2010 m. kovo 27 d., šeštadienis

Anonymous

Renesanso laikotarpiu [XVI-XVII a.] Nyderlanduose išpopuliarėjo veidą dengiančios tamsios kaukės.Vaclavo Gollaro graviūrose tenka matyti paslaptingų figūrų su tamsiais gobtuvais, apsiaustais ir beveik visai kauke uždengtu veidu.Veidas buvo dengiamas einant į gatvę.Jų nešiojimo tikslas ne pramoginis, o greičiau puritoniškas.

Ar kas nors pasikeitė dabar? Pasikeitė tik kaukės :) Dabar slepiamės už kompiuterio monitorių, po anonimų vardais ir įvairiais slapyvardžiais.Turbūt kiekvienas, susidūręs virtualioje erdvėje su žmonių komentarais, pamąsto šia tema.Kaip žinia, "drąsiausi" komentuotojai būna tie, apie kuriuos negali sužinoti nieko.Labai dažnai svarstau, kodėl pasislėpusieji yra tokie drąsūs tol, kol yra su kaukėm.Kodėl internetiniai komentatoriai dažnai nerenka žodžių, pila purvą ant kitų.Ar iš tiesų tie žmonės pikti, kandūs,netaktiški ir realiam gyvenime? Kas juos verčia šitaip elgtis? Ar jie pamąsto apie jausmus tų žmonių, apie kuriuos rašo?

Tikriausiai ne.Visgi mąstau, kad jie nėra blogi žmonės, jei blogų žmonių yra apskritai.Turbūt yra tik nesuprasti, nuskriausti, neįvertinti, įskaudinti žmonės.Kartais pamąstau, kad galbūt jie internetinėje erdvėje palikę visą įtampą, gyvenime elgiasi žymiai geriau.Blogai tik tai, kad jautresnis žmogus, po užpiltos lavinos neigiamybių, pats gali tapti nesuprastu, nuskriaustu, neįvertintu ir įskaudintu žmogumi...


Na ir kaip visada derinys :) Gyvendama miegamajame rajone, susidūriau su bėda, kad neturiu kur fotografuotis ir lauke :D Visi kiemai vienodi, žalumos beveik nėra, taigi teks sukti galvą ir ateityje, o šį kartą nuotraukos prie kažkokio neatpažinto objekto :) Derinio pirminis variantas buvo sumanytas be švarko,bet bevaikščiojant užsukom į rūbukus, kur manęs laukė šitas barchatinis švarkelis ir taip tiko į derinį, kad fotografuodamasi jį užsimečiau :)

  • Pilkas sijonas - 1 lt.
  • Languoti marškiniai - iš vyro spintos :)
  • Laikrodis - vyro
  • Violetinės pėdkelnės - 20 lt.
  • Liemenė su spalvotom širdelėm - 1 lt.
  • Všninis barchatinis švarkas - 6 lt.
  • Rankinė - 10 lt.
  • Trispalviai batukai - 5 lt.
  • Paltukas - 1 lt.
  • Skaros kainos nepamenu :D
  • Viso: 44 lt.


plaukai

IMGP2149 copy

IMGP2132 copy

IMGP2158 copy

IMGP2166 copy

Pirminis variantas :)




IMGP2110 copy

32 komentarai:

mirattes rašė...

Labai tau tinka pakirpti plaukučiai ir derinys šaunus:)
Ne visi po anonimu slepiantys komentatoriai pila neigiamus dalykus, yra žmonių, tiesiog nenorinčių registruotis, bet pilnai tau pritariu, kad su kauke visi drąsesni.

Viktorija rašė...

OHO,kaip pavasariška, gražu;)

3 rašė...

Manau , kad jei yra galimybė pasislėpti po anoniminu vardu, tai kiti tai išnaudoja. Ir tegu. Jei jau rimtai apiberia negražiais ir netinkamais žodžiais, paprasčiausiai reik nekreipt didelio dėmesio, juk svarbiausi tie žmonės kurie mus supa. :)
O derinys/deriniai tai super. super ! Viskas taip suderinta ir žiauriai pavasariška.
mmm.

Anonimiškas rašė...

Na, aš tavo bloga visada anonimiškai komentuoju, nors ir nieko blogo niekada nerašau :)) tiesiog nesame pažįstamos, nuorodos į savo blogą neturiu ir todėl nematau skirtumo, ar tai bus kažkoks nieko nesakantis vardas, ar tiesiog anonimas :)

o šiaip, paskutinė nuotrauka man pati gražiausia :) nors šiaip tai visos nuostabios, tik pirma nelabai mano skonio :))

Unknown rašė...

Aš asmeniškai esu susidūrus su internetiniu terorizavimu, kai bet ką gali parašyti, bet vis vien tave užsipuls ir iškoneveiks vien dėl asmeninio smagumo. Todėl pasikeičiau internetinį vardą, rašymo vietą ir dabar daug ramiau gyvenu. :) Šiaip manau/žinau, kad tokie žmonės realiame pasaulyje nesugeba net žodžio ištarti, pyksta, kad kiti laimingi, kad kažką daro, veikia, galų gale tiesiog gyvena.. gal dėl to, kad patys to nesugeba/nenori padaryti.
Taip, tiesa: nereikia į tai kreipti dėmesio. 9o piktus komentarus visada galima ištrinti ;})

Be to: puikiai suderintos "skanios" spalvos.

IoT rašė...

Paskutinė nuotrauka ir man labiausiai patiko.Suderinti raštai,kurie visai nedera.Super.

Ir pėdkelnės labai gražios spalvos.O tu džinsinius sijonus trumpus nešioji :)?Jei ne, pabandyk turėtu labai tikti, manau.

Sandra rašė...

Kaip visada žavinga :>
O kas dėl komentatorių... Taip, visada atsiranda tokių, kuriems kažkas negerai, kažkas užkliūva, o atrodo, kad tik jis "čia ir dabar" pila purvus.

GinCherry rašė...

Miaretess, tai taip taip, aš neabsoliutinu, šneku apie tam tikrą kategoriją anonimų :) Maniškiam bloge retai tų "blogųjų" pasitaiko, bet šis reiškinys plačiai paplitęs, užtenka kai kuriuose puslapiuose komentarus paskaityt :)

Viktorija, dėkui :)

Aušra, na matyt taip, jei yra pasiūla tai yra ir paklausa :) Kažkam gal tai savotiška terapija :)Ir dėkui taipogi :)

Anonimiškas, kaip jau rašia miratess, nerašiau absoliučiai apie visus ir konkrečiai apie savo blogą, rašiau apie tai, kaip apie reiškinį :) Merci už komplimentą nuotraukom :)

Aušra, oho, netgi taip..Aš kažkaip mąstau, kad laikui bėgant įmanoma išsiugdyti imunitetą blogiem dalykam :)

Aurina, dėkui :) Ji, beje, iš pradžių buvo pati pirma, bet paskui į galą nukeliavo :) O džinsinio sijono neturiu nei vieno, gal reiks kada ir pamąstyti :) IŠ esmės tai nemėgstu trumpų rūbų, nejaukiai su jais jaučiuosi :)

Sandra - ačiū :) Na, kartais kai pasiskaitau komentarus kitur [kaip jau rašiau, neturiu omenyje savo blogo], tai kai kurie komentarai būna netaktiški, neturintys nieko bendro su tikrove ir atrodo, kad konkuruoja, kas parašys bjauriau...

blackberry rašė...

wow, labai idomiai, kazkaip kitaip, naujai! o tasiokas mm, noriuu! :)

Anonimiškas rašė...

bet jau lieknumas ! miriau is pavydo
anonimiska MM

AurėjaFėja rašė...

Labai gražu!Pavasariška, spalvota ir miela. Ir Pritariu blackberry, kažkaip kitaip.
Man tie batukai nerealūs. Ir aš tokių norėčiau :D

Miglė rašė...

gerą knygą skaitai :) kuri labai tinka prie fotosesijos fono, nes visuose knygos puslapiuose tvyro plytų raudonumo dulkės. eh, Australija. o išsakytos mintys apie "kaukių balių" - tikra tiesa.

Anonimiškas rašė...

nebevažiavai šiais metais į mados infekciją?..

Milda rašė...

Žavu kaip visad! Beje, man labiau patiko variantas be švarkelio ;-)

Jovita rašė...

Keista būna, kai komentarą anonimas parašo. Atrodo, ko čia stebėtis, bet kai negali nei žmogaus profilio pažiūrėti, nei vardo sužinoti, o jis siunčia tau kažkokią žinutę, tai įdomiai pasijauti... Miliusia taikliai "kaukių balium" šitą reiškinį pavadino :D

Švarkelis puikus, bet ir man be jo smagiau atrodo. Paltuką labai giriu! O sijonas gal kiek per ofisinis man šitam deriny. Bet gi čia priekabiauju, nes šiaip tai smaguma pavasariška!

zozefina rašė...

Senokai skaitau šį blogą, bet pakomentuosiu pirmą sykį, nes neturėjau saviškio blogo, o anonimiškai komentuoti nesinorėjo.

Pirmiausia žaviuosi, kad nuotraukos darytos lauke, atrodo daug pavasariškiau. Labai patiko pedkelnių spalva. Derinys labai pavasariškas, trumpi sijonukai/kelnės tau labai tinka.

O ar turi/dėvi kombinezoną, tokį iš lengvo audinio?

Anonimiškas rašė...

Kompiuteriniai tinklai iš tiesų labai pakeičia žmogų. Tarsi kažką jame išlaisvina - užslėptą pyktį, plepumą, seksualumą, nepasitenkinimą ar slaptus pomėgius. Todėl manau, kad piktieji komentatoriai tokiu būdu nuleidžia susikaupusį pyktį žinodami, kad atkirtis bus ne toks skausmingas kaip realiame gyvenime. Be to, juk visuomet parašyti yra kur kas lengviau nei pasakyti. Pikčiurnomis visada labai stebiuosi, nes pati nesu linkusi svaidyti pykčio žaibus, o tiesiog pasilaikyti savo neigiamą nuomonę.
Su interneto poveikiu žmogui susidūriau dar mokykloje, kai turėjau labai gerą susirašinėjimo draugą, kuris buvo mano..klasiokas :) Vakarus mes praleisdavome prie kompiuterių smagiai kalbėdamiesi, balsu juokdamiesi, dalindamiesi slapčiausiomis paslaptimis ir atviraudami, o susitikę mokykloje tik pasisveikindavome, nes realiame gyvenime jis buvo labai drovus, ramus ir uždaras vaikinas, kuris nepaprastai pasikeisdavo bendraudamas internetu :)

Šį kartą tavo derinukas pasirodė spalvingas ir įdomus, tačiau šiek tiek perkrautas ir chaotiškas ir besiprašantis kažką sumažinti :) gal pakeisčiau liemenę? o gal spalvos ne tos..

be to, tikiuosi, kad grižta tavo geros nuotaikos :)
_sala_

Anonimiškas rašė...

Su naujuoju švarkeliu idealiai!! pati taip rengčiausi - myliu spalvas :)

RB

Sima rašė...

Seniai cia nebuvau tai sakau uzeisiu paziuret kaip musu Gin laikosi.. O ji laikosi ziuriu taip pat.. Nu mieloji, argi nebandai suplonet.. Pavasaris vis delto.. Reiketu truputuka.. Na gal ir ne truputuka, storuliuke tu :D

Anonimiškas rašė...

Sima,cia juokauji ar su sveikata truputi negerai?

Unknown rašė...

Matyt aš priklausau tai kategorijai žmonių, kuriems pikti anoniminiai (ir ne anoniminiai) komentarai gelia širdį.. vis dar apsiverkiu, kai man kokią grubią ir "ne į temą" pastabą drebia. Pavydžiu kitų žmonių tvirtumo bei sugebėjimo tokius dalykus sutikti pakėlus galvą.
_ ,, _

Sima, tu ne itin protingas žmogus esi?

GinCherry rašė...

Blackberry, o, dėkui :) Matyt todėl taip atrodo, kad daugiau spalvų :D

MM, nėr ko pavydėt, prisimink ką sakiau aš tau visai neseniai :D

AurejaFeja, net pačiai smalsu pasidarė, kas gi čia kitaip :D O batukai ir mano šitie vieni mylimiausių, buvau jau juos pamiršus per žiemą :D

Miliusia, draugė įdavė šią knygą, kaip savo vaikystės, nes aš jos nebuvau skaičius, tai dabar po truputį skaitau :D

Anonimiškas, ne, nevažiavau, nusprendžiau,kad žmogui, kuris nesidomi mada, neverta leisti šitiek pinigų :)

Žiupsnelis druskos, dėkui :) Na, matyt todėl, kad tai buvo pirminis variantas :D

Marginalijos, na, kaip rašiau, dar labia priklauso nuo to ką rašo, bet iš esmės kalbėjau ne apie savo blogą :) O sijonas tai taip, gal kiek per ofisinins, nors jo medžiaga tokia įdomi, labai labai minšta, bet va, kad labiau tinkamo spintoj neradau :D

Zozefina, dėkui :) Na, kadangi lauke jau nešalta tai nusprendžiau ir padaryti keletą nuotraukų ten :) O kombinezoną turiu, bet šortų variantą, buvau rudenį kažkada su pėdkelnėm užsidėjus, bet gan keistai jaučiausi su juo, kaip su pižama :D Bandysiu dar vasarą pritaikyti :D

Sala, o, koks įdomus bendravimas :) Nežinau ar patiktų man taip, ypač jei žmogus taip niekad ir neatsisklėistų ir realiam gyvenime :) Sakai perkrautas? Aš matyt kitaip suprantu tą žodį, nors dabar žiūrėdama į nuotraukas, galvoju, kad reiktų palto kito derinyje :) O šiaip visos širdelių spalvos turi savo "aidą" mėlyna atsikartoja marškinių juostelėse, oranžinė marškiniuose, žalia batuose, o raudona puikiai kontrastuoja su violetine, plius atsišaukia skaroje :) Tašė savo rudumą irgi randa batuose,kaip ir juoda :) Jeigu pakeisčiau liemenę į juodą, derinys man būtų neįdomus ir nuobodus, o tą saulėtą dieną norėjosi kažko ryškaus :) Na, matyt čia skonio reikalas :)

RB - dėkui :) Aš irgi myliu, dažniausiai :D

Sima, tavo komentarai žinok darosi nebeįdomūs, rektų matyt kažką naujo sugalvoti, o jei nori išprovokuoti ar priversti blogai jaustis, tai tikrai nepavyks :) Galų gale aš nelipu ant podiumo, kad man reiktų manekeniško sudėjimo, o į mano erdvę galima ir vėl ilgai neužsukti, jei formos akis bado :D

Anonimiškas, čia simos toks pasilinksminimo būdas, laiks nuo laiko man priminti apie mano formas :D

Aušra, žinok aš irgi priklausau, gal priklausiau labiau, matyt per tiek laiko pripratau, kad yra ir negeranoriškų žmonių, o tik pradėjus rašyti blogą buvo keistą, kad tokių žmonių yra ir buvo visko.Teko ir ašarą nubraukti :)

Aletheia rašė...

Dažnai užsuku, tik vis nieko nebeparašau:)
Labai giriu naują šukuoseną, linksmai pavasarišką derinį ir švarkelį patį savaime.
Beje, perskaičius įrašo pradžią tikėjausi išvysti nuotraukas su tom renesansiškom kaukėm:D

O dėl Simos komentaro... Galvoju, gal ji tokiu drastišku būdu bando pasiekt visiškai priešingą rezultatą nei manoma, t.y. pakelt tavo savivertę ir kad nebekeltum sau dar aukštesnės kartelės?:)nežinau, ar aiškiai išsireiškiau...

Elinga rašė...

Sveika,


ką tik baigiau skaityti seną Tavo blog'ą. Kokia iš pradžių nedrąsi buvai, ar tik man pasirodė? :>
Bet kaip džiaugiuosi, kad vis dėlto išdrįsai sukurti išskirtinį blog'ą.

O šio įrašo derinukas, mmm, koks pavasarinis, ir Tavo šypsena kvepia pavasariu. :}

Greta Brigita rašė...

Sima, na kiaulė tu. Sorry jau.

Labai patiko velvetinis švarkas ir batukai. Šaunuolė tu, Gin!

Anonimiškas rašė...

Nuostabus paltas.:)) Negaliu patikėti, kad tik 1 litas!

GinCherry rašė...

Alethea, matyt laikas "pailsėti" :) Na nebūtina rašyti, tik tada kai norisi pačiai ;) Dėkui už gražius žodžius,o SImos atveju tai nežinau ko ji siekia laiks nuo laiko parašydama, kad aš stora, bet žmogui turėjusiam problemų su svoriu, pavojinga rašyti tokius žodžius, nes jautriai reaguojant galima taip ir anoreksija susirgti :)Gerai, kad jau išmokau nekreipti dėmesio :)Supratau, ką norėjai pasakyti, ne visiems tinka ta pati "psichoterapija" ir kaiptais labai abejoju, kad čia tas atvejis :D

Elinga, ką turi omenyje sakydama nedrąsi? Tada pasakysiu ar tikrai ar tik taip pasirodė :D

Gegyte ir anonimiškas - po balioną :D

Anonimiškas rašė...

bendravimas buvo tikrai idomus, dabar jau ir as taip turbut nebegaleciau, nors veliau tas vaikinukas atsiskleide ir pradejom bendrauti ir gyvai :)
as ja irgi pradejau trakti spalvotus drabuzius ir svajoju apie lengvus batelius :)
_sala_

Jovita rašė...

Aš gal ne visai į temą pakomentavau, o labiau iš savo varpinės ir bendrai apie anoniminį komentavimą, nebūtinai apie piktybišką :) Kas dėl piktų komentarų, tai manau, žmonės turi vienokių ar kitokių psichologinių bėdų - jaučiasi nevisaverčiai ir visai įmanoma, kad ir realiame gyvenime mėgsta kitus pašiepti ir pajuokti, nes tokiu būdu patys pasijunta "didesni", tik interneto platybėse tai galima daryti agresyviau, pikčiau, nes niekas už uodegos nepagaus, nenubaus ir nesugėdins. Čia - kitokia erdvė, kurioje realaus pasaulio socialinės, moralinės, teisinės ir visokios kokios normos galioja "mažiau" :D

Anonimiškas rašė...

Siūlau ne tik nekreipti dėmesio į negatyvius komentarus, bet tiesiog ištrinti juos. Šitą švelnų ir pozityvų tinklaraštį gadina šiukšlės.

Liūdna, bet tiesa ta, kad kiti žmonės yra baisiai pavydūs. Gyvenime nėra patenkinti savimi, savo išvaizda, pasiekimais, todėl bando savo negatyvumą permesti kitiems, kad patys geriau jaustųsi. Tu turi savo tinklaraštį, esi graži, liekna, kūrybinga mergina, turi labai daug gerbėjų, kitiem knieti kažką blogo pasakyt, nes juodai pavydi (gal net patys sau tai pripažįsta kartais).

Žinok, kad tave gerbiančių ir mylinčių yra dešimtkart daugiau nei blogų, pavydžių žmonių ir kad jie visada užstos. Nesvarbu, kad parašo komentarą kartą į šešis mėnesius:)

Brigita

GinCherry rašė...

Sala, aš tai džiaugiuosi, kad turiu "pereinamų" batelių :) Nes net žiemą vengiau ilgaaulių :D

Marginalijos, supratau :) O normos turbūt egzistuoja labiau mūsų galvose, kaip pasakė viena pažįstama, tai ko nedraudžia įstatymai tai draudžia moralė, o kai kuriems žmonėms nedraudžia niekas :D

Brigita, dėkui už tokį padrąsinimą! :)

Anonimiškas rašė...

Sveika. Nuostabus derinukas! O paltukas ir švarkelis - ypač :> beje, kur tokių pigių lobių randi? Pasidalink :}

Rusne