2010 m. vasario 28 d., sekmadienis

Perfection


Visai neseniai, viename mokslinės fantastikos filme, teko išgirsti frazę - tobulumo našta.Žinoma, kadangi filmas fantastinis tai ir kalbama ten buvo apie tikrai tobulus žmones.Realiam pasaulyje visiems į galvą "įkalta", kad tobulų nėra, bet visgi tobulumo naštą tenka nešti ne vienam.

Turbūt nemažai surastume žmonių, prie kurių vardo, be visų kitų asmeninių savybių, galėtume prirašyti ir žodelį "perfekcionistas".Tokie žmonės paprastai tobulumo siekia visame kame, nors dažnai net nežino, kaip tas tobulas daiktas/žmogus/procesas/veikla turi atrodyti, bet žino, kad kažkas ne taip, kad kažko trūksta :) Ar tokie žmonės yra laimingi? Greičiausiai ne, bent jau ne tokie, kokie galėtų būti jei į viską žiūrėtų truputį paprasčiau.Kai visiems iš šalies atrodo, kad perfekcionistui sekasi, jam atrodo, kad galėtų ir geriau :) Taigi ar verta to tobulumo siekti? 

Kadangi pati sau galiu priklijuoti  perfekcionistės etiketę, tai galiu pasakyti, kad verta iš savęs reikalauti visko, kas įmanoma ir dar daugiau, tik svarbiausia išmokti negraužti savęs ir nenusiminti jei negauni tokio rezultato, kokio tikiesi ir priminti sau, kad praktika ir patirtis veda į tobulumą.Asmenines žmogaus būdo savybes vargu ar galima pakeisti, bet formuoti požiūrį daug lengviau, o kai mano perfekcionizmo skalė pakyla iki aukščiauso taško [ tą turbūt gerokai įtakoja nuotaikos ir hormonai :) ] tai mintyse sau primenu, kad nėra nieko nuobodesnio už tobulumą :) 

Taigi, o ką apie perfekcionizmą galvojate jūs? :) Galbūt matote daugiau spalvų ir atspalvių? :) 

Derinukas skirtas susitikimui su drauge, pasivaikščiojimams, arbatai ir plepesiams :) 

  • Ciklameninis sijonas, kuris jau buvo rodytas čia - 1 lt.
  • Pilkos dryžuotos pėdkelnės - 10 lt.
  • Balta medvilninė palaidinė - 3 lt.
  • Sagė šaukštukas - 10 lt.
  • Perdarytas megztukas, demonstruotas čia - 2 lt.
  • Tamsiai mėlynas diržas - 1 lt.
  • Rankinė [nuotraukoje be formos, nes tusčia] - 10 lt.
  • Batukai - 2 lt.
  • Viso: 39 lt.







P.S Su pavasariu! :D 

33 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai gražus derinukas. Nors pats pačiausias man - sijonukas. :)

daite

Anonimiškas rašė...

Kažkaip labai norėtųsi matyti viską be megztuko, visa kita - super :)

Anonimiškas rašė...

su pavasariu, GinCherry)


winged*

GinCherry rašė...

Daite, dėkui :) Man šitas sijonas irgi patinka, maloni medžiaga, ryški spalva ir patinka, kad kišenės yra :)

Anonimiškas, fotogravau šitą derinuką antrą kartą, nes pirmą kartą taip tamsu buvo namie, kad nei vieno foto nesigavo.Ne idealios ir šitos, bet va antrą kartą be megztuko nenusitografavau, nes kažkaip pamaniau, kad vis tiek nebuvau be jo :)

Winged, dėkui :D Taip gražiai saulutė šiandien išlenda :)

Sigita rašė...

Man tas megztukas ir rankinė tokia grieko verta, kad nė nežinau..atimti taip nuoširdžiai norėčiau...sijonuko irgi norėčiau,tačiau žinau,kad į jį nė su didžiausias norais neįsibraklinčiau, tai gali turėti :D
O va dėl megztuko ir rankinės- saugokis ;)
Bent jau Kazio mugėn neiki- nežinia kur aš galiu tykoti ;)))

Juokauju..išties labai gražu ir norėčiau, bet neatimsiu..

Unknown rašė...

Kaip ne keista, šiandien kaip tik su drauge kalbėjom apie perfekcionizmą.:)ir žiū, tu apie jį parašius.:) mes kalbėjom labiau apie mokyklą, jog keista turėt labai gerus pažymius ir vistiek zyst, kad negana tiek. aš iš dalies manau, kad perfekcionizmas gerai. geriau kažko perdėtai siekt, nei laikyt save nevykėliu ir sėdėt rankas sudėjus. siekiant iš saves tobulumo gimsta daug gero. tik problema tame, kad žmogus nevisada moka savim pasidžiaugt, matyt savo laimėjimus, nors ir ne šimtaprocentinius, bet labai aukštus.
Tad sau, tau ir kitiems linkiu siekt tobulumo, bet kartu ir mokėt džiaugtis net menkiausiais savo pasiekimais.;)

Justina

Neringa rašė...

O as manau ,kad tobulumo siekt nereikia nes mes esam is prigimties tobuli :)Negi Kurejas toks netobulas ,kad pridare klaidu mus kurdamas:).
Siekdami "kazko" nebesam sioje akimirkoje ,o tik joje visa jega.

Anonimiškas rašė...

Ech, kaaaaaaip tu man patinki... :)

beje, nerealu, kad TAIP megztuką persidarei, net nepagalvočiau, kad čia tas pats.
Šaunuolė Tu, labai Tavim žaviuosi :)

Unknown rašė...

O aš visiškai nenoriu būti tobula. Seniau labai to siekiau, bet teko man viena didelė galimybė apmąstyti gyvenimą ir imt bei viską iš pat pradžių pakeisti. Atsisakiau to perdėto siekimo būti tobula, būti kažkuo, kuo nesu. Nei išieškota išvaizda, parinkti žodžiai kalbant, žiūrimi filmai, skaitomos knygos ar dar velnias žino kas man neatnešė jokios laimės. Dabar kur kas paprasčiau: žaidžiu mielai naivius žaidimukus, žiūriu romantiškus filmus, rengiuosi gėlėtus sijonukus, neriu, nes tai smagu daryti, ir tiesiog džiaugiuosi gyvenimu, net kai gaminamas tortas nesigauna (apkaišioju jį baltais chrizantemų žiedukais ir plačiai nusišypsau). Kartais žmonės siekdami kažkokio abstraktaus tobulumo nepamato kiek paprastų, gal ir netobulų, bet nuostabių, dalykų jie praranda. Geriau suvalgykim po braškinį ledinuką ir pasidžiaukim pirma pavasario diena. ;}

P.S. :D turiu tokios pat spalvos suknutę. ;D Retai gali kur nors tokią spalvą pamatyti. ;}

vjusta rašė...

Puiki tema. Perfekcionizmas ir man nesvetimas. Mano teorija yra tokia- tobulumo siekimo procesas yra gerai, jei realiai suvoki, kad jį pasiekti vis tiek neįmanoma. Tad paskata tampa bandymas kuo arčiau jo priartėti ;)

Ieva Kurash rašė...

Pirmiausia tai su pavasariu :) o is sio drinuko man kazkaip labai du daikteliai patiko :) tai sijonukas, toks jis labai pavasariskas, iskarto silciau pasidare. Ir dar labai segė - šaukštukas graži... O perfekcionistai tikrai nėra blogi žmonės, juk visi kartais būname perfekcionistais, ieškome tobulumo. Manau jog kartais tai yra netgi gerai, naudinga. Bet, kas per daug tas nesveika :)

Ieva rašė...

Būtų įdomu sužinoti, koks yra megztuko kraštelis?:) Atrodo lyg ir nertas, bet nesu tikra... Pergamintas labai šauniai!

Greta Brigita rašė...

deja, bet aš irgi perfekcionistė. sau. ne kitiems.

labai gražus derinukas :)

-Minija- rašė...

Man kažkuo pavasariu dvelkia Tavo apranga.
Žavu :)

Dėl perfekcionizmo - tai galiu pasakyti, kad pati esu tokia..na, tiksliau gal viską noriu visuomet padaryti tobulai, pradedant namų tvarkymu ir baigiant elementarias darbais ofise ir t.t. Todėl mano vyrui kartais būna itin sunku su manimi, o mane pačią jeigu kažko nepadarau taip, kaip noriu ima graužti sąžinė, pati jaučiuosi suirzusi..
Tad mano atžvilgiu man tas perfekcionizmas tikrai nėra gerai :( Reikia kažkaip bandyti pasveikti nuo to..
Tikrai, manau, kad kas per daug, tas nesveika...

LietingaDiena rašė...

Iš tiesų, sutinku, Gin, su Tavo mintimis. Aš taipogi manau, kad siekti reikia geriausio, tik, kad gyvenimas būtų šviesesnis, kaip ir minėjai, reikia išmokti savęs pernelyg "nespausti" kam nors nepavykus ir nestovint vietoje vėl judėti tolyn, link sekančio geriausio.. :))

mirattes rašė...

Gin, man tai derinyje labiausiai patiko saukstukas ir rankine, nu super grazi.
O kas del perfekcionizmo, tai manau, kad tobulumo siekimas, pats kaip procesas, yra puikus. Nemanau ar butu smagu pasiekti tobuluma, taskas niekada neitriguoja taip kaip daugtaskis.

Sima rašė...

Šiais laikais moterims ypač būdingas tobulybės siekimas, mes stengiamės pranokti pačios save...nemaža našta užkrauta - būti gražiom, protingom, pasiekti karjeros aukštumų, užauginti vaikus, turėti gražius namus ir t.t...tačiau įsisukus į tobulybės ratą, net nepajunti kaip netenki natūralumo, erzina smulkmenos, o kiti laiko Tave "pasikėlusia"...todėl kažkaip reikia pasakyti tam viskam STOP...
Man, Tu, Gin, puikus įkvėpimo šaltinis, kaip reikia atrodyti atvirai ir paslaptingai vienu metu.

Reda rašė...

Tobulas sijonas ir megztukas! Perdirbti rubai-nuostabiausi! http://hannasaren.net/diary/?paged=2
Eilutes is sc-fi filmo, ar ne is Matricos?
Zmonems buvo neimanoma gyventi tobulame pasaulyje, tad matrica teko perkurti-su klaidomis ir neatitikimais..
Save ivardinciau kaip tinginiaujancia perfekcioniste, iesknacia idealaus dykaduoniavimo ir ramios sazines derinio.

Jovita rašė...

Viskas tobula šįkart! Megztuko idėją nusikopijuosiu, nes dažnai randu tokių idealių potencialių kardžių, bet būna nesusagstomi :/

O dėl perfekcionizmo, tai "skrido velnias ir kojom makalavo", vat čia apie mane, neturiu kantrybės ir nemoku prisiversti daryti to, kas neįdomu, tad perfekcionistė dažnai būnu tik sumanymo pradžioje :D Kai procesas atsibosta, greit greit jį užbaigiu. Žinau, reikėtų ugdyti valią.

Raimonda rašė...

Perfekcionizmas labai sveikintinas dalykas, tačiau gyventi turint tokį jausmą savyje tikrai sunku. Pati nesu visiška perfekcionistė, nes užbaigti darbus tobulai pritrūksta laiko, o kartais ir kantrybės, tačiau gal perfekcionizmo esmė glūdi ne padarytuose darbuose ar įvykdytuose siekiuose, o suvokime, kad vis dėl to galėjo būti ir geriau... Labiausiai nemėgstu atsainumo "ai, bus ir taip gerai", tačiau srityse, kuriose neturiu nė mažiausios kompetencijos deja tenka kartais tai vartoti (pvz. siuvimas, man tai mision impossible).
O derinukas tai labai nuostabus, smagu, kad neturi spalvų baimės, aš vis dar nesugalvoju kaip ją įveikti...

GinCherry rašė...

Sigita, Kaziukan nežadėjau eiti, tai dabar tikrai laikysiuos atokiai :D O jei rimtai tai dėkui :)

Juste, kad mano regis kaip tik yra atvirkščiai, kad perfekcionistai save daug dažniau laiko nevykėliais, nei žmonės, kurie nesiekia tobulumo, nes jie kiekvienu dalyku džiaugiasi kaip dideliu pasiekimu.Bet va paskutinis tavo sakinys puikiai atitinka tai, ką norėjau pasakyti, kad visur reikia pusiausvyros :)

Neringa, kartais to tobulumo sieki, net nesusimąstydamas apie tai ir tik kažkurią akimirką pagauni save ir tada kyla tokios mintys, kurios nugulė šitam įraše :)

Anonimiškas, dėkui :) Na, kad labai paprasta megztuką taip pakeisti :) Aišku rizikos buvo, bet kai daiktas kainuoja nedaug, tai nebaisu ir surizikuot :D

Aušra, na kaip jau rašiau anksčiau tai dažniausiai perfekcionistai tobulumo siekia nesąmoningai, todėl savęs tikrai niekad nepagaunu renkant žodžius ar pan., bet yra sričių, kuriose iš savęs reikalauju daug, gal net per daug ir dažnai savimi nusiviliu, o tas jau nėra gerai, bet mokausi žiūrėti truputį kitaip :) Beje, aš irgi turiu ciklameninę suknelę, tik gal kiek tamsesnę nei šis sijonas :)

Vjusta - puikiai pasakyta :)

Ieva - dėkui :) O kad perfekcionistai blogi žmonės, tai man net nešovė galvon tokia mintis :D

Ieva II, taip kraštelis yra nertas ir prisiūtas rankomis, taip "apmėtant" kraštelį :)

Gegyte - ačiū :) O aš kartais per daug ir iš kitų tikiuosi...Gėda...

GinCherry rašė...

Minija, tavo galvoje pavasaris turbūt jau :D Aš jau ir pati jo laukiu ir juo gyvenu :D Beje, mano vyras irgi "atsiima" truputį, man atrodo natūralu, nes daugiausia laiko praleidžiam kartu, tai jis nori/nenori išgirsta mano nepasitenkinimą kažkuo :D

LietingaDiena, taip! Nors aš esu kelis kartus metus tam tikrus dalykus tik todėl, kad man nesisekė :D Pvž. daryti piruetus valdomu aitvaru :D Bet jau vėl užeina noras pabandyti :D

Miratess, dėkui :) Na taip, neveltui sakoma, kad tobulumui ribų nėra ir jei kažką tobulo sukurtume/nuveiktume ir t.t tai nebūtų paskatos stengtis, nes būtų neįmanoma padaryti geriau :)

Sima, ištes apie moters vaidmenį visuomenėje galima labai daug diskutuoti ir vargu ar surasi atsakymą ar moterys laikui bėgant pačios tas pareigas "užsinėrė" ant savo gležnų pečių ar kažkas kitas tai padarė.Ir tiesa, dėkui už tokį gražų komplimentą :)

Reda,ačiū! :) palandžiosiu vėliau pažiūrėti :) O tas filmas vadinosi "Gataka" [matricos tiesą sakant taip ir nesu normaliai mačiusi] :)

Marginalijos, merci :) O dėl idėjos tai nėr už ką, mane taip pasielgti paskatino būtent tas faktas, kad tinkamą cardį rasti pakankamai sunku, ypač trumpom rankovėm, o va tokio tipo megztinių randu, todėl šitaip pakeistas bus dar ne vienas megztinis :D Čia tik eksperimentas buvo :) Dar mąsčiau sagas daryti, bet aš cardžius itin retai segu, todėl palikau taip :)Man irgi kartais būna, kad skubu "atsikratyti" kažkuo arba numetu [gėda] :D

Quies, man atrodo visiems būna tokių akimirkų kai tenka forsuoti dalykus dėl tam tikrų priežąsčių.Gal tas perfekcionizmas būdingas net nevisos gyvenimo srityse, o tik kai kuriose :) Kartais ir aš būna nusuku kąnors, bet įsidėmiu tai kaip pamoką kitam kartui, kad antrą kartą nepadaryt tos pačios klaidos :) O spalvų aš kažkaip nebebijau, nes ilgą laiką buvo juodos spalvos periodas, o po to atėjo spalvingasis :D Nėra ko bijoti spalvų :D

Unknown rašė...

...bet tikrai reikėtų pamiršti net ir "kai kuriose" srityse tobulumo siekimo bei atsipalaiduoti: po to daug lengviau įgyvendinti idėjas. :) Juk vis vien anksčiau ar vėliau ateis laikas, kai perlenkiame lazdą siekdami sukurti kažin ką tobulo. Net ar tai būtų rankdarbiavimas, namų ruoša, asmeninio grožio kūrimas ar noras padaryti laimingu savo mylimąjį. Juk gerais norais pragaras grįstas.

-Minija- rašė...

Oi, kaip pritariu Aušrai, esu ne kartą pastebėjusi, kad tikrai viskas eina daug lengviau, sklandžiau ir geriau, kai dirbi atsipalaidavusi..

Anonimiškas rašė...

Aš tai tiesą sakant užklydau pirmą kart čia,nes radau ,,Studentų era" laikraštuką ant stalo :D.Ir visiškai nenusivyliau. Čia kaip suprantu daug ką randate dėvėtų drabužių parduotuvėse. Baltas pavydas apima, kai žmonės randa,tai kas gražu, ko jiems reikia. Man visad neatitinka dydžiai,o kažkodėl rankos dar vis nekilo taisyti.Derinukas išties super ;}

Gabrielė

Anonimiškas rašė...

Gintare,atrodai nuostabiai;). man idomu ,ar tu ne tik persiuvi drabuzius, bet ir pati kartais ka pasisiuvi?

Anonimiškas rašė...

Man grazu, tik nepatinka, kaip apatiniai rubeliai persimato..

Seniai bebuvau uzsukusi, neturiu laiko, vis bandau pavasari prisisaukti :)))

R.B

justina rašė...

Gintare,vis ieškojau tavo emailo ar kaip kitaip užklaust tavęs vieno dalyko :] kadangi matau supranti apie skudurėlius daugiau nei aš,tai gal padėsi išspręsti mano problemėlę. Pernai vasarą pirkau ala lietpaltį ala paltuką. Šviesiai melsvos spalvos, berods cotton, ir kažkaip benešiodama pamačiau,kad jis tokiom mažutėm dėmelėm nuėjęs,lyg lietučio aplytas,bet panašiau į išbalinimą. Labai man jis fainas,gaila mest,galvoju,gal jį galima kažkaip nudažyt visą,kad dingtų tos dėmelės?:) būčiau dėkinga,jei įmanoma kuom nors pakonsultuot ;]
Justina

Egle rašė...

ULALA, labai seksy :)

Anonimiškas rašė...

grazu :) bet tiesa pasakius labai primena viena is mano tipiniu "aprangu".

o dėl perfekcionizmo..hmm..kazkada tokia buvau, dar mokykloje besimokydama, bet turbūt "perdegiau" ir supratau, kad kartais tobulybės siekimas yra tiesiog nereikalingas, nes labai gadina nervus :) ir į viską ėmiau žiūrėti žymiai paprasčiau. Be to, mane į neviltį varo tie žmonės, kurie nuolat bijo ir jaudinasi dėl galimos nepavykusios situacijos, o galiausiai vis tiek viską padaro 100% gerai ir tik tada atsipalaiduoja, o tave palieka visą baisiausiai susijaudinusį ir apipiltą skundais.. :)
_sala_

Anonimiškas rašė...

Pritariu del apatiniu rubu persimatymo - verciau juos keisti i lygaus audinio apatinius! :) ar butent devi tik vintage stiliaus apatinukus ir jie visi neriniuoti?

Odeta rašė...

Nuostabiai, oi nuostabiai visad atrodot, Gintare. (:
Man įdomu nuo kelerių metų pradėjot taip rengtis (berods nebuvo parašyta)?
Ehh, vien į Jus pasižiūrėjus kažkaip mintys sukasi apie senus laikus, senus filmus bei Paryžių. Net nežinau kodėl. (:

GinCherry rašė...

Gabriele, dėkui :) Taip, beveik viską perku pigiuose rūbuose :)

Anonimiškas, ačiū :) Dažniau persiuvu nei siuvu pati, bet iš ties tai persiūti dažnai yra net sudėtingiau, nes žiūrėk išardai ir lekalas jau "neįsipaišo" į medžiagą ar dar kasnors neatitinka :)

R.B- et, aš kažkaip nesuku galvos dėl apatinių, čia nematau skirtumo ar persimatytų lygus trikotažas ar nėriniuotas, dabar net susišaukia su megztuko nėriniais, plius nuotraukose jis matomas, nes megztukas patrauktas rankų pagalba, uždedant jas ant klubū, o realiai atrodė taip, kaip antroje nuotraukoje :)

Justina, na jei plosčius tikrai vien medvilninis, tai jį įmanoma perdažyti, bet ne pačiai :) Reiktų eiti ten, kur tuo užsiima ir klausti :)

Egle, sugėdinai, bet ačiū :D

Sala, aha, nieko čia ypatingo, pieštukinis sijonas ir cardigan :) Hehehe, aš kartais "mėgstu" panikuoti anksčiau laiko :D Ypač jei kalbama apie vėlavimą :D

Anonimiškas, jau rašiau R.B, bet paklausiu ir jūsų :) O koks skirtumas ar matysis lygus apatinis trikotažas ar nėriniuotas? :D Plius, kaip jau ir sakiau, raliai viskas atrodė kaip antroj nuotraukoj, tai mano apatinių, manau, nieks nepamatė :D

Odeta, dėkui :) Esu esu rašius apie tai, kad būtent taip rengtis pradėjau netrukus po vestuvių, iki tol tik kaupiau rūbus :) Tai daugiau nei 3 metai, lyg ir :D