2010 m. kovo 29 d., pirmadienis

Lovebirds

Prie kelias dienas žiūrėjau filmą, kuris buvo sulipintas iš daug istorijų, kurias "statė" [ ar tikrai čia tinkamas šis žodis?] skirtingi režisieriai.Vienos istorijos patiko daugiau, kitos mažiau, o viena ypač ryškiai įstrigo atmintin.Joje buvo pasakojama istorija apie tai, kaip ir kodėl vyras nusprendė išsiskirti su savo žmona.Tiesiog rodomas vaizdas, vyro sėdinčio restorane ir žiūrovui pateikiamas jo monologas.Kaip visi dalykai, dėl kurių jis kažkada pamilo savo žmoną, laikui bėgant tapo rutina, atsibodo, privertė nusivilti savo žmona.Truputį rodoma ir apie vyro meilės romaną, kuris trunka jau pusantrų metų.Į trumpą laiko atkarpą,sudėtas visas žmonių gyvenimas.Galų galiausiai, kai vyras nusprendžia restorane žmonai pasakyti, kad nori skirtis, ji apsiverkia.Jis įtaria, kad ji viską žino, o pasirodo, kad žmonai paskutinės stadijos vėžys.Nuo tos akimirkos viskas pasikeičia lyg pamojus burtų lazdele.Vyras palieka meilužę, pradeda rūpintis žmona ir daryti dalykus, kurių niekada nemėgo.Po žmonos mirties jį ištinka gili emocinė koma, iš kurios jis taip ir "neatsibunda"...

Nežinau kiek ši istorija reali,bet ir svarbiausia čia ne ji, o vyro ištarta frazė: "Pradėjęs elgtis kaip įsimylėjėlis - įsimylėjau iš naujo".Ir tada aš susimąsčiau, kad ilgai žmonėms būnant kartu į gyvenimą, nori ar nenori, įslenka rutina :) Žmogų jau pažįsti iki kaulų smegenų,žinai ko iš jo tikėtis, atrodo, kad amžinai būsit kartu ir tiesiog nustoji stengtis...Kartais susimąstau ir apie tai, kad labai gerai, jog su vyru abu nesam romantikai [matyt tai įtakoja, kad abu esam žemės ženklai], bet kuri gi moteris nenori sulaukti dėmesio ir staigmenų? :) Niekad nepagalvodavau apie tai, kad galbūt to paties iš manęs tikisi ir mano vyras :)

Maždaug prieš tris mėnesius prie stalo prisegiau vyšniuotą kojinę/piniginę ir pasakiau vyrui: "čia bus siurprizų kojinė", ką buvo galima perfrazuoti į: "laukiu iš tavęs įvairių staigmenų ir siurprizų ir lavinsiu tavo vaizduotę" :D Iš pradžių tikrindavau sąžiningai kasdien ir nieko neradus vis nusivildavau, bet vis tiek nesusimąsčiau apie tai,kad galbūt reiktų padaryti kokią nors staigmeną ir savo vyrui, o ir šiaip, man atrodo, kad vyrą nustebinti yra daug sudėtingiau.Ypač tokį, kurio domėjosi ratas yra labai specifinis :) Bet jūs neįsivaizduojat kiek man buvo džiaugsmo, kai vieną kartą netyčia patikrinus piniginę/kojinę, joje radau valgomą staigmeną :D Turbūt per visą žmonijos egzistavimo istorija, niekas taip nesidžiaugė javiniais batonėliais :D

Taigi, filme ištarta frazė privertė susimąstyti apie tai, kad neturim pamiršti stengtis dėl savęs ir savo antros pusės, kad kartais galbūt turim prisiversti daryti tam tikrus dalykus, o laikui bėgant jie taps lygiai tokie įprasti, bet atneš daug džiaugsmo žmogui esančiam šalia jūsų, o galų gale ir pačiam.Ne veltui turbūt sakoma, kad grožis yra matančiojo akyse :) Taigi, elkimės visada kaip ką tik įsimylėję! :)

Na, ir derinys, kuris buvo skirtas susitikimui su drauge ir pasivaikščiojimui mieste :) Vakare išėjom pasivaikščioti su vyru po vietas, kuriose paskutinį kartą lankiausi vėlyvoj vaikystėj ir dabar viskas atrodė daug arčiau ir taip pasikeitę...Paskui užsukom pavakarieniauti ir pabendrauti vienas su kitu, taigi diena buvo praleista turiningai ir truputį kitaip nei visada :)

  • Raudonas sijonas - 1 lt.
  • Rudai/baltai dryžuota palaidinė - 3 lt.
  • Margos petnešos [pagal sumanymą turėjo būti juodos,bet kažkur pasislėpė jos nuo manęs] ir laikrodis - iš vyro spintos
  • Tamsiai mėlyna vyriška skrybėlė - 5 lt.
  • Rankinė - 10 lt.
  • Švelniai rožinės pėdkelnės su siūle gale - 10 lt.
  • Rudi batukai - 35 lt.
  • Tamsiai mėlynas paltukas - 1 lt + sagos 30 lt.
  • Sagė- skėtis [įsegta į petnešas] - dovana :)
  • Viso: 95 lt.





IMGP2206 copy

IMGP2178 copy

IMGP2182 copy

IMGP2193

IMGP2197 copy

IMGP2189 copy

Ir kojinės/piniginės nuotrauka :) Net apdulkėjus nuo dyko buvimo ir nusegta nuo stalo [po fotosesijos grįžo atgal] :)





IMGP2208 copy

32 komentarai:

Egle rašė...

O filmas ne "Paris, je t'aime"? :)
Atrodai kaip visada fantastiškai!

GinCherry rašė...

Egle taip, būtent tą filmą ir žiūrėjau :D Iš pradžių dar susierzinau, kad su subtitrais ir negalėsiu žiūrėti dirbdama, bet jaučiu, kad kitaip būčiau pusę filmo pražiopsojus :) Ir dėkui tau :)

Dreams and Lights rašė...

Labai dailiai atrodai:) ypač paltukas, labai labai.
O apie filmą, žiūrėjau jau jį bilenkiek kartų ir visad tavo aprašyta istorijėlė mano laukiamiausia. Kartais atrodo, kad tik prancūzai taip subtiliai sugeba pasakyt, parodyt apie meilę... o gi reikia tiek nedaug, kad ta ugnelė neužgęstų, kad ir jo mėgstamiausio jogurto nepamiršt prigiriebt iš parduotuvės:))
dar vienas nuostabus filmas " Paris", apie tą paprastą, bet nepakartojamą gyvenimą:)
http://www.youtube.com/watch?v=pQykUxMgyW8

Anonimiškas rašė...

kažkaip tik dabar įsižiūrėjau į tavo tatuiruotę.. o kadangi pati galvoju pasidaryt tai noriu paklaust..kelių metų pasidarei ir ar kartais nesigaili? :)

Artesania rašė...

Nuostabus įrašas, net širdelę suvirpino :)
Iš tiesų,juk mes - moterys, mėgstame ir laukiame tų smulkmenų,tų mažų staigmenėlių, dovanėlių ar atgyvenusio džentelmeniškumo iš vyrų, bet labai retai susimąstome apie save. Juk taip smagu matyti,kaip vyras džiaugiasi tavo dėka :) Ačiū už idėją, iš tiesų reik pabandyti ją pritaikyti gyvenime, galbūt labiau apsidžiaugsiu suradusi saldainiuką,nei vertingą juvelyrinę dovaną. Derinkuas nuostabus ir žaismingas ;) Kažkuo man primeni serialo Carnivàle heroję. ;) Klausimas : kurioj Kauno vietelėj fotografavaisi? :))

GinCherry rašė...

Juste, dėkui labai :) Smagu, kad užsukai pas mane į svečius :) Reiks pažiūrėti ir tą kitą filmą kada prie progos :) Pasidaryt gal kartą per savaitę kino vakarus :)

Anonimiškas, na, pirmąją, profesionalią pasidariau būdama pilnametė, berods 2 kurse :D Ne, nesigailiu nei dėl vienos pokolkas, gal dar per mažai laiko praėjo :) O šiaip siūlau neskubėt ir viską labai gerai apgalvot :)

Artesania, merci :) Kaip smagu, kad skaitytojai supranta ką noriu pasakyti, nes dažnai nenorėdama per daug išsiplėsti, rašau glausčiau ir galvoju, kad galbūt neaiškiai išdėstau temą :) O Sofi matyt primenu dėl šukuosenos, derinuko ir nuotraukų nuotaikos :) Man šis plaukų ilgis toks tipiškas 20tųjų-30tųjų, net nejučia norisi orientuotis tą laikmetį rengiantis :) Fotografuota ant milikonių kalno,šalia 8 forto, gražus vaizdas ten atsiveria :)

houston rašė...

atpažinus filmą, kurį pati žiūrėjau, ir šiaip, kurias man labai šiltas ir patinkantis pasidarė dar įdomiau skaityt.
Atrodai gražiai...kaip visad, tiesiog malonu žiūrėt:) beje, turiu klausimą-na, nes jau užsiminei apie savo vyrą, taigi, ar jis nepyksta dėl tokio išskirtino, įdomaus, na, neįprasto tavo stiliaus? Dažnai juk būna, kad vykrai savo draugėm ar žmonom net draudžia, na, ar tiesiog nepatenkinti būna...

Greta Brigita rašė...

Ačiū už filmo rekomendaciją, reikės pasižiūrėti.
Labai mielai atrodai, beje.

Urban Fairy rašė...

Ačiū, kad pažiūrejai ši filmą, kad padarei nuostabu įrasą ir kaip gerai, kad jį perskaičiau kaip tik dabar. Man to labai reikėjo..Ačiū Tau labai. Esu įsitikinusi, kad niekas neatsitinka be reikalo.. Nuostabios Tau dienos!,)

Urban Fairy rašė...

P.S. Tu kaip visuomet nuostabiai žavinga!

Anonimiškas rašė...

taip ir maniau, kad ant milikoniu.. ;)
netoli gyvenu as :)
Derinukas kerintis.

Sigita rašė...

Labai tinkamas įrašas, priverčianti susimąstyti ir tikrai teisingos mintys.
Gražus derinukas. O kojinės puikumas išvis neišpasakytas- pati ją padarei?
tikiuos,kad ji dar pritrauks iš vyro staigmenų, tik vis dažniau ją užkliudyki praeidama ir garsiai tuo nusistebėk ;)

Chérie rašė...

Labai gražiai ir gaiviai atrodai tam pilkam fone ;) ir labai teisingai aprašei viską, ne kartą esu pagalvojus, kad kai pamažu imu pavargti nuo rutinos, atsitinka kažkas, kas gerai supurto pasaulėlį ir vėl imi džiaugtis viskuom, o ypač žmogumi, kurį turi šalia :) Juk kad ir kaip blogai būna kartais, geriausia yra tai, kad yra su kuom "būt blogai".. :) Tikiuosi nepripainiojau labai :D

LietingaDiena rašė...

Nu ta kojinė, tai klasiška. ;}

Beje, labai gražus paltukas ir puikus sijonas! :)

Lina rašė...

Labai gražus derinukas. O tu kartais antradienį senamiestyje nebuvai? Nes mačiau merginą nu tip top va taip apsirengusią ir galvojau ar tik čia ne tu :)

mirattes rašė...

Gin, puikiai atrodai ir istorija graži. Aš mėgstu staigmenas, bet abipuses :) stengiuosi nepamiršti, kad vyrams, kaip ir moterims reikia reikia vienodai dėmesio, o kartais gal ir labiau.

saldi_mada rašė...

Piniginė-kojinė atrodo nerealiai. Super. ;)
Derinukas taipogi. Kažkodėl jaučiu susižavėjimą, kai žmonės dėvi visokias skrybėlaites ir kepures, bet pati jų nemėgstu.

Unknown rašė...

Romantika yra būtina kaip oras. Aš buvau romantikė, kuri bandė nebūti romantiška, kol nesutikau savo vyro. Nuo pirmos savaitės drauge palikdavau jam marcipaninius saldainius ant rašomojo stalo, darydavau staigmenas etc. Aišku pačiai teko tokių jo poelgių ilgokai palaukti, bet dabar tai nebesiskundžiu (beja man irgi javinukus dovanoja, bet gal dėl to, kad aš kitokių saldėsių nelabai valgai :}). Patarimas: netikėtas romantiškas raštelis/laiškas vyro švarko kišenė ar piniginėje labai jį gali pradžiuginti. ;)
O filmą jaučiu šiandien susirasiu ir pažiūrėsiu: labai myliu tokio pobūdžio filmus. :)

GinCherry rašė...

Sucre, o, pasirodo kiek daug žmonių matė šį filmą :) Vyras nepyksta ir nieko nesako, na, nei karto nesu nieko iš jo girdėjus :) Tik yra keli dalykai, kurie jam labai nepatinka tai aš jų ir privengiu, nors ir noriu :D Jau kokie 2-3 metai noriu cateye akinių su paprastais stiklais, bet mano vyrui nesuvokiama kaip akiniu galima nešioti dėl grožio ir nemėgsta leopardo raštų, kurie man labai patinka :D Gerai nors tiek, kad ne visi leopardiniai daiktai nepatinka :D
Bet šiaip man apskritai nesuvokiama kaip antra pusė gali nepritarti, neleisti kažko ar tuo labiau pykti ir drausti...

Gegyte, nėr už ką :) Būtinai pažiūrėk :) Nors aš po rekomendacijų taip ir nepažiūrėjau, sulaukiau kol per TV rodys :D

Urbanfairy, smagu, kad laiku :) Matyt ir man pačiai reikėjo priminimo :) Ir dėkui ;)

Anonimiškas, kad matyt joks šilainiškis šito vaizdo nesumaišytų su niekuo :D

Sugita, dėkui :) O kojinę gavau dovanų, bet tai nėra šių dienų išmislas, kažkokiam bloge, gal net pas freelancer, teko matyti tokia vintage, o pati tokio tipo piniginę mačiau Vasiljevo parodoj :) Taip nusistebėjau tada :D

Cherie :* Kartais taip, reikia turėt ir ant ko paburbėt ir su kuo susipykt, o paskui susitaikyt :D

Lietinga diena - dėkui :D

Lina, kalbi apie užvakar? :) Tai taip, buvau :) Iš pradzžių su drauge klaidžiojom nuo senamiesčio iki laisvės galo su visokiais reikalais, o vakare, su vyru, jau savo rajone :) Tai greičiausiai mane ir matei :)

Miratess, ačiū :) Aš irgi mėgstu staigmenas, bet man jas sunkokia sugalvoti, deja :( :)

Saldi_mada, aha, labai smagus daiktus, tik, kad pinigams nešioti nelabai patogu tai ilgai sukau galvą, kur ją pritaikyti :) O aš mėgstu galvos apdangalus įvairius, bet su skrybėlėm dar jaučiuosi nejaukiai :) Bandau pratintis, ypač dėl to, kad vasarą reiks gan dažnai vaikščioti su skrybėle :) Bet va prie kaspinų ir lankelių puoštu plaukuose, taip ir neprisipratinu, jaučiu, kad tai ne man :)

Aušra, kaip džiugu dėl jūsų, ypač, kad vyras perėmė šią savybę iš tavęs :) Mane irgi kartais nustebina :) Staigmenos dažniausiai būna labai netikėtos, įsimenamos ir labai smagios :) Gerai, kad priminei laiškelius, reiks kada prisiminti, ypač todėl, kad draugystės pradžioje su vyru susirašinėdavom laiškais :) Susitikę apsikeisdavom :) Tik reikia, kad neperskaitytų tavo patarimo anksčiau laiko :D

Reda rašė...

Vis pažiūriu Jūsų blogą. Nors, išties, už Jūsų derinukus, kur kas įdomesnė ir žavesnė esat Jūs pati ;). Labai žavu, kai žmonės turi drąsos gyventi taip, kaip jiems gera ir gražu.
Beje, iš to filmo taip pat ryškiausiai prisimenu Jūsų aprašytą epizodą.
p.s. O vyrą nustebinti nėra toks jau sunkus darbas. Net ir didelius rimtus vyrus gali pradžiuginti pakeliui į darbą kišenėje rastas saldainis, kuris pasaldins rytinę kavą ;).

mirattes rašė...

na, Gin, netikiu, kad tau gali būti sunku sugalvoti, juk tu labai kūrybinga asmenybė!!!

Edita rašė...

Visų pirma - atrodai puikiai! :)

Besiklausydama Katie Melua - I cried for you skaičiau šitą įrašą, net komentarus (ko paprastai dažniausiai nedarau)ir tokia ramybė širdį užliejo, kad net sunku apsakyti. Įrašas, labai pataikęs įsipaišyti į mano pilką rutiną. Ačiū Gin!

Anonimiškas rašė...

labai graži ketvirta foto :)panaši tu čia man į kažkoki berniūkštį :) (nepaisant to, kad tu su sijonu).
Filmą reiks dar kartelį pasižiūrėti, nes jau senokai mačiau ir nelabai ką pamenu... O tavo mintys apie rutiną man irgi yra neretai permąstomos. Apie tai susimąstau, nes nuolat iš šalies stebiu draugo tėvelius, kurių bendravimas akivaizdžiai nuspalvintas užgyventa rutina ir tai matant pasidaro labai liūdna...Todėl turėdama nelabai gerą pavyzdį sengsiuos pati nedaryti panašių klaidų.
_sala_
P.S. timptelčiau pėdkelnes aukštyn truputi :)

GinCherry rašė...

Radasta, oi, ačiū už tokį komplimentą, bet gal tik taip atrodo :) O gyventi taip kaip nori, gera ir gražu, neužtenka vien drąsos, tam reikia turėti ir tinkamas sąlygas, gerai, kad aš jas pokolkas turiu, o kaip bus ateityje, vienas Dievas težino...

Miratess, na, matyt aš pati iš savęs per daug noriu, todėl galiausiai gaunasi taip, kad nieko nedarau, bet gal tikrai reiktų bent nuo mažų dalykų pradėt :D

Edita - ačiū :) Reiks paklausyt šios dainos, nes visgi jau įtikėjau tuo, kad muzika gali sukurti tam tikrą aurą ir pakeisti žmogaus nuotaiką :) Džiugu, kad įrašas buvo laiku ir vietoje :)

Sala, merci :) Matyt dėl vyriškų rūbų detalių t.y skrybėlės, laikrodžio, petnešų, batų :) Mėgstu kartais vyriškus dalykus derinti su moteriškais :) Tėtis labai ilgai juokėsi, kad su šiais batais mano koja atrodo milžiniška :D Na, matyt ir nelabai gerų pavyzdžių reikia, kad paskatintų elgtis kitaip :) O pėdkelnių neįmanoma timptelti, jos labai įdomios medžiagos ir todėl taip "garanksčiuojas", jos net nėra išmegztos, o gale susiūtos.Tiesą sakant niekad nesu turėjus nieko panašaus į šias pėdkelnes, "įdomesnės" tokios, be elastano, todėl tampyk netampęs [lygiai taip pat vargau su vestuvinėm kojinėm] :D Bet man tas jų raukšlėjimasis visai patinka, toks vaikiškas :D

Anonimiškas rašė...

aha, tiksliai, kad vaikiškas :) kaip tos senovinės vaikiškos pėdkelnės, kurios amžiais smugdavo :D
as irgi nesu tokių mačius, kad siūlė gale būtų :)kažką čia įdomaus atradai.
_sala_

Jovita rašė...

Filmą reiks pažiūrėti. Šiandien, beje, sapnavau, kad buvau Paryžiuje ir buvo ten šilta šilta :)

Į įrašo temą, tai kažkaip niekad specialiai nesistengiam su staigmenom. Tiesiog natūraliai išeina, kad kartais netyčia randu ir parnešu kokias smagias kojines žirneliais, megztuką su kišenytėm kišeniniam laikrodžiui, mėgstamų saldainių, bilietus į teatrą. Net ir kokiai progai artėjant dažniausiai ilgai sukti galvos netenka, nes dovanos pačios mane susiranda, tik reikia būti "ant bangos" ir nepražioplinti :) O bendrai tai dėmesys, manau, yra labai svarbu. Bet ne išlaužtas, o natūralus, šiltas, kylantis iš rūpesčio - juk nieko keista rūpintis tuo, kurį myli :)

P.S. Nuotraukos labai vykusios, labai geras kontrastas su aplinka ir puikiai perteikta atmosfera! O kojinė-piniginė, tai juokinga :D Ir pas Vasiljevą kažkaip tokių nepastebėjau, įdomus daiktas.

-Minija- rašė...

Vakar rašiau rašiau ir dingo viskas.. :(
Tai trumpai - atrodai žaviai, bet aš taip neapsirengčiau ;) tiesiog tai ne mano..

Pastebėjau, kad skaitai gerą knygą - man ji labai patiko ;)

zozefina rašė...

Vakar parašiau komentarą, o jis paslaptingai dingo, tad pasikartosiu.
Šis blogas ir jo autorė turi magiškų galių pritraukti žmones taip ir norisi vis kyštelti čia nosį.
Mane labai gąsdina rutina, kai man pasidaro per lengva, pastovu, nuobodu, aš bėgu nuo tokių santykių ir tada man vėl išdygsta sparnai.
Kokia žavi ta vyšninė kojinė, staigmenas labai mėgstu,o po šio įrašo pasistengsiu dažniau pradžiuginti mylimus žmones.
Labai patiko skrybeliukas ir paltukas (ak, kokios sagutės), atrodai labai žavi, elegantiška ir valiūkiška.

GinCherry rašė...

Sala, aha :) Bet gerai, kad čia tos susiraukšlėjusios kojines daugmaž tinka, o jei vaizdas būtų elegantiškesnis tai kažin kaip būtų,o planavau jas kada nors dėtis prie suknutės, tai nežinau kaip čia bus :)

Marginalijos, pažiūrėk :) O rūpestis, aš manau, gerai ir išlaužtas, vien todėl, kad kartais mes tiesiog užmirštam ir reikia sau priminti: 1,2,3 kartą, o paskui jau gaunasi savaime :) Ir ačiū už komplimentą nuotraukom :) Pas Vasiljevą jos buvo kur kas elegantiškesnės.Gal net ne jos, o ji, nepamenu kiek ten jų buvo :D

Minija, kas čia su tais komentarų dingimais..Dėkui! Jei visi rengtųsi vienodai tai būtų nuobodu :)O knyga tikrai puiki, draugė rekomendavo ir taip įtraukė, kad sunku atsitraukt :)

Zozefina, na va, dar vienas dingęs komentaras :) Och, mane rutina gąsdina kai susimąstau apie ją, bet tas ilgas buvimas su žmogumi duoda ir nemažai žavesio :) Tikrai nenorėčiau, kad tam tikrais aspektais, su vyru bendrautume kaip draugystės pradžioj :) Tik va reikia neįsileisti ir blogų dalykų, kuriuos atneša rutina :)
Srybėlė ir paltas sako dėkui :) Mirkt :)

Unknown rašė...

blemba..kaip tik skrybliaus VISUR ieškau..kaip užpavydėjau :s ne tas žodis.

Anonimiškas rašė...

Laba:) visada pasiziuriu ir paieskau ikvepimo jusu derinukuose. tik niekaip nesuprantu is kur tokios kainos? suknele-1lt, palaidine-3lt...ir taip toliau.

tasheki kishayoti rašė...

VAJĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖ, kokia miela ta kojinė piniginė :D netgi pati įsigeidžiau dabar tokios. Čia gal dabar ne į temą pasakysiu - bet kažkada šią žiemą mačiau Tave Laisvės alėjoje, ką galiu pasakyti - tikrai labai labai labai gražiai atrodei, labai išsiskiriančiai iš viso to pilko konteksto. Nu gražu :)