2014 m. liepos 14 d., pirmadienis

Magicians + DIY



  Turbūt kiekvienam jūsų yra tekę matyti bent vieną fantastinį filmą apie sunaikintą ar atimtą tapatybę. Na, mano amžiaus skaitytojos, bent jau tikrai bus matę ar viena ausim girdėję kultinį serialą 'Jos vardas Nikita'. Su pasimėgavimu laukdavau naujų serijų, net per daug nemąstydama ką jame rodo :) Kuriami vis nauji filmai apie asmenybių suniveliavimą ateityje. Neliks individualybių. Liks tik kelios grupės žmonių, kuriems galėsime priskirti tas pačias savybes, gyvenimo būdą, požiūrį į gyvenimą. Visa ta mokslinė fantastika atrodo lyg šviesmečiais nutolus nuo mūsų, bet ar tikrai? Ar iš tiesų, mes esame tokie, kokie esame? Ypač šiame, šiuolaikinių technologijų pasaulyje, kad daug bendraujame ne akis į akį su kitais žmonėmis, o internetu. Kiekvieną dieną siunčiame kitiems žinutę apie save. Dalinamės kasdien savo gyvenimo nuotrupomis socialiniuose tinkluose, tinklaraščiuose. Galime sukurti kokią norime iliuziją apie savo gyvenimą. Galime būti tokie, kokie norime, o ne tokie, kokie esame iš tiesų...Galime gyventi savo svajonių gyvenimą virtualioje aplinkoje, nors tas gyvenimas realybėje gali būti visai nepanašus į tokį, kokį rodome kitiems..Galime būti magais, kuriančias iliuziją kasdieninėje rutinoje ir romantikoje. Ypač jei mokame gražiai rašyti ir/ar fotografuoti :) O iš tų mažyčių mozaikos detalių kažkas kuria bendrą portretą...
  Pamenu kai pradėjau savo tinklaraštį rašyti blogspot.com ir skiltyje 'apie' reikėjo parašyti kažką apie save. Tai buvo viena sunkiausių užduočių, nes tinklaraštis laikui bėgant keitėsi...Todėl ten atsirado tokie žodžiai 'Skaitydamas mano blogą, kiekvienas turbūt susikurs savitą paveikslą ir kiekvienas iš jų bus tikras.Tokia "gyvensiu" ir būsiu kažkieno mintyse.Skirtinga, bet ir tokia pati..." Ir dabar, po tiek metų, galiu pasakyti, kad visiškai neapsirikau taip rašydama.Net neabejoju, kad kiekvienas mintyse yra nusipiešęs skirtingą portretą. Dar kitokią mane pažįsta vyras ir dukrytė, mano tėvai, brolis ir kiti artimieji. Jei paprašytum apibūdinti draugų, kiekvienas apibūdinti skirtingai. Dar kitaip atsilieptų mano darbo kolegos, viršininkai, buvę bendramoksliai ir grupiokės....Na, sąrašą galėčiau pildyti, bet turbūt nereikia, nes ir taip supratote apie ką kalbu :) Tai kuri iš šių asmenybių yra tikroji 'aš'? Sunku ir pačiai save surinkti į visumą. Turbūt tą patį galėtumėte pasakyti ir apie kiekvieną jūsų. Juk nebūtinai tas veidas, kurį sutinkame kasdienybėje yra tikrasis. Galbūt žmogus tiesiog užstrigęs rutinoje ir bėgime, negali stabtelti. Įsiklausyti į save. Pailsėti. Atsipalaiduoti. Parodyti koks jis iš tiesų yraKada galime nuspręsti koks iš tiesų yra žmogus? Kartais, kad pamatytum žmogų visai kitoje šviesoje, užtenka pasikeitusių gyvenimo aplinkybių. Kaip tada suprasti, kuris veidas buvo tikrasis? Tas, kurį pažinojai lyg šiol ar tas, kurį pamatei šiandien?..Klausimai, į kuriuos tikriausiai niekada niekas ir neatsakys...O juk visi mes turbūt esame truputį panašūs :) Visi kartais ne ta koja išlipame iš lovos. Kartais pykstam. Kartais nusikeikiam. Dramatizuojam. Pasimetam. Elgiamės neteisingai. Esam lengvai išprotėję dėl tam tikrų dalykų. Žvelgiam į gyvenimą atviromis akimis...Ir svarbiausia - mylim, o mylėdami viską matome kitaip :)


Derinys:

Suknelė - asos maternity
Džinsinis švarkelis - SH
Skrybėlė - SH
Odinės balerinos - SH iš ebay
Rankinė - SH [labdaros parduotuvė. Anglijoje beveik visos 'second hand' parduotuvės pinigus skiria labdarai. Mums įprastų SH čia beveik ir nėra]



IMGP3285 copy
IMGP3308 copy
IMGP3220 copy
IMGP3221 copy
IMGP3245 copy
IMGP3302 copy
IMGP3293 copy







*****************************************************************

Na ir trumputis DIY mergaičių mamoms :) Liucės vis nusigriebus po namus tamposi mano odinį krepšį, matytą praeitam įraše tai nors ji ir turi savo portfelio tipo, garstyčių spalvos mažą rankinuką, aš nusprendžiau pasiūti rankinę jai :) Iš ties tai galima siūti nebūtinai iš odos, o pvz iš veltinio, gobeleno ar šiaip storesnio audinio, bet aš turėjau senas odines kelnes, kurios kampe gulėjo iš ties ilgai tai iš jų 'klešnės' ir pagaminau šią rankinę :)

Taigi, pradedam. Jums reikės:


  • 37 cm. ilgio ir apie 23 cm. pločio dviejų audinio stačiakampių [jei norėsite pritaisyti kišenę ar kokią nors kitą detalę, gali reikėti truputį daugiau]
  • Adatos ir siūlų;
  • Žirklių;
  • Liniuotės;
  • Lipalo klijų;
  • Mažų žirklučių;
  • Gabalėlio sauso muilo ar kreidelės pasižymėti.
IMGP3194 copy



Na, o eiga visiškai paprasta - sudedam audinį veidine puse ir susiuvam šonus bei apačią.
IMGP3197 copy





Susiūtą rankinę sudedam taip, kad šoninės siūlės būtų viena ant kitos, o mes galėtumėm padaryti dugną [sunku paaiškinti, bet gal iš nuotraukos bus aiškiau]. Aš žymėjau apie 4.5 cm. nuo apatinės siūlės. Susiuvam ir likusius galiukus tiesiog nukerpam. 

IMGP3336 copy
IMGP3332 copy


Išverčiam rankinę į gerąją pusę. Atsižymim apie 10 cm. Užlenkiam, ištepam klijais ir paslėgę paliekam išdžiūti.

IMGP3339 copy

Išdžiuvus tiesiog iškerpama skyles rankai :)

IMGP3350 copy



Na štai, rankinė jau pasiruošus pasižmonėti :) Šį kartą ne modelio rankose, nes skubėjau nufotografuoti Liucei miegant. Fotoaparatas tuoj pat tampa traukos centru :) Greita, paprasta ir gražu [na, čia subjektyviai vertinu]. Vyro sesuo, pamačius Liucės rankinę, paprašė tokią pasiūti jai, tik didelę :)

IMGP3355 copy
IMGP3352 copy


Pastabos: 

  • turint laiko/noro/žaismingo audinio galima įsiūti ir pamušalą. Kadangi mano visos audinių atraižos paslaptingai dingo, tai pasilikau šitą darbą ateičiai :) 
  • vyresnėmss mergaitėms turbūt patiktų jei būtų daugiau detalių pvz išorinė kišenė
  • rankenų skyles galima apsiūti dekoratyvine siūle, kad geriau laikytųsi :)

4 komentarai:

Unknown rašė...

Ech... rašiau rašiau komentarą ir viskas dingo :D Labai norėjau pagirti gražias raudonai pasidabinusias merginas :) atrodot nuostabiai, švytinčios ir laimingos :)

Manau, kad pasinaudosiu tavo idėja pagaminti Melitai rankinę :) Nes ji dabar irgi mano tampo po namus :) Planavu nunerti, bet tokia jai ilgai nelaikys :D Pas mane gi mažas viesulas... :)

Anonimiškas rašė...

Kokia Tu graži! Ir Tavo mintys tokios teisingos! :)
O ant dešinės rankos nauja tattoo nutūpusi? :)

K.

GinCherry rašė...

Egle, dėkui :) Mano suknelė tai oranžinė iš ties, o rankinę būtinai pabandyk pagamint ir nepamiršk pasirodyt :)

K, dėkui :) O ant dešinės rankos naujai pradėta ir nebaigta, nes nebuvo laiko :)

Plastikiniai Langai rašė...

very good info !!!