2009 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Poser :)

Šio įrašo laukiau beveik mėnesį :) Įspūdžiai ne švieži, derinukas irgi ne tos dienos, bet...Prisipažinsiu, kad per savo trumpą gyvenimėlį man nėra tekę pozuoti fotografui, kuris fotografuoja skaitmeniniu fotoaparatu :) Keisčiausia,kad mano darbo knygelėj, jei ji nebūtų pakeista į sodros pažymėjimą, galėjai rasti įrašą "pozuotoja".Ar gi nekeista, kad šiuolaikinis žmogus [juokingai skamba :)] šiame technikos amžiuje yra pozavęs per piešimo paskaitas ir pamokas, pozavęs juostinei fotografijai, bet skaitmeninei ne :) Na žinoma, jei savęs fotogtafavimą galima priskirti prie pozavimo skaitmenai, kai ant štatyvo pasistatai fotoaparatą, nusistatai laikmatį ir bėgi ten, kur turėtum būti :) Beabejo, sėkmės dalykas ar tilpsi į kadrą, o ką jau kalbėti apie tinkamą išraiška, kai kartais vos spėji klestelėti :) Bet šitai irgi buvo seniai, dabar vienintelis mano fotografavimas tai nuotraukos daromos blogui.Nežinau kodėl nerandu laiko, o gal noro vėl fotografuoti ar galbūt reiktų sakyti mokytis fotografuoti, nes naujas fotoaparatas reikalauja ir visai kitų įgūdžių ir žinių.

Na, bet įrašas ne apie tai :) Tą dieną kai atsirado įrašas pavadinimu apie Česyro katino šypseną, mes t.y aš ir vyras, keliavome į fotosesiją.Kadangi, kaip jau rašiau, niekad nepozavau fotografui, dirbančiam su skaitmeniniu fotoaparatu tai palyginti iš tikrųjų negaliu, bet fotografavimas juosta, man visada atrodė ypatingas.Ne tik todėl, kad kiekvienas kadras vertingas, negali netaupyti juostos, ištrinti nuotraukų, todėl visada jausdavau labai didelę atsakomybę prieš fotografę ir dažnai "sugadindavau" nuotraukas, nes įtampa labai matydavosi veide, bet dar ir todėl, kad fotografavimas juosta, turi savo aurą, jautiesi lyg apgaubta šydu, kol fotografė deda juostą, daro kelis kadrus, kad "užsikabintų" juosta, reguliuoja apšvietimą ar gaudo šviesą.Šį kartą į fotosesiją važiavau lyg ir kitokios nuotaikos ,galbūt buvau labiau atsipalaidavus, norėjosi kuo gersnių rezultatų, nes žinojau, kad ši fotosesija svarbi fotografei.Rezultatų laukiau su nekantrumu ir kai pamačiau nuotraukas buvau sužavėta nuo A iki Ž :) Žinoma, tai talentingos fotografės nuopelnas :) Taigi, Vita, dar kartą dėkui tau už šias nuotraukas ir sveikinimai tapus diplomuota fotografe ir "išplėšus" aukščiausią balą, tu to verta :) 

Šiandieninis derinukas:

  • Suknelė 1 lt.
  • Baltų kojinaičių kainos nepamenu, bet tikrai žinau, kad ieškosiu baltų, trumpų ir su nėrinukais ant kraštų, šį kartą teko šias panaudot :)
  • Tamsiai mėlyni, taškuoti batukai - lauktuvės :)
  • Megztukas 8 lt.
  • Kaspinėlis prie apykaklės iš siuvimo reikmenų dėžutės
  • Dideli auskarai rožės - 30 lt.
  • Viso: 39





O už šias fotografijas ir už tai, kad manyje kažką įžvelgė dar kartą dėkoju fotografei Vitai Žėkaitei [sria.carbonmade.com]









Kadangi diplominis darbas buvo nuotraukų ciklas, tai iš mano fotosesijos buvo panaudota tik viena nuotrauka, kitos liko man, nuotaikai pasikelti :) Kaip jums atrodo, kuri nuotrauka buvo panaudota? :) 

34 komentarai:

Anonimiškas rašė...

wow! :) puikios fotografijos! tik nereikia buti tokiai kukliai! be Jusu, panele puozotoja, jos zinoma tokios nebutu tape. perziurejau fotografes tinklapi ir turiu pripazinti kad didzioji dalis nuotrauku man labai patiko :) sveikinimai jums abiems ;)
beje, mano spejimas: manau kad panaudojo arba antra arba ketvirta nuotrauka... :)
Laura

Anonimiškas rašė...

as irgi speju, kad antra arba penkta (bent jau man jos labiausiai patiko)
Valetta

Anonimiškas rašė...

man pirma ir ketvirta nuo galo - tobulos!

valikabu.

Anonimiškas rašė...

Labai mielas ir nuoširdus straipsnis, puikiai atrodai;]

1 arba 5 ;]}

Liucija.

kap- rašė...

manau pirma buvo panaudota.:)

Raimonda rašė...

Man visos nuotraukos su siuvimo mašina nuostabios, jus abi labai gražiai žiūritės :)

O kodėl pati nebeužsiimi fotografija, esu mačiusi tavo nuotraukas deviantart'e, jau kokius keturis metus vis reguliariai užsuku į tavo darbus pasižvalgyti ir kaskart nuotraukose įžvelgiu kažką naujo ;)

HouseHome rašė...

manau ta su siulais

Vita rašė...

dėkui Tau už pozavimą, tikiuosi dar ne kartą tai padarysim ;

Sigita rašė...

Ji jau yra fotomodelis ir sako, kad prastas- kur tai matyta... Ot gražumas, bet tas kuklumas... :) Labai gražios nuotraukos, nu labai labai... ir manau, kad buvo panaudota antroji: pro siuvimo mašinos skylutę žiūrinti :) Ilgai nekankinki ir atsklieski- visgi kuri?

Neringa rašė...

kokia graži suknytė! :)
arba pirma, arba penkta. Penkta man labiausiai.

Unknown rašė...

Skaičiau įrašą per google reader'į, tai nemačiau, kad viršuje ta nuotrauka, kuri man ir gražiausia :) a, ir dar pirma :]
labai gražu!!

vjusta rašė...

Labai graži suknutė:) O labiausiai sužavėjo 1 nuotrauka:)

ežiukai rašė...

puikios nuotraukos. o tos su siuvimo mašina... esi fotogeniška :). tiesiog nuostabu. manau, kad kažkuri iš pirmų 3 buvo panaudota ;)

Urban Fairy rašė...

super! 5-ta, nuo virsaus skaiciuojant, panaudota buvo?:))

winged rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
winged rašė...

man irgi 1 nerealiausia, Jusu paslaptinga sypsena.faktas.

Sepulture rašė...

speju ketvirta nuo virsaus:D

Miglė rašė...

speju pirma nuo virsaus, kur ranka veida pasiremusi tamsta :)

o jau sukneles raudonumas ir dailumas.. mmm

zyle rašė...

Man gražiausios tavo pačios darytos nuotraukos, nes labai gražios tavo kojos :))) o iš fotografės darytų mieliausia ta su kaukolyte, tavo žvilgsnis ten visiškai neatspėjamas, paslaptingas ir laaabai subtilus.

Aleksandra rašė...

1,2,5 kazkuri is situ :}
atspejau?

Lady rašė...

o man atrodo,kad ta su siulais arba pirma :)

Grim rašė...

Gražios nuotraukos, bet.... ech, buvau tiek daug parašius ir ištryniau, nes manau esu per mažai kompetentingas asmuo, kad galėčiu kritikuoti profesionalės darbus :)
o šiaip man labiausiai patinka pirma ( tik trūksta kokybės, ryškumo, bet čia matyt blogspot ir nuotraukos sumažinimo nuopelnas ).
taigi, manau, kad atrinko pirmą :D
aspėjau?

mauz rašė...

manau kad pirma..norėtau pamatyt trečios foto derinuką ir vis laukiu niasulaukiu tattoo su istorijom ir foto :? :)
ir šiaip Tu šaunuolė :)

Anonimiškas rašė...

penkta:)

Arūnė-Veronika rašė...

Sveiki,
pirmoji arba 4-oji su kaukolyte ... :)

Anonimiškas rašė...

manau ta,kuri ant blogo pavadinimo puikuojas :D

GinCherry rašė...

Laura, mano nuopelnai maži :) Aš visus nuopelnus vigi linku skirti fotografei :)
Quies, ši siuvimo mašina turi savo istorija, ją į Lietuvą atgabeno mano vyro prosenelis, kuris buvo išvykęs į Ameriką dirbti kalnakasiu.Taigi grįždamas parsivežė į Lietuvą šią siuvimo mašina, buvo vienintelė visam kaime tuo metu ir jei kažkam reikadavo kąnors siūtis tai eidavo būtent į jų namą :)
O dėl fotografijos tai nebežinau, nelabai aš ja ir užsimdavau labai jau mėgėjiški tie mano darbai būdavo, o ir fotografuodavau daugiausiai tik save ir intuityviai, per 7 metus kiek turėjau senąjį fotoaparatą, prisipažinsiu, kad nei karto net neperskaičiau jo manualo :)O po to kažkur išgaravo ir idėjo ir apskritai noras...
Sigita, na ne, nesu modelis, retai aš pozuoju ir tai tik sau arba šiai fotografei :)
Oksana, dėkui už tokį komplimentą :)
Zyle, dėkui :) Ta su kaukolyte man irgi kažkuo labai patinka :D

GinCherry rašė...

Grim, dėl kokybės tai gali būti, kad ji nukentėjo mažinant nuotraukas ir dedant čia, nes nesaugau aš jų režimu "for website" ar kažkaip panašiai :) Kitas dalykas, kad šios nuotraukos yra neliestos jokiom programom, natūralus produktas :)
Mauz, trečios nuotraukos deriniko nebuvo, tiesiog suknelė nuleista ir palaidinė su vyšniom :D
O dabar atsakau į visus spėjimus, taigi panaudota buvo pirmoji nuotrauka :D

Anonimiškas rašė...

Man tai labai įdomu kaip plaukučiai surišti buvo, nes labai dailiai atrodo ir lyg bantuką ir pynimą matau :)

O Gin ir derinys ir foto ir ji pati - nuostabūs!

HouseHome rašė...

super. man ta pirmoji pati graziausia ir yra :)

Airina rašė...

Ir aš manau,kad įdėta buvo ta pirmoji.Tiesa apie tatoo ir aš norėčiau paklausyti...

GinCherry rašė...

Anonimiškas, plaukai paprastai visai surišti, supintos dvi kasytės, pakeltos į viršų ir prisegiotos :)

O už nuostabius dėkui :)

Airina, pirmoji ir buvo :) O įrašas apie tattoo tikrai bus ;)

Peperoni rašė...

labai super fotosesija!

kas cia kalbejo apie nefotogeniskuma??? :D sakiau, kad meluoji :D

didziausi komplimentai modeliui ir fotografui ;)

Anonimiškas rašė...

kur jus tokiu pigiu rubu ir avalynes randat?:)