2009 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Helpless...Hopeless?


Vieną dieną, tokią kaip ir visos kitos, naršydama po feisbuko "sieną", vienos savo virtualios pažįstamos bloge radau įrašą, kuris tikrai sugraudino mane...Pati, deja, niekuo padėti negalėjau, nes namuose turiu didelį šunį, o ir šiaip meile kačiukam turbūt vienintelė šeimoje pasižymiu...Pasisiūliau šį įrašą įdėti pas save į blogą, bet prisipažinsiu,kad pamiršau, kol šiandien neradau laiško savo pašto dėžutėje...Nežinau ar nėra per vėlu, bet bandau..Geriau nei Reda, turbūt parašyti negalėčiau, taigi tiesiog cituoju: " Įrašas apie vieną iš didžiausių džiaugsmų pasaulyje.Apie tylų murkimą, trikampes nosis ir rangymąsį apie kojas. Apie gailų kniaukimą ir šiurkščius liežuvius. Apie draugus, kurie niekada nepriekaištauja ir dievina jus - egoistiškus, nuvargusius, nepasidažiusius ir su sportinėm aprangom. Apie draugus, kuriems visiškai nesvarbu, kas jūsų piniginėj ir kokia etiketė gyvena ant jūsų džinsų. Draugus, kurie alpsta iš džiaugsmo ir užsimerkia iš malonumo net jeigu jūs tik paskubom pabraukot jiems per nugaras.Atsiliepkit kuo greičiau, nes kitu atveju mažučiai lovų niekam nebešildys.Liūdna?Liūdna, bet labai lengva padaryt šitą situaciją smagiausiu įvykiu jūsų ir mažųjų katukų gyvenimuose!Imkit imkit imkit! "

Paskutinėmis žiniomis, vienu kačiuku Redos draugės  tėtis jau nusikratė...Kadangi praėjo savaitė, nežinau kokia situcija yra dabar, bet jei Jūs ar Jūsų draugai, giminės, pažįstami galėtų priimti šiuos mažučius, kuriems šiandien yra lygiai 20 dienų į savo namus tai rašykit reda.krusinskaite@gmail.com







17 komentarų:

ag rašė...

Visada yra pifas http://www.pifas.org/ Aš pati ieškojau, norėjau pasiimt kačiuką, tai pife radau skelbimą ir pasiėmiau. Ten tiesiog žmonės toliau juos namuose laiko ir laukia, kol kas nors gyvūnėlius priglaus. Jie būna paskiepyti ir kitaip paruošti. Sakau, nes tiesiog tai galima kažkaip civilizuotai padaryti, nes tie pagraudenimai, kartais gali ir nesuveikti (nieko asmeniško) :)

Airina rašė...

O as visai ne i tema.Man butu idomu susijungti su Gin facebook'ais :)

GinCherry rašė...

Ag, aš kaip tik mąsčiau apie pifą ir sakiau pasiūlysiu, jei dar pačios apie tai nepagalvojo :) Tik nežinojau kokios ten priėmimo sąlygos...

klik rašė...

Labai megstu katinus, ypac tokius mazus pukuotukus kaip sie :) pati kazkada svarsciau galimybe, kad noreciau si megstama padariuka auginti, bet nelabai turiu kaip.. O jei nepaslaptis, kokiam mieste sie katinukai randasi?

GinCherry rašė...

Airina, na mano vardas ir pavardė turbūt mažai kam paslaptis :D Gintare Griskeviciute-Bileviciene, berods taip ieškot reikia :)

Klik, oi pamiršau, parašyti..Vilniuje šie katukai :)

Vita rašė...

pasiimčiau, kad ir visus tris, bet vienas iš mūsų buto gyventojų alergiškas ir katėm, ir šunim. kas nors girdėjot apie tokį atvejį? aš pirmą kartą.

ežiukai rašė...

tai kam varginti Pifą, jei šiaip galima atiduoti savais kanalais. dabar katukų metas - prieglaudos perpildytos. ech, aš jau turiu katę ir turiu šeimą, kuri prieštarauja kito katuko atsiradimui. norėtųsi, kad jie surastų mylinčius šeimininkus ;).

Šarūnė rašė...

uoj, kaip graudu. Tokių mažų katukų negalima atskirt nuo mamos :((

masumi rašė...

Imciau, kad ir visus.. bet kad Vilnius man uz 300 km :(

Milda rašė...

Tokiais klausimais turiu kategoriska nuomone - turejai proto isigyti kate, turek proto ja sterilizuoti, tada nereikes siusti grandininiu laisku su graudziais niekam nereikalingu kaciuku aprasymais. Ir katei trauma (gimdymas, kaciuku atemimas) ir jaunikliu ateitis neaisku (ka reiskia atsikrate????) ir isviso niekam nereikalingu katinu jau dabar yra per daug - kas per nesamone leist katei atsivesti dar pulka kai sitiek beglobiu kaciuku aplink! Pikta as, bet nuolat susiduriu su tokiu zmoniu abejingumu ir bukumu, kad negaliu nepiktai sita tema kalbet.

datflamie rašė...

Aš turiu 1metų katytę, ir dėl šeimyninių aplinkybių turiu jai surasti namučius. Tai beprotiškai sunku, nes savąją Pusnę labai labai pamilau per vienerius metus. Bet, deja, privalau ją kamnors padovanoti. Jūs klausite, kodėl po metų, tokią jau nemažą katę noriu padovanoti. Tai, jei galima, norėčiau pasinaudoti proga, ir paprašyti Jūsų, mintimis būti su 7metų mano broliuku, jis šiuo metu Santariškėse, ir, prašau Jūsų vieno : Tikėkite, kad mano broliukas labai stiprus! Aš tikiu.
Gali būti, kad jus sugraudinau, atsiprašau, nenorėjau. Bet iš tiesų, jeigu mano katyte susidomėjote, parašykite man: ugenskaite@gmail.com, skype: strawberry983, arba mano blogo aplinkoje.
(Tikiuosi Gin nesupyks, kad taip išnaudojau, jos nuostabaus blogo sferą. )

Reda rašė...

Sita kate mano drauges. As tai pikta, kad zmones pradeda piktintis nezinodami situacijos.
Kates jie nesterilizuoja, kadangi ji laikoma tik namie ir su kitais katinais kontakto neturi, taigi nenori varginti gyvunu bereikalingomis operacijomis.
Kate vezesi vienai dienai i kaima, ji sugebejo pabegt ir taip gime sitie kaciukai.
Nezinau, kas buvo uzeje jos tevui ir kodel jis nusikrate vienu kaciuku ir nezinau, kokiu budu jis tai padare.

GinCherry rašė...

Vita, tai jis gal alergiškas gyvūnų povilnei? :)
Ežiukai, na taip iš ties ir tu teisi, susirašėm su Reda ji mąsto lygiai taip pat :)
Šarūnė, na niekas jų neatskiria dar, tiesiog ieško naujų namų...
Masumi, dėkui už gerus norus :)
Žiupsnelis druskos, žinau, kad yra žmonių turinčių tokią kategorišką nuomonę, bet aš nesiimu teisti žmonių, nežinodama tikros situacijos, kiekvienas atvejis individualus ir nežinai kaip gyvenime gali nutikti.Laiškų nieks ir nesiuntinėja, tai buvo įrašas bloge, kurį, norėdama padėti aš įdėjau ir čia.Galbūt netyčia ir atsiras nauji namučiai, pagalba nieko nekainuoja, o kažkam tai bus ir didelis džiaugsmas...
Schiaparelii, labai gaila dėl katytės, pažiūrėjau nuotraukas, tikra gražuolė...Labai panaši į egzotą...Tikiuosi atsiras jai nauji namai, o dėl broliuko tai stiprybės linkiu jūsų šeimai ir sveikatos mažąjam šėimos nariui...
Reda, na tiesiog man regis reikia kartais nekreipti dėmėsio, nes visi greiti teisti..Nieko nepadarysi, svarbiausia, kad tu ir žmonės šalia tavęs žino kaip yra iš tikrųjų...
O aš tikiuosi,kad kačiukai greitai suras naujus namučius :)

Milda rašė...

Na tikrai kone 'mergele marija' ta katyte - kontakto neturi, o sast kaciukai! Ar galite garantuoti kad taip neatsitiks darsyk? O jeigu atsitiks? Vel 'atsikratys tetis'?

As savo kritikos netaikau vienam vieninteliui atvejui. Tiesiog nuolat gaunu grandininius laiskus 'mieli kaciukai iesko seimininku' ir labai daznai is tu paciu zmoniu kone kasmet! Man nuosirdziai gaila tiek kaciu tiek kaciuku, patikekit operacija tikrai yra geriau, nei kasmetinis kaciuku gimdymas ir ankstyvas atskyrimas (lietuvos atveju labai daznai besibaigiantis kelione duobe arba ezera. Baisu!). Tiesiog tragiska situacija su gyvunu augintojais su nuliu atsakomybes. Vadinkite mane katagoriska ar dar kokia norit, bet manau kad kiekvienas gyvunu myletojas turetu buti bent siek tiek kategoriskas kasdien susidurdamas su gyvunu 'turetoju' (augintojas netinkamas zodis)atsakomybes trukumu ir jo pasekmes gyvunams. Cia tik vienas is atveju.

GinCherry rašė...

Žiupsnelis druskos, na matyt aš nesu tiek kategoriška todėl,kad nesusiduriu su tokiais atvejais dažnai.Kiekvienas turi teisę išreikšti savo nuomonę, vieni kategoriški vienais klausimais, kiti kitais :) Už tai kartais ir sunku viens kitą suprasti ;)

Chérie rašė...

Oi, kaip dūšią užspaudė.. :( Aš namie ir taip dvi turiu ir netgi šunį.. :/

Anonimiškas rašė...

sutinku su ziupsneliu druskos. pilni kiemai kaciu, kam dar naujus gimdyt... mano sesuo irgi durna buvo, nenorejo sterilizuot katino, bet kai pradejo sysiot i lova, atsikvosejo.