciukas, Giedre ;]]]

brumbrumai rašė...

jau pirma sezona per savaitgali perziurejom :) is tikro, tai man pirma serija labiausiai ir patiko.. issiziojus perziurejau. o paskui jau visos kitos seke, nes reikejo daugiau :) mintis serialo tai nezinau, ar tiek traukia, kiek traukia atskiri charakteriai ir epizodai. matos, kad padirbeta, o ne bile nufilmuota. man patinka, kai filmavimo kampas isieskotas buna.. aciu, gin :)

Anonimiškas rašė...

Nesakysiu, kad nerealiai užsikabliavau ir žiūriu nesustodama šitą serialą dabar ir kad derinukas labai tau tinka (toks kalėdiškas man truputuką. O kas susiję su kalėdom - man viskas jauku :))

Bet pabarsiu, kad parduodi paltuką! Pamačiau net žagtelėjau. Pirma mintis: kodėl tu jį parduodi? Antra mintis: Aš jo noriu. Trečia mintis: Ne mano dydis :(
Nepardavinėk jo, tau taip tinka!

GinCherry rašė...

Rb, dėkui :) Kai pirkau šias kelnes tai turėjau mintyse, kad reiks atlenkti, bet kažkaip patiko ir toks ilgis, vienas turiu tokio ilgio, kur žemę šluoja :)

Cherie, bet nuraudau :) O dėl serialo tai kažkas senam bloge rašė, kad pratęsimą žada pilnametražio filmo pavidalu daryt...Labai labai tikiuosi...

Mika, aha, tik gaila, kad tas pats HBO šį serialą ir nutraukė...Gaila, kad šio serialo likimas kaip ir Twin pykso, kuris nebuvo užbaigtas, bet pažiūrėti tikrai verta :) Lauksiu atsiliepimų ir interpretacijų :)

Ieva, na nepaslaptis,kad pigiuose rūbuose :) Pigiausiuose skyriuose, kur dar kai kuriom dienom ir 50% nuolaida būna :)

Pieštuko širdele, aga, kažkodėl užfiksavau tik tas kitas :) Na, kas žinos, kad jos berniukiškos :D Kaip sakoma, drąsiau, drambly :)

Guga, na esu jau ne kartą rašius, kad konkrečių vietų neturiu, man "sueina" visi rūbukai, kurie turi pigius skyrius :) Visuose kartais gali kažką rasti :)O už sėkmę nedėkosiu, nes tikiu prietarais, kad padėkojus ima nesisekti :)

Brumbrumai, uch kaip greitai :) Mėgautis reikia :D Labai patiko draugės idėja, ji šį serialą žiūrėdavo tik 5dieniais, po vieną seriją su vynu ir pagardais :D Na žodžiu - mėgavosi :) O aš pati irgi suskanavau :) O serialo mintis gal dar ir nėra aiški :) Lauksiu ir tavo atsiliepimų ir interpretacijų "po visko" :)

Anonimiškas, nesakyk :D O jei rimtai, tai kodėl kalėdiškas? :) Nors taip, jau po truputį pradeda kalėdom kvepėti, ech...
O dėl paltuko tai šio neparduodu, šitas man tarnauja ištikimai, nes yra šiltut šiltutėlis, o jei apie tą su raudonu pamušalu, tai jis man ,deja, didokas jau :( Tai kam gerą daiktą spintoj laikyt, reik leist ir kažkam kitam pasidžiaugt...Nors reiks dar pabandyt įlyst :D Gal jau ir vėl geras :D

Anonimiškas rašė...

Brangioji, o kodėl tu taip retai rasai? turiu omenyje, tavo blogas juk kaip tik labai dekingas - apsirengi juk kiekviena diena - ciaukst, nusifotkini ir postini:) net nebutinas visas tas ilgokas tekstas, apie ta ar ana... o tiesiog - "as siandien atrodau va taip" :) mes juk i tave paiureti cia ateinam, taip nesmagu kaip sena puslapi vis atvercia :)

GinCherry rašė...

Na, ne kiekvieną dieną rengiuosi :D mano darbas namie, tai jei neturiu tą dieną kokių reikalų tai ir lakstau namie su trikotažiniais rūbeliais :) Kartais tiesiog skubu ir patingiu fotografuoti...O iš esmės, man pačiai nėra įdomūs blogai, kur dedamos nuotraukos ir tiesiog parašyta: "šiandien atrodžiau taip", todėl nenoriu, kad ir maniškis į tokį pavirstų...

Elė rašė...

Norėjau paklaust,o per aMule ar išeitų parsisiųst? O nuo kiek metų galima žiūrėt? (žinau kvailas klausimas, bet man įdomu) :) ir dar kaip gauti kvietimą į linkomanija? lauksiu atsakymų :) ačiū

GinCherry rašė...

Ele, nežinau žino, nenaudoju jokių programų siuntimo :) O kvietimą gali gauti tik š linkomanijos vartotojo, kuris jų dar turi :)

Abu sezonas gali rasti štai čia http://www.surfthechannel.com/show/38.html

Šiam puslapyje gali online daug ką žūrėti, tik nežinau ar nėra kokių stabdžių ir apribojimų, nes taip niekad ir neišbandžiau pati :)