2010 m. kovo 8 d., pirmadienis

Alice, alice, alice :)


Nuo tos dienos, kai buvo paskelbta, kad Tim Burton ėmėsi ekranizuoti šią Lewis Carrol pasaką,turbūt šio filmo laukė visas pasaulis.Na, bent didelė dalis tai tikrai :) Ne išimtis, žinoma, buvau ir aš, o dar žinant, kad esu didelė Tim Burton ir dar didesnė Alisos gerbėja, tai laukiau šio filmo su dar didesniu nekantrumu :) Anksčiau laiko nesidomėjau ir neskaičiau nieko, kas susiję su Alisa, kad būtų didesnė staigmena.Leidau sau pamiršti taisyklę, kad kuo mažiau tikiesi, tuo didesnis džiaugsmas ir netikėtumas aplanko.Leidau sau pamiršti todėl, kad šis darbas T.Burtono, o jis nėra nuvylęs, visi jo kūriniai patiko ir paliko neišdildomą įspūdį...
Kai sužinojau, kad filmą pamatysiu ne premjeros dieną, o beveik prabėgus savaitei po jos, tai mane labai nuliūdino, bet ketvirtadienį ryte, savo pašto dėžutėj radau sidadbrinį blizgantį voką, kuriame buvo trumpas laiškas ir bilietas rytinį Alisos seansą :) Turbūt net nereikia rašyti, kaip tai praskaidrino mano dieną? :)
Dabar mąstau,kad galbūt būtų buvę geriau, jei filmą būčiau pamačius vėliau.Žinoma, tai tik svarstymai, nes dabar nesužinosiu ar tai kąnors kestų :) Manau, kad mūsų gyvenime daug ką lemia nusteikimas ir didžiausia mano klaida buvo ta, kad aš iš šio filmo tikėjausi daug, galbūt netgi per daug.Dabar tikrai žinau, kad savo taisyklėm nusižengti neverta, net jei kalbama apie geriausius.Nesitikėjau, kad filme bus atkartota knyga, nes be intrepretacijų būtų neįdomu, bet ir negalvojau, kad bus sukurtas filmas, kurį su Lewis Carrol knyga sies tik herojai,o visa kita bus labiau panašu į Narnijos kronikas, nei į Alisą :) Taigi, gaila pripažinti, bet šis filmas, turėjęs tapti metų atradimu ir džiaugsu,deja,tapo metų nusivylimu...

Na ir derinukas, skirtas filmo peržiūrai:

  • Juoda suknelė - 1 lt.
  • Tamsiai mėlynas, nautical stiliaus švarkas - 1 lt.
  • Nerta juosta ant galvos - dovana.
  • Dryžuotos pėdkelnės - 20 lt.
  • Raktas ant kaklo - darytas pačios.
  • Aulinukai - 20 lt.
  • Viso: 42 lt.



IMGP1813 copy
IMGP1789 copy
IMGP1793 copy
IMGP1800 copy
IMGP1818 copy
IMGP1830 copy

34 komentarai:

Mėlyni debesėliai rašė...

Tikrai taip nepatiko Alisa?.. Mane irgi buvo užbūrusios nerealios reklamos, vaizdai turėjo būti gražūs :) Labai laukiau šio filmo, bet jau stovėdama prie kasos kino teatre netikėtai persigalvojau ir pakeičiau ilgai lauktą Alisą į "Coco avant Chanel". Labai patiko, rekomenduoju!

3 rašė...

Bet gal vėliau , kai viskas labiau susigulės, pasirodys, kad nebuvo taip blogai ? m ?
Tai tu nesiūlai eiti ?

Beje, ta pirmoji nuotrauka, tokia stebuklinga.
Ypač :)
O kokia magija antroje...
Labai mielas nertas kaspinas !

Miglė rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Superinės nuotraukos!!! :)

Beje, įdomu, kas tokią staigmeną su bilietu į kiną padarė? Žavinga :)
Gaila, kad nusivylei filmu. Aš labai tikiuosi rytoj nueiti, nes bus Vilniuje seansas 3D originalo kalba, kadangi mano nuomone į dubliuotą lietuviškai eiti būtų didelė nesąmonė ir daug žavesio prarastų filmas... Ir tiesą saqkant, neįsivaizduoju, kad mane Burton'as galėtų nuvilti, bet kaip bus - pamatysiu vėliau :)

Miglė rašė...

dėl pirmosios nuotraukos - uoj kaip giliai atsidusau. nuostabi ir tokia alice alice:) o dėl per didelio laukimo ir svajojimo - tikra tiesa, juk mūsų fantazijos ir svajos tokios neribotos, begalinės, o realybė - ne visada tokia geba būti. todėl ir nuvilia.

p.s. o ką patartum tiems, kurie dar nebuvo filme? verta? :)

Kornelija rašė...

aš taip pat mačiau alisą, kadangi nebuvau skaičiusi nei vienos šios pasakos ar mačiusi filmuko man tai buvo naujas atradimas. žinojau, kad alisa tai sumažėja tai pamažėja ir tiek. Todėl man šis filmas tikrai patiko. Ypač dekoracijos ir du broliai dvynukai. : DD tik aišku nuvylė truputėlį lietuvių garsinimas, originalas manau būtų žymiai geriau ir įdomiau.;)

reeva rašė...

jaaazau, kokios puikios nuotraukos :o

aš į Alisą trečiadienį eisiu.Žiūrėsim,kaip ten bus

GinCherry rašė...

Mėlyni debėseliai, na nuvylė todėl, kad tai visiškai nesusiję su knyga, paimti knygos herojai ir sukurta sava istorija.Filmo esmė tai kova tarp Baltosios ir raudonios karalienės dėl valdžios, o Alisą atlieką išgelbėtojo vaidmenį, nugali drakoną ir įsivyrauja meilė ir gėris :D Plius Skryblius, pavaizduotas kaip romantinis herojus, bet čia kaip draugė sakė, kad Depui juk reikėjo darbo :D Tarp jo ir Alisos netgi pavaizduotos meilės užuomazgos :D Antrą kartą, manau žiūrėsiu, nes vyras nematė :D

Green carrot, eiti reikia, būtinai :) Tik reikia nusiteikti iš anksto visai kitaip :) FB rašiau,kad patiks tiems, kas knygos nėra skaitę, arba jos nepamena arba žiūrės į kaip visai kitą istoriją, Alisos tęsinį :)

Anonimiškas, dėkui :) O staigmeną padarė draugė, su ja kartu ir ėjom į kiną :) Iš tiesų man ir pačiai gaila, kad nusivyliau...Bet lauksim atsiliepimų po seanso :)

Milusia, ačiū :) Turbūt jau pastebėjai, kad labiausiai man patikusią nuotrauką, visada dedu pačią pirmą :D O filmą verta pamatyti vis tiek, yra ir gražių dalykų jame :)

Kornelija, na va, tu iš tos kategorijos žmonių, kurie apie Alisą nėra girdėję daug :) Mano draugei irgi patiko, nes ji nepamena istorijos :)

Reeva, nusiteik gerai praleisti laiką ir žiūrėti atlaidžiau :D

reeva rašė...

tai matyt ir man patiks,bo istorijos praktiškai neprisimenu

Miglė rašė...

p.s. http://madebygirl.blogspot.com/2010/03/coisasa-da-doris-alice-in-wonderland.html

InsomnieMacabre rašė...

Pamačiusi, kad Jūs ne pirmas (ir, deja, tikriausiai ne paskutinis) žmogus, sakąs nusivylęs šiuo T. Burton'o taip ilgai lauktu 'šedevru', kažkaip net pačiai darosi savotiškai baisu su pakylėjimu keliauti kino teatran ir nusivilti ta taip sąžiningai puoselėta Alisos stebuklingos istorijos ekranizacija. {: Ir toks retorinis klausimas kyla - nejaugi šis filmas bus Tim'o Burton'o eros pabaigos pradžia...?

mirattes rašė...

Gin, derinys, kaip visada puikus, bet šį kartą derinio žavesį nustelbė pačių nuotraukų žavesys. Speju nemažai kadrų teko padaryti kol triukas su korta pavyko :)
O filmą reikės pažiūrėti, vien dėl kostiumų :)

Vigilija rašė...

Įrašo neskaitau, nes trečiadienį keliauju į Alisą, tai nenoriu jokio išankstinio nusistatymo ;D
Bet nuotraukos dieviškai charizmatiškos!!! Dar ir kompozicija - kortos, tai įdomiai žiūrisi. Nu viskas labai labai. Tikrai alisiškai. :))

Unknown rašė...

Hmm... gal ir gerai, kad aš nesiveržiu šio filmo žiūrėti. :) Labai nemėgstu knygų (o ypač gerų knygų) ekranizacijų. Gal kada, kai šį filmą rodys per TV, tada ir pasižiūrėsiu. :)
O šiaip įdomiausia Alisos versija buvo kompiuterinis žaidimas.:)

Sima rašė...

Atrodai nuostabiai, stebuklingai, žaismingai, magiškai, fantastiškai, gudriai, atrodai tiesiog super...O plaukų raištis - 10 balų iš 10 balų ;)

Milda rašė...

Pirmoji nuotrauka - FANTASTIŠKA! :)

LietingaDiena rašė...

O aš, sakiau, kad būtiniausiai pažiūrėsiu šį filmą dėl Johnny Depp (pirmiausia) ir dėl Johnny Depp ir Tim Burton (čia antra priežastis) :D

O derinukas tikrai Alisiškas. :)

Anonimiškas rašė...

oooh, Jus nepakartojama!
paskutinioji foto - pasaka)



winged*

Raimonda rašė...

Pirmiausia noriu pagirti nuotraukas, labai atitinkančios įrašo temą.
O dėl Alisos, tai pati šio filmo laukiau nuo rudens. Pagaliau šeštadienį pavyko pamatyti ir... deja, taip pat turiu pripažinti, kad tikėjausi kažko kito, kažko labiau Burton'iško...

HouseHome rašė...

I Alisa nenoriu ir nenorejau, tiesa reklama buvo visa nieko,grazi, bet nuo vaikystes nepernesu to multiko, todel susizavejimo nebuvo ir filmu.
man panasiai buvo su Avataru. Visi aikciojo koks geras, nuostabus ir pan. ir butinai reikia eit i 3D. nuejau, nepatiko, per ilgas, nuo akiniu ir tu vizdu pradejo skaudet galva, triuksmas nerealus. jei jo nebutu - uzmigciau. negalejau sulaukti pabaigos..
o visiem aplink jis patiko, tik vienam pazistamam ne, kaip ir man. galvoju jei nebutu 3D - butu geriau.
o su filmais man nesiseka pastaruoju metu. pasiklaiunu kitu zmoniu atsiliepimais ir nueinu i ju rekomenduota filma. taip neapsiseke 2 kartus is eiles. nusprendziau daugiau nebesvaistyt pinigu ir nesilankyt kine. bet eilini karta pasinaudojau nuolaida, o ir norejau pamatyti vien filma. ir jis man patiko! tad rekomenduoju "Lovely bones". Pabaiga.

buba rašė...

visiskai taip pat jauciuos tiek del sios istorijos, tiek del visa ko kas su ja susije... o del filmo... irgi laukiau, irgi tikejaus... sedejau jame kaip kvaisa - nesupratau puse filmo, kas vyksta ir kaip tai susije su istorija. bet paskui susitupejo viskas ir galiu pasakyt - mintis manding ta pati - auga zmogus su juo isauga jos pasakiska tikrove ir tt, ir pan. nemanau, kad burtonas tai visai suprimityvino, tiesiog neliko tu detaliu, kurios knygoje ir yra ypatingos

HouseHome rašė...

man patiko aprasas to filmo - "paaugle Alisa, savo suzadietuviu diena.." :DDD

Anonimiškas rašė...

pasiilgau tų laikų, kai prie derinukų nuotraukų pridėdavai ir laukinius variantus :)

Reda rašė...

Labai fainos nuotraukos! Pasistengei! Ir netingek tu man popierius klijuoti ant spintu :-D
Derinukas saunus. patinka man toks ala marinistinis, bet su funky detalem (kojines ir galvos papuosalas)derinukas. Tik, gaila, batai isbalansuoja viska. Bet suprantama, sniego dabar iki keliu, neimsi mums meluot, kad su bateliais ejai:-)
I Alisa as kesinuosi siandien. Neisivaizdavau,kol nepaskaiciau cia, kad filmas taip nutoles nuo originalo, tai dabar bijau, kad nepatiks. Bet Burtnoas niekad nenuvilia, tad puoseleju vilti..

Šarūnė rašė...

Gin, ar tikrai Burtonas niekada nenuvylė? Man tai labai nepatiko ir jo Beždžionių planeta, ir dar Marsas atakuoja. o į Alisą dukrytė labai veržiasi, teks vsti :)

Elinga rašė...

oii, šaunuolė tu, Gin, puikios nuotraukos ir derinukas, ajajaj, koks gražus. (inlove)

p.s. Pagaliau pavyko komentuoti ! Naršyklė buvo kalta. :s

Justina rašė...

Būsiu savanaudė, bet negaliu nepaklausti. Kodėl taip retai pastaruoju metu rašai? Užsuku bene kasdien, ir kas kartą manęs laukia nusivylimas. Man labai patinka tavo rašai ir norėtųsi jų bent šiek tiek dažniau :)

Inga rašė...

Nuostabu! Radau, viska perskaiciau ir labai labai susizavejau. Nuotraukos kaip visad zaviausios. Puiku!:)

Elena rašė...

Ech, koks gražus švarkas - niekada nepatikėčiau, jog jis pirktas tik už vieną vienintelį litą! :) Pastebėjau pasikeitusią nuotraukų aplinką - šaunu, kad ieškote įdomių sprendimų :)
Kalbant apie Alisą, vaikystėje labai nusivyliau ta knyga - galbūt tiesiog nesu didelė fantastikos megėja... O filmas buvo įspūdingas, bet nesakyčiau, kad geriausias, kokį mačiau. Žinoma, be vaikams skirto lietuviško įgarsinimo būtų dar geriau...

Anonimiškas rašė...

gaila, kad filmas nepatiko... labai beproto noriu pamatyt :) tiesiog gal dėl trupučio magijos.

O derinuko nuotraukos fantastiškiausios ;)

GinCherry rašė...

Reeva, nebutinai, nes ten viskas taip padrika, bet lauksiu atsiliepimų :)

Miliusia, ooo, kiek daug visko susijusio su Alisa, fun :D

Madmoisele, aha, aš irgi žiūriu, kad tų nusivylusių ne taip jau ir mažai, bet šiaip nesinori tikėti, kad Burtono eros pabaiga, tiesiog turbūt negali viskas pavykti gerai ir imant tokį žinomą kūrinį sunku "pespjauti".Girdėjau tokią nuomonę, kad Burtonui apskritai geriau pavyksta, dar niekad neekranizuotos istorijos :)

Miratess, dėkui, bet žinok nėr viskas taip sudėtinga kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio :D O kostiumai, taip, puikūs, ypač jų sendinimas :)

Dėkui, Vigi :) Pasinaudojai turbūt akcija kino bilietų :)

Aušra, žinau tą žaidimą, bet niekad neteko žaisti :) O per tv gal ir rodys kada :)

Sima, merci :) Už juostą turiu dėkinga draugei būti, nors idėja radau ir nusižiūrėjau, bet įgyvendino būtent ji :) Tik ,deja, labai retai jis puikuojas ant galvos :)

Žiupsnelis druskos - ačiū :)

Lietinga diena, Depas man irgi labai patinka kaip aktorius :) Šiaip, kaip jau ir rašiau, filmą vis tiek verta pažiūrėti :)

GinCherry rašė...

Winged, paskutinę nuotrauką labai svarsčiau ar dėti apskritai, o va yra kam patiko labiausiai - dėkui :)

Quies, mačiau, kad ir imdb irgi nėra labai gerai vertinamas ir būtent minima, kad ne Burtoniškas, gal visgi čia "kaltas" Disnėjus?

Aš keksas, na disnėjinis multikas Alisos ir man labai nepatinka, bet man esmė ne multikas, o knyga, nes ši knyga yra mano mylimiausia vaikystės :) Esu rašius, kad "veidrodzžių karalystėje" "paveldėjau" dar iš savo tėčio ir jo brolio beigi sesės, 1965 metų leidimas, visas suskaitytas, supaišytas, bet man vaikystėje tai buvo toookia magija :) Vą pirmąją dalį, paskaičiau jau vėliau :) O avataras tai manęs nesudomino, bo nemėgstu fantastikos :) Ir apskritai, labai sunku vadovautis kažkieno rekomendacijom, nes skoniai skirtingi, nebent žinai, kad sutampa daugmaž :)

Buba, tavo iškelta idėja tikrai labai įdomi, bet va kaip ir pati rašai, nesidomėjęs ir eidamas, tikiesi knygos ekranizacijos, bet mane kažkaip suglumino, kad beveik pagrindinis taškas, buvo kova dėl valdžios :)

Anonimiškas, kad retai dėdavau laukinius, ypač kai jų pasirinkimas ribotas, tai nesinori kartotis :) Bet pabandysiu pasitaisyt retkarčiais :D

Reda, dėkui :) Kad ne ant spintu, o prie sienos su adatėlėm prismeigiau :) O dėl batū tai taip, planavau dėtis kitus, iki čiurnos, bet paskui visgi pasirinkau šiltesnį ir neslidų variantą :) Nors kartais tikrai matau tokių derinių kur avalynė būna parinkta ne pagal metų laiką pvž. atviros basutės ir tada automatiškai kyla klausimas, ar eina taip į gatvę, o jei keičia avalynę, tada rodo netokius derinius :) Na, tikiuosi tau patiks, aš irgi ėjau su mintim, kad Burtonas nėra nuvylęs, beje, tu kaip animatorė, turbūt į visai kitus dalykus žiūrėsi :)

Šarūne, pirmojo nemačiau, nesu fantastikos mėgėja, o antras juokingas, bet tiesą sakant nežinojau, kad jis Burtono :D Gėda :)

Elinga, dėkui :)

Justina, o sakai anksčiau dažniau rašydavau? :) Nors buvo tokių mėnesių kai po 9 įrašus per mėnesį įdėdavau, bet tai šiltuoju metu laiku, gal pagyvės ir šiemet :) O iš tiesų tai nenoriu atsibosti, gal dėl to :)

Inga, ačiū :)

Elena, kad ir pačiai atsibosta vis taip pat, todėl įsivaizduoju, kad skaitytojams irgi, gaila, kad ta aplinka tokia ribota :( O aš Alisos nepavadinčiau fasastine knyga, net nežinau kodėl :) Man fėjos, raganos ir va tokie, pusiau realūs dalykai nėra fantastika :D Be to, Lewis Carolis buvo matematikas, sakoma, kad knygoj labai daug mįslių paslėpta :)

Lapai, mačiau, kad yra kažkoks kitas pastatymas, sakė galima jį linkomanijoj surasti, vadinas tiesiog Alice, reiks paieškot ir įvertint tą :) Ir dėkui už gražų žodį nuotraukoms :)

italiana vera rašė...

Iš tiesų daug kas priklauso nusiteikimo - jei ne viskas. Gal dėl to, kad maniakiškai skaičiau viską, kas buvo po ranka apie šitą TB filmą, išėjusi jaučiausi - net nežinau kaip. Gražiai. Gerai. Kaip po Žiedų valdovo. Nes ir ekranizacijos nesitikėjau. Ir grožiu ir gėriu iš Baltosios karalienės sunku buvo patikėti. Ir blogis ten toks...charizmatiškas. O Burtonas taip jau elgiasi su ekranizacijom - kad ir su Irwingo "Sleepy Hollow" ką padarė?! Absoliutų estetikos triumfą - kai iš medžio žievės kyšo ranka su manikiūru ir judančiais pirštais...
Aišku, aš dar turiu tą ypatybę, jog man filmas ir knyga jo motyvais paprastai būna atskiri kūriniai. Kad ir pvz. Harris Chocolat.

Neringa rašė...

O vat aš į Alisą ėjau nieko per daug nesitikėdama, nes kažkada seniai- prieš milijoną metų - skaičiau knygą, kuri man baisiai nepatiko, tad jos net neužbaigiau. Aišku, pačios istorijos gerai net nepamenu, išskyrus jos herojus. Tad ir į filmą ėjau su baime, kad nesibaigtų taip, kaip su knyga. Bet... Kadangi nieko nesitikėjau, tad visai nenusivyliau, nes išėjusi po filmo jaučiausi kaip pažiūrėjusi gažią pasaką. Ir tiek. O kaip ten turi būti, net nežinau. Gal ir gerai, nes jaučiu būčiau nusivylusi kaip ir daugeliu filmų, kuriuos mačiau paskaičiusi knygas.
Beje, Alica žiūrėjau anglų kalba, tad man labai juokingas buvo Deppo herojaus šveplavimas. O lietuviškam filmo įgarsinime šis herojus irgi buvo šveplas?
Man labiausiai turbūt patiko Raudonoji karalienė kaip herojus, nes Baltoji man priminė kažkokią amebą. :) Na, ir tie dvyniai geri buvo... :)