2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Serenity

When the last leaf falls from the trees and in the air you can smell the smoke and cold you know that Christmas is coming. You're starting to think about presents, picking decorations, looking for the best ginger bread and mulled wine recipes or making gifts yourself. There's two kind of people: one of them doing all that stuff with excitement and happiness and other ones doing the same things but without any good emotions or happiness :) They're not happy about Christmas atmosphere and Christmas rush. To say honestly - I've never felt the Christmas rush. For me this time of the year comes with serenity and good emotions. I believe that what Christmas you'll have it depends just from you and your mood. So I just want to wish you to have a nice and cozy Christmas this year. Spend them with people you love and remember: Christmas is not a date. It is a state of mind. - Marry Ellen Chase.


**********************************************************************************
Kai nuo medžių nukrinta paskutiniai lapai ir ore pradeda tvyroti dūmų ir šalčio kvapas beigi norisi susisukti ir nosį paslėpti šiltam šalike - aš pradedu laukti Kalėdų. Puikiai pamenu tą šaltuką, kuris verčia sukišti rankas į kišenes arba pūsti šiltą orą suglaudus rankas. Nuo tada, kai visus apima Kalėdų laukimas ir nuojauta, žmonės suskirsto į dvi stovyklas. Vieni šios šventės laukia su nekantrumu. Mintimis dėlioja dekoracijas namuose, gamina kiekvienais metais naujus žaisliukus eglutei, renka konkorėžius, smaigsto mandarinus kvapniaisiais gvazdikėliais, ieško karšto vyno receptų, kepa  imbierinius sausainius ir sudarinėja dovanų sąrašus. Arba gamina dovanas patys. Kiti gi, daro beveik tą patį tik be laukimo, jaudulio ir džiugesio. Burba, kad kalėdos tai komercinė šventė, kad atsibodo pigūs kalėdiniai blizgučiai, tos pačios melodijos ir žmonių spūstis. Kaip vienas žmogus pasakė [labai atsiprašau kieno autorystę pagrobiau, gal perskaitęs atpažins ir pasisakys]: Kalėdas komerciškumu turbūt kaltina tie, kurie neturi artimų žmonių ir nežino kaip smagu pradžiuginti artimuosius. Prisipažinsiu, kad per savo gyvenima nei karto nesu susidūrus su Kalėdine karštlige. Taip, mėnesis iki Kalėdų visada prabėga taip greitai, kad aš net nespėju sumirksėti, bet ši šventė man visada asocijavosi tik su jaukumu...Pernai, naujujų išvakarėse  teko diskutuoti su vienu žmogumi, kuris bandė man įrodyti kokia visgi nieko verta yra ši šventė. Abu nepasidavėm, kaip ožiai įsirėmę ragais į vartus :) Visgi, ši šventė yra tokia, kokią mes patys ją susikuriame.
  Man visada ši šventė būdavo be jokio skubėjimo. Atvirkščiai - tai ramybės ir susikaupimo metas. Gal dėl to, kad patiekalais visada rūpindavosi mama, o man tereikėdavo pasirūpinti eglutės ir namų puošimu ir kiek tai įmanoma - padėti mamai. Man, kaip nemėgstančiai gaminti, tai visada būdavo ne pats smagiausias užsiėmimas :) Eglutė mūsų namuose visada būdavo tikra ir puošdavom ją kelias dienas prieš Kūčias, o kartais ir Kūčių rytą. Esu dėkinga savo tėveliams, kad Kūčios man asocijuojasi su tam tikrom tradicijom, kurias norisi puoselėti ir toliau. Neįsivaizduoju kaip galėčiau nepaminėti pačios gražiausios žiemos šventės, po kurios dienos pradeda tik ilgėti ir pradedame gyventi pavasario laukimu...Šiais metais pradėsime kurti ir savo tradicijas...
Čia šventine nuotaika užsikrečiu dar labiau. Negaliu eidama nesidarityti i namų langus,nes beveik kiekvienuose jaukiai įsitaisius eglutė. Spindi žiburėliais, traukia dėmesį į save. Durys puoštos įvairiausiai vainikais. Tokia gausybė skirtingų Kalėdinių dainų...Tiesiog užkrečia Kalėdine atmosfera ir nuotaika.Taigi, visiems noriu palinkėti jaukių švenčių, nes tai neatsiejamas komponentas. Kaip ir Sinatros dainos. Karštas vynas. Cinamono lazdelės. Imbieriniai sausainiai. Kvapnios žvakės. Net banalius dalykus galima paversti stebuklingais. Kurkite ir puoselėkite savo tradicijas. Prisiminkite, koks malonumas yra duoti,o ne gauti...Susitiksime jau naujais metais!

Palieku jus su šia puikia reklama. John Lewis kiekvienais metais sukuria ką nors gražaus :)



  • Plytų spalvos suknelė/rustic dress - Catch Kidston - dovana/gift;
  • Megztinis/cardigan - second hand;
  • Diržas/belt - second hand;
  • Pėdkelnės/stockings - primark;
  • Auskarai/earrings - dovana/gift;
  • Sagės/brooches - pirktos įvairiose vietose/various.
  • Batukai/shoes - MD;




IMGP5905 copy

IMGP5953 copy

IMGP5910 copy

IMGP5959 copy

IMGP5957 copy

IMGP5964 copy

IMGP5944 copy

IMGP5918 copy

IMGP5952 copy

IMGP5947 copy

24 komentarai:

IoT rašė...

Gražių tau švenčių!!! :* Matau, kad viską turi laimingam gyvenimui, tad norėčiau palinkėti laiko naujiems įrašams ;)

Unknown rašė...

EGLUTĖ TIESIOG ŽAVINGA!! Gražių švenčių ;)

Unknown rašė...

Labi gražūs jūsų namai. Šaunuolė. Kiek darbo įdėta! Dabar jau nesistebiu, kodėl tau patinka gyventi Anglijoj. Susikūrėt labai jaukią savo erdvę. Gražių švenčių. :)

Anonimiškas rašė...

miela Gin, eglute stebuklinga,tiesiai is pasakos. perskaicius komentara pagaliau suvokiau, kad kaledos jau tikrai cia pat. mano kaledos nutolo kartu su uzgriuvusiai rupesciais,o cia pas tave tos tikros isjaustos, suvoktos kaledos.kazkas nuostabaus.
graziu svenciu.
p.s. kaip visada suvokiau,kad perteikt zodziais, ka pajutau neimanoma, bet, velgi, taip jau yra ir nepakeisi :)

Anonimiškas rašė...

Tikiuosi nesupyksit: last leaf. Atrodot pritrenkiančiai.

GinCherry rašė...

Raganaite, dėkui už tokį taiklų palinkėjimą :)

Dėkui Tuoma, tau irgi :)

MM- dėkui :) Na, tai ne vienintelė priežastis, kodėl man čia patinka, bet taip, neneigsiu, kad namų jaukumas man reiškia daug, todėl aš net ir laikinus namus noriu paversti namais, o ne tiesiog namu/butu :) Juk čia daugiausia laiko praleidžiam. Jum irgi gražių švenčių, neliūdėk :)

Anonimiškas, tikiuosi išsispręs visi rūpesčiai ir galėsit mėgautis šventėmis. Labai greitai iš tiesų tas gruodis prabėgo, atrodė, kad dar visai toli tos šventės, o štai jau visai ant nosies :)

Anonimiškas, dėkui už pataisymą labai ir komplimentą :)

Miss Tallulah Porkchop rašė...

You look gorgeous. Have a great Christmas. :)

Laurute rašė...

Labai graži eglutė... Suknelė... Ir aksesuarai... Viskas dvelkia Kalėdomis ir jaukumu. Gražių ir linksmų jums švenčių.

Anonimiškas rašė...

Your writings are always so peaceful to me :) I hope you have a wonderful Christmas.

P.S. You look A LOT like Michelle Williams.

Mabel
Mabel Time

Emma Litton rašė...

I love that you say that Christmas is a state of mine. ALSO, to echo Mabel's words you do look amazingly like Michelle Williams. I thought that before I saw the comment and was just like wow...you really do. So lovely.

xo,
Em

Reda rašė...

Labas! Puikiai atrodai-visa gaivi ir spindinti. O dėl Kalėdų, aš matyt, būsiu iš tų burbeklių kompanijos. Net negaliu tiksliai pasakyti, kodėl, bet aš nelaukiu Kalėdų. Jos man dažniausiai su komercija asocijuojasi. O gal todėl, kad beveik visa šeima vienodai jaučiasi? Pas mane namie nėra nieko, kas primintų, kad jau Kalėdos.. Iš tikro, norėčiau, kad man būtų faina, bet negaliu gi sau įsiteigti to.
Mama vakar pasakė, buvo geriau, kai būdavo tik Naujųjų šventė. Bet man ir ši šventė dzin...

Miglė rašė...

Pritariu Redai visom keturiom ;] atrodai laiminga ir švytinti. taip ir toliaiu :) iki šiol labai mėgau Kalėdas, tačiau su metais vis mažiau to džiaugsmo lieka. šiemet tik va šiandien pradėjau jausti šventinę nuotaiką.

Miss Margarita rašė...

Merry Christmas to you too! You look so amazing in that red dress, stunning really :D

(By the way, I'm also one of those who's never felt the christmas rush, (except at work and that doesn't count), I'm just enjoying the preparations ;) )

Anonimiškas rašė...

damn, kokie grazus namai :-) pavydziu zmonems, kurie net ir nuomojamuose bustuose sugeba susikurti SAVO oaze. mano mintyse vis buna- jau kai as turesiu SAVO NAMUS,jau kai drebtelsiu "dezaina", kaip bus grazu ir stiliova :-D o va, metai bega, bustai keiciasi, deja, vis ne savi dar, ir gyvenu taip, kaip nurodo man svetimos sienos, baldai, apmusalai... :-)
p.s. juoda galvyte man labiau patiko :-)
p.p.s. is kur tiek drasos buti savimi interneto platybese? :-)
p.p.s. jaukiu svenciu, tegyvuoja meile (anot to nuostabaus filmo)- jusu namuose :-)

slapta skaitytoja :-)

datflamie rašė...

Eglutės gražumas tai iš kito pasaulio!

Saulė rašė...

"Šiais metais pradėsime kurti ir savo tradicijas..." - kaip patiko šis sakinys! Linkiu gražių, originalių ir šiltų tradicijų!

Unknown rašė...

Pirmiausia palinkėsiu gražių švenčių :)

Na man laikotarpis iki Kalėdų būna sudėtingas, nervingas, reikia baigti visus darbus, atsiskaityti krūvą dalykų, tai ir nesijaučia tos šventinės nuotaikos: tik begalinis skubėjimas, nerimas ir nuovargis. Galiu pasisakyti, kad šiemet visai nelaukiau Kalėdų, nes labai norėjau poilsio.

Jemima rašė...

What a beautiful dress. I feel quite envious.

Anonimiškas rašė...

Just get the Russian Red! It would be so gorgeous on you :)

Mabel
Mabel Time

BragonDorn rašė...

I love girls with tattoos! Danielle from American Pickers if you have seen it is one of my biggest crushes :P

Anonimiškas rašė...

Labai gražios nuotraukos! ir tatuiruotės!
Jei ne paslaptis, koks Tavo ūgis, Gin? :)

GinCherry rašė...

Thank you Talulah, it's really nice to hear compliment from you :)

Laurute, nors ir pavėluotai, bet dėkui :)

Mabel and Emma, thank you girls :)To say honestly, I've never noticed any similarity between me and her so it was a surprise when two persons wrote that :)

Reda, o man atvirkščiai, nauji metai niekad nebuvo didelė šventė :) Šiemet apskritai sutikau naujus lovoje :) Man tiesą sakant, visada labai nuoširdžiai liūdna dėl tų žmonių, kuriems kalėdos asocijuojas tik su komercija. Ir nesvarbu ar jie švenčia kalėdas ar ne,nes tikrai yra tokių, kurie švenčia jas nuoširdžiai, bet pagal visas kapitalistų taisykles ir visus metus išsimokinėja kreditines korteles :) O dėl tų, kurie nešvenčia tai liūdna dėl to,kad tai reiškia, jog jie neturi mielų tradicijų susijusių su šia švente...

Migle, gal kažkada vėl viskas bus kaip anksčiau ir vėl Kalėdos bus stebuklų metas :) Beje - dėkui :)

Mis Margarita, I'm bit late, but better later than never :) I hope you had a lovely christmas as well :)

Anonimiškas, dėkui :) Na, namuose man norėjosi, kad būtų jauku, visgi daugiausiai laiko čia praleidžiam :) Savi namai, vėlgi, kitaip atrodytų, bet kadangi neaišku ar iš vis kada turėsim savo namus tai nesinori nugyventi visą gyvenimą visai ne taip, kaip norisi :)
Kalban apie plaukus, tai aš pasiilgstu juodų plaukų kartais, bet šiaip šia spalva esu patenkinta :) O ir nuomonių labai įvairių girdžiu pvž. viena draugė, kai pasakiau,kad noriu keisti spalva į ryžesne, sakė: 'tau juoda tinka idealiai, tavo vietoj, atradus kas tinka, tikrai nebandyčiau kitų spalvų',bet dabar pripažįsta, kad šita spalva tinka labiau :)

Flamie ir saule - dėkui :)

Ema, žinau ką tai reiškia, esu turėjus sesiją prieš Kalėdas ir po Kalėdų ir galiu pasakyti, kad pirmasis variantas man labiau patiko, nes tada gali atsipalaiduoti ir ramiai švęsti :)

Lady cherry - thank you :)

Mabel - I will, thanks :)

Bragon, I've never heard about that girl, but I will browse about her :)

Anonimiškas, dėkui :) Ūgis tai anokia čia paslaptis, aš esu visiškai vidutinio ūgio - 168 cm :)

Angelica rašė...

Your outfit is absolutely amazing! That red dress and cardigan with wonderful details are adorable!
Following you now definitely:D
Hugs and kisses

Monsterchen rašė...

oh gosh! i just found your blog and i really have to say you created such a lovely space here!
especially with your outfit here i´m totally in love! this little red dress is so fabulous with all the cute bows and that collar and i love how you paired it with that black belt and the gorgous cardi!
oh and i wish i had red hair too!
what a pretty lady you are!
love and kiss,mary