2010 m. gegužės 12 d., trečiadienis

Antoine de Saint-Exupéry


Turbūt dauguma yra skaitę knygą "Mažasis princas".Nemaža dalis žmonių šią knygą priskiria prie savo mylimiausių, palikusių didžiausią įspūdį.Knyga, kurią reiktų skaityti daugiau nei vieną kartą ir skirtingais gyvenimo momentais atrasti ir akcentuoti kitus dalykus.Jei nesat skaitę tai neabejotinai bent jau esat girdėję apie ją...Bet ar žinot ką nors daugiau apie Antoine de Saint-Exupéry? Koks jis buvo žmogus? Ar esat skaitę daugiau jo knygų?

Esu viena iš tų, kurie "Mažąjį princą" skaito kas keletą metų.Turiu savo mėgstamiausias citatas ir mintis, kurios taikliai atspindi tam tikrus gyvenimiškus dalykus.Prisipažinsiu, kad ir pati nesidomėjau daugiau [bet gal čia tik aš tokia?] ir kai po daugelio metų atradau iš naujo knygų skaitymo malonumą ir užsiregistravus bibliotekoje klaidžiojau tarp knygų lentynų, akimis ieškodama pažįstamų pavardžių, girdėtų knygų pavadinimų, mano akys "užkliuvo" už Exupery "Rožės memuarų".Tik parsinešus namo knygas, pastebėjau,kad tai ne Antoine, o jo žmonos - Konsuelo, parašyti memuarai, kurie nebuvo skirti spausdinti.Lagaminai su rankraščiais į Paryžių sugrįžo prabėgus nemažai laiko po jų mirties ir atskleidė dramatišką šeimos gyvenimą...

Prisipažinsiu,kad šią knygą skaitymui pasilikau paskutinę, nes pervertus pasirodė, kad ji parašyta sausokai ir nelabai įdomiai, todėl pirmiau ėmiausi "gardesnių kąsnelių".Ir kai pagaliau priėjau prie šios, pasirodė, kad buvau teisi.Knyga skaitėsi sunkiai, norėjosi mesti, bet smalsumas skatino skaityti toliau, buvo įdomu, kas gi per žmogus tas Antoine de Saint-Exupéry.

Skaitant, šių dviejų žmonių gyvenimas įtraukė vis labiau.Skaitydama pradėjau visai kitaip žiūrėti ir į knygą "Mažasis princas".Greičiausiai daugumos genialių žmonių asmeninis gyvenimas būna sudėtingas, bet kai kurie dalykai yra nesuvokiami protu...Pykau ant rašytojo, sakiau,kad žmonės taip nesielgia, smerkiau, stebėjausi Konsuelo ištverme ir besąlygiška meile bei atsidavimu, kaip ji pati sakydavo - "savo žmogui"...Keista buvo, kad tokią pozityvią knygą parašusio žmogaus gyvenimas yra būtent toks...Amžina rizika dėl savo gyvybės, pinigų stygius, gyvenimas viešbučiuose, savo nuomonės keitimas, dėmesio stoka žmonai, kuriuos lydėjo jos nerviniai ir fiziniai išsekimai, nedėkingumas...Keisčiausia, kad nepaisant visko,Konsuleo, nors ir vertė savo vyrą rašyti, niekad neprisiėmė jokių nuopelnų dėl jo šlovės.Mąstė, kad galbūt su kita moterimis, jis būtu pasiekęs kur kas daugiau...Kaltino save, kad "verčia" savo vyrą sugrįžti pas ją, žinodama, kad jis nori būti laisvas...

Antoine de Saint-Exupéry žodžiai, ištarti prieš išskrendant į paskutinį savo skrydį, tapo lemtingi, matyt nujautė, kad niekad nesugrįš: "...Duok savo nosinaitę, kad galėčiau joje rašyti "Mažojo princo" tęsinį.Pasakojimo pabaigoje, Mažasis princas padovanos tą nosinę Princesei.Tu niekada daugiau nebūsi spygliuota rožė [Konsuelo tapo rožės prototipu "Mažajame prince], tapsi svajonių pincese, amžinai laukiančia Mažojo princo..."

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Turbūt pastebėjot, kad kai kuriuose bloguose periodiškai galima laimėti įvairių dalykėlių :) Po savo Kalėdinio dovanų teikimo, buvau sau pasižadėjus, teikti dovanas ne tik Kalėdų proga ir nudžiuginti skaitytojus dažniau :) Taigi, atėjo ta diena :) Vienas iš žmonių, palikusių komentarą, laimės 100 lt. vertės apsipirkimo čekį parduotuvėje Swanky, kuri įsikūrus Šv.Stepono g. 7, Vilniuje :) Laimėtojas turės šią galimybę išnaudoti per 2 savaites nuo laimėjimo.Čekis galios tik rūbams.Nugalėtoją ištrauksiu kitą pirmadienį :) Neturintys savo blogo komentuotojai, palikit komentare savo elektroninį paštą, kad laimėjimo atveju galėčiau su jumis susisiekti :) Sėkmės! :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Na ir žinoma kaip visada derinukas :) Paprastas kaip 1 cento moneta:

  • Suknelė apie 20 lt.
  • Taškuotos pėdkelnės - 9 lt.
  • Raudoni dr.martens batukai - 8 lt.
  • Džinsinis švarkelis - 1 lt.
  • Ruda rankinė - 10 lt.
  • Viso: 48 lt.



IMGP2654 copy

IMGP2637 copy

IMGP2660 copy

IMGP2688 copy

IMGP2664 copy

IMGP2645 copy

78 komentarai:

V. rašė...

Toks kupinas susimąstymo įrašas.. Primena vieno žmogaus gyvenimo istoriją..
O Tu kaip visad žavi ir dar gražesnė. Tokia pilna pilna gėrio ir pavasariško džiaugsmo!

Ieva Kurash rašė...

Idomus pasakojimas, istiesu si rasytoja isivaizdavau visai kitoki. Butu idomu paskaityti ta knyga apie jo gyvenima. O tu zavi, man patiko labai suknute :) bet gaila niekur batuku nesimato... bet uztat jau zalia, rydi medziai, geles, nuostabu...

Anonimiškas rašė...

Aš irgi buvau kažkada iš bibliotekos pasiėmusi Rožės memuarus, bet taip ir nesugebėjau perskaityti, nes pasirodė labai sunkiai skaitoma. Dabar šiek tiek sudominai :)Ir priminei mažąjį princą, reiks vėl išsitraukti iš spintos...
Gražus paprastas derinukas :)

_sala_
agnecep@yahoo.com
P.S. Laukiu derinio su nauja Tattoo :D

blackberry rašė...

wow, kokia stipri moteris..kokia meile jos..
o man buna labai liudna, jei suzinau, kad kazkokio patikusio darbo autorius yra ne toks fainas koki isivaizdavau, ir dbr biski gaila..nors niekad ir nemaniau, kad sia knyga parase labai laimingas zmogus:)
derinukas nuostabus, viskas iki vieno patiko! turiu tokias pedkelnes, labai jas myliu bet ir nekenciu, nes suplysta greiciau, nei speju uzsidet:D
kada deriny pamatysim naujaja nerealiaja tatoo?:)

Urban Fairy rašė...

Daugiau nei dvi savaites nė žodžio iš Taves.. turbūt to piešinėlio ant rankos kaltė, kad nebuvo derinukų.. :)
Kaip tik masčiau dar kartelį paimti "Mažąjį princą" į rankas dar vienas ženklas, kad dabar pats metas. Ačiū.

mirattes rašė...

Du gražiausi ir šilčiausi dalykai viename įraše: mažasis princas ir nuostabiausias pavasario tarpsnis: obelys, alyvos, kaštonai ir pienės...

Ieva rašė...

Sitas derinukas Gin tikrai liux :)

Rimantė rašė...

perskaičiau šią knygą prieš kokius 6m. tai viena iš knygų, tuo metu mane sukrėtusių, dar gal ir dėl to, jog asmeniniame gyvenime viskas vertėsi kūliais. būtent dėl tų virsmų nuo tada ir nebeskaitau "Mažojo princo", nors anksčiau ji buvo mano "stalo" knyga. Matyt buvo laikas ją pakeisti kuo nors kitu:) tačiau tikiu ir žinau, jog kada nors vėl ją godžaii atsiversiu.
Kadangi kalba eina apie "memuarus", tai pasakysiu, jog skaidri ir šviesi knyga ir tamsus jos rašytojo gyvenimas - dar vienas įrodymas, jog žmogus, o ypač genijus - dvilypė asmenybė, kurią labai sunku teisti, ir kuriam pačiam labai sunku prisitaikyti prie gyvenimo diktuojamų ir rašytinių taisyklių.

Rūta rašė...

Ir derinys gražus, ir įraše paminėta knyga skaityta. Taip artima viskas :>>

ju rašė...

Kaip ilgai lauktas įrašas! :)

Nuotraukos nuostabios, tokios vasariškos, gėlėtos ir šiltos. Pavydu... mat jau keletą savaičių beveik neatsitraukdama sėdžiu prie kompo - laukia peržiūros. Ir vasara neitin laisva nuo darbų nusimato. Ech... :)

Beje, neužmirštuolės suvirpino širdį - priminė vasaras kaime :}

ju rašė...

Ir dar pamiršau :) Tokios gražios Gin dar nemačiau :}

Vita rašė...

liūdnas įrašas. žinai ką šiek tiek priminė..
"kuriuos lydėjo jos nerviniai ir fiziniai išsekimai, nedėkingumas...". aš irgi užsimaniau perskaityt tuos memuarus. dabar skaitau irgi labai neblogą knygą "ilga kaip šimtmečiai diena".tokia apie amžinas vertybes.
beje aš laabai panašią suknelę radau tuose kuistukuose, kur paskutinį kartą užrodei. bet kol aš ją sumažinau nuo xl iki xs, tai oi. tik medžiaga manosios nelabai vasarinė, tokia sintetinė kramplerinė (ar kaip tas medžiagos pav. rašosi), bet spalvos ir gėlytes labai panašios (:

SimSim rašė...

"Rozes memuarus" baigiau skaityti vos pries kelias dienas. Pasiskaitinejau apie sia knyga internete, kai pamaciau jog tu ja skaitai Gin. O po poros savaiciu netycia atradau sia knyga savo gimto miesto bibliotekoje.
Tiesa sakant, net negalejau atsiplesti nuo sios knygos...Ji gasdino, sukrete ir tuo paciu verte zavetis nerealia Consuelo asmenybe, jos dvasios stiprybe bei neapsakoma meile.Tai viena is nedaugelio knygu kurios mane taip pakerejo. Dabar noriu vel perskaityti "Mazaji Princa", manau i sia knyga jau ziuresiu visai kitu rakursu.

P.S.Gin, atrodai puikiai:)Tavo suknytes gelytes tiesiog nuostabios!

Jovita rašė...

Ai ai, koks raštas suknelės. O kas ten iš po rankovės žvilgčioja? :D :) Tavo šitie martensai labai panašūs į mano mėlynus romietiškus brogus, aš juos pastaruoju metu tik ir aviu, tad įsivaizduoju, kokie taviškiai smagūs! Kaaaaip norėčiau už tokią kainą tokių batų rasti...

Apie Exupery esu girdėjusi ir straipsnį skaičius, bet žinai, juk dažnai vienaip ar kitaip nusipelnę žmonės šeimoje pasirodo esantys tironai ar šiaip sunkiai sugyvenami. Kad ir tau, kiek atsimenu, imponuojantis Einšteinas. Manau, čia yra šioks toks dėsningumas. Juk didžioji kūryba (ar tai būtų menas, ar mokslas, ar net verslas) - savęs ieškojimų rezultatas, o savęs ieškojimai - ne iš gero gyvenimo :) Negalėjau patikėti, kai panašų pavyzdį sutikau savo aplinkoje. Iš išorės atrodęs kone tobulas, kūrybingas, protingas žmogus išdarinėjo tokius dalykus, kad nufilmavus išeitų labai dramatiška drama.

Anonimiškas rašė...

aww... kur cia si vieta Kaune?.. :)
Tu kaip visada - kerinti ;)

Vilmantė Apytiksliai rašė...

o man Mažasis princas niekada nepaliko tokio didelio įspūdžio. Alisa - irgi. Jaučiuosi balta varna kartais dėl to :)

aleksandra rašė...

man niekad nesiseke loterijose, todel ir sis kartas bus matyt ne isimtis :}
o apie pati rasytoja, tai paskutine pastraipa gan graziai atskleista :}
man teko skaityti ir daugiau jo knygu, antai kaip citadele, bet labai sunki ji man, gal dar nepribrendau.

HouseHome rašė...

Vilmante Apytiksliai, ne tu viena tokia! Alisos neskaiciau, multikas nepatiko, filmo neziurejau. Princo neskaiciau, maciau filma.. aisku buvau tada dar maza. Tikriausiai ne laikas tam buvo..
Bet kartais

Gin, tikrai ilgai nerasei. Nebuvo minciu, ar vis skaitei Exupery?:)
Nuotraukos super, atrodo kad net kvepia!
pati vis mastau nusifotografuoti su pienem..
beje del dovaneles. kodel butent toks prizas? maniau kad bus veinas is tavo darbeliu... ;)

Anonimiškas rašė...

Irasas labai verciantis susimastyti.. :)
Ir pritarsiu Vilmatei Apytiksliai ir as keksas. :) Alisos neskaiciau, filmas nepatiko, per daug ten kazkaip man privaryta jau tos fantazijos, nezinau :D

Kas del loterijos - labai dziugu, dabar bus dar idomiau skaityti! :P
Tiesa sakant, taip pat maniau, kad bus kazkas is tavo darbeliu, kaip buvo kaledu proga :)

Zinoma atrodai nuostabiai, visa svytinti, sekmes, Gin :)*

brigutea@gmail.com

GinCherry rašė...

V, kieno? Nors teko matyti ne vieną filmą apie žymių žmonių gyvenimą ir atrodo nebuvo čia kuo stebėtis, bet vis tik, jei kas būtų papasakojęs apie Exupery, nebūčiau patikėjus :) Dėkui :)

Ieva, tikrai verta paskaityti, nors ir kaip rašiau, knyga sudėtingai skaitosi :) Suknutė ir man patinka, nes labai malonios medžiagos,batukų nuorodą įdėjau prie aprašymo, nes tiesiog žolė buvo labai šlapia tai peršlapo kiauriai ir tapo nefotogeniški :) O suknelę teko gerokai patrumpinti, virš 20 cm. nurėžiau :) Gamta dabar tikrai nuostabi, nors gerais vis dar nelepina :) Tą dieną kai fotografavomės, saulės buvo neįmanoma pagauti :)

Sala, pabandyk tikrai, verta :)

Blackberry, man buvo ne kiek liūdna ir gaila, kiek šokiravo, nes kaip rašiau, nesitikėjau to :) O pėdkelnės tai taip, vieną kartą užsidedi ir gali išmesti, labai gaila :) O dėl tattoo derinyje tai nežinau, retai aš rengiuosi taip, kad mano tatuiruotės matytųsi :)

Urban fairy, tikrų tikriausiai dėl to :) Nes derinių su vyro marškiniais, nesinorėjo dėti :D

Miratess, bundanti gamta ir man yra kažkas nepaprasto :)

Dėkui, Ieva :)

Rimante, o kokia knyga pakeitė "Mažąjį princą'? :) O dėl genialių žmonių asmeninio gyvenimo labai gerai pasakė mano draugė, paprastai jis būna labai dramatiškas ir labai sunkus, bet ne jiems patiems, o žmonėms, esantiems šalia jų...

Rūta, manau mažai žmonių neskaičiusių šios knygos :) Ir dėkui už komplimentą deriniui :)

Ju, daug darbo yra gerai, neleidžia mąstyti apie kitus dalykus :) Žiūrėk pozityviai :) Galų gale gal labiau pradėsi vertinti tas laisvas minutes :) Oi, ir dėkui už tokį super mega komplimentą :D

VIta, kai pasakei tai tikrai yra panašumų...Tas dėkingumas būtent ta prasme ir buvo paminėtas.Kai Konsuelo slaugė savo vyrą po to, kai jis bandydamas lėktuvą pateko į katrastofą ir jį praktiškai surinko iš dalių, buvo nepanašus į žmogu,bet atsigavęs sugebėjo priminti jai, kad jie jau nėra vyras ir žmona ir išskrido.Kai ją paguldė į ligoninę, jis jos net nelankė, ten neduodavo valgyti ir ja labai alino, svėrė tuo metu apie 40 kelis kg., buvo priversta vogti duoną iš kito paciento.Nežinau ar vertėtų skaityti, gal tik, kad įsitikint, kad gyvenime būna visko...O tavo paminėta knygą reikės užsirašyt :)
Oho, tiek sumažint didis darbas tikrai :) Šita tai malonios medžiagos, ačiū die :)

GinCherry rašė...

Simsim, pirmiausia tai labai nustebinai parašius, kad knygą paėmei dėl to, kad aš skaitau :) Maniau nieks net neatkreipia dėmesio į tai, ką skaitau :) O man atsirado ne noras iš naujo perskaityti "Mažąjį princą", o paskaityti daugiau knygų :) Šiuo metu laukia eilėje - "Žemė žmonių planeta" :)

Matginalijos, žinok šiuo metu turbūt jie tikrai mano labiausiai avimi batai :) Nors martensiukai turi savų trukūmų :) Vienas batas staiga netikėtai valgyt paprašė, dabar kitas žiūriu žiojas :D Ir yra tokios probleminės martensų vietos, prie kauliukų :) Žinok ir man retai pasiseka ir dabar kai prisimenu, kad dar ilgai svarsčiau ar juos imti :D
Dėl asmeninio žymių ir genialių žmonių gyvenimo, tai žinai šitai :) Stebėjausi Pablo Pikaso gyvenimu [neveltui turbūt filmas apie Picasso gyvenimą vadinasi "Išlikti su Pikaso" :D], Edith Piaf, Frida Kahlo ir daug kitų, bet kaip rašiau, kad būtent šiuo atveju to nesitikėjau...Ir visko jų gyvenime buvo per daug...

Anonimiškas, fotografuota 9 forte :) Ir dėkui :)

Vilmante, be reikalo :) Negali visiems žmonėms patikti tie patys dalykai :) Aš dar apskritai neatradau savo mylimiausio skaitytojo.Mano draugei labai patinka Irvingas, o aš skaitau, bandau prisipratinti ir matau, kad man nepatinka.Per daug nuspėjama, per daug kartojasi, per daug supainiota, per daug pilstymo iš tuščio į kiaurą :)
Tikiu, kad tavo geriausia knyga irgi verta daug dėmesio :)

Aleksandra, man irgi nesiseka, bet pabandyti verta :) AŠ esu pasiryžus daugiau jo knygų perskaityti, taigi viena jau laukia, žiūrėsim kaip seksis :)

As keksas, o yra multikas "Mažojo princo"? Net nežinojau :) Nerašiau todėl, kad gijo mano nauja tatuiruotė, o tada rūbų pasirinkimas labai ribotas :) Po "rožės memuarų" jau perskaičiau 3 knygas :)
Paskubėk fotografuotis, kol nenužydėjo :) O prizas toks todėl, kad taip sumąstėm su parduotuvės savininke, įvairovės delei :) Bus dovanojami ir mano darbai, ateityje :)

Anonimiškas, na, sakoma, kad Alisa susapnuota buvo :) Beje, šiąnakt kaip tik sapnavau fėjas ir ryte net susimąsčiau, kad gal irgi vertėtų užrašyti, kad nepamirščiau :D
O dėl prizo, tai kaip rašiau, ateityje bus ir mano darbeliai dovanų ir ne tik jie,juk reikia įvairumo kažkokio :) Ir žinoma dėkui :)

Vakarė. rašė...

Vis ruošiuosi perskaityti Mažąjį Princą dar kartą ir žiūriu, kad vis daugiau mano stebimų blogerių apie jį rašo.
O atrodai paprastai, bet labai žaviai. Prisidedu prie laukiančių derinuko su nauja tattoo. : ))

Lina rašė...

Nuostabios nuotraukos... taip ir tik traukia lėkti laukan palankstyti po tas žydinčias pievas, nors šiuo metu ir lyja...

Anonimiškas rašė...

Gin, derinukas dieviškas... Ir dar tarp dieviškų obelų :) O dėl knygos - kai tik rasi galimybę, būtinai perskaityk "Žemė žmonių planeta". Man patiko labiau nei "Mažasis princas", o ir Exupery daug tikresnis, kaip ir rašai, toks pamišęs dėl rizikos, maksimaliai gyvenantis ir mąstantis..

GinCherry rašė...

Vakare, tikrai? :) Et koks sutapimas :) Mano stebimi nerašo :D O jei rimtai, tai įrašas šis ne apie tą knygą, o apie patį autorių :) Na, kad jau tiek laukiančių tai reiks kažką mąstyti, nors kaip tik gimė mintyse tema, tuo klausimu :)


Lina, pas mus šiuo metu nelyja, bet niaukiausi ir atrodo, kad bet kurią akimirką gali dangus prakiurt :) Iš tiesų tai kartais atrodo,kad tokiu oru nusikaltimas namie sėdėt, nebūtų lietaus tikimybės tai eičiau į gamtą knygą paskaityt :D

Anonimiškas, šiuo metu kaip tik esu pasiėmus šią knygą :) Imsiuosi po Irvingo :)

Gintarė rašė...

Esu skaičius Mažojo Princo tokį apibendrinimą kito rašytojo, buvo įdomu sužinot kaip kiekvienas skaitydamas šį kūrinį vis kitaip susitapatina ir įsivaizduoja veiksmą... Beje derinukas tooks vasariškas ir lengvasa, o jau šypsena;]]]] Verta milijono;D
Beje skaičiau va šviežiai Šokolado autorės Gervuogių vynas, tai patiko netgi labai. Rekomenduočiau
neferginte@gmail.com

Egle rašė...

Labai seniai skaiciau 'Mazaji princa', bet kaip tik pagalvojau, kad reiketu dar karta perskaityti. Ir visiska tiesa, daznai skaitydami antra (ar n'taji) karta atkreipiame demesi i smulkmenas, nes veiksmas lyg ir zinomas ;) Reikia susirasti ta knygele, atrasti protingu minciu. Ir nesakykite, kad jums netinka si sukuosena! Trumpi plaukai jums tikrai labai tinka ;) Tik batuku nesimato ;(

Jovita rašė...

Mane tai po pietų sulijo, tikiuosi, nepaprašys mėlynieji valgyt :D O ką reiškia "probleminės vietos prie kauliukų" - nepatogiai, negražiai išformuoti ar ką turi omeny? Čia martensams apskritai būdinga?

Beje, dėl pastabos, kad blogosferoje sklando mažojo princo dvasia, tai tikrai prieš kokią savaitę kaip tik skaitinėjau kitam bloge apie jį, paskui dar ta proga su didžiausiu malonumu perskaičiau ištrauką apie lapės prijaukinimą :)
Ech, vis planuoju atgaivinti savo draugystę su biblioteka, tiek knygų, kurių nenoriu pirkti, bet noriu paskaityti... :)

Autare rašė...

Skaitydama įvairias knygas vis galvoju, kodėl žmonės, kurių asmeninis gyvenimas nebuvo rožėm klotas pasiekia daugiau už tuos, kurie palyginus turi daug. Exupéry tikrai žino daugelis, ir štai paaiškėja koks jis buvo iš tikrųjų.
Beethoven XIX a. kompozitorius-genijus, vaikystėje prieš jį smurtavo tėvas, vertė jį muzikuoti. Tačiau jį taip pat žino visi.
Paganini, buvo vienas iš 7 vaikų, tėvai gyveno skurdžiai, bet pasiekė jis daug.
Apie Lietuvos vardus galima sakyti tą patį, Maironis, gimęs valstiečių šeimoje.
Kodėl tokie žmonės tiek pasiekia? Savo noru ar verčiami. Tie kurie kuria, turi 'slaptą' ir spalvingą gyvenimą, kurio užkulisių nenori niekam atskleisti, nes jie nevisai švarūs.

Derinukas labai vasariškas :) Tu žavi kaip visada :) Dėl tavo batukų einu iš proto :)

Greta rašė...

Matyt visi genijai būna kažkiek ir bepročiai ;P
"Mažajį princą" prisiminiau išsiveržus ugnikalniui, nes jis savo planetoje irgi turėjo 2 veikiančius ir vieną užgesusį ugnikalnį ;)
Nuotraukos liux- su nuotaika!

HouseHome rašė...

Gal ir nusisnekejau apie multika.. o gal ten filmas buvo? as pamenu kazka ziurejau, ir tada jis man ziauriai nepatiko :)
dabar dar karta nuejau pasiziuret i tavo foto , galvojau ziurejau ir kazka praziopsojau - tatoo juk nesimato siose nuotraukose?:)
as visada permetu akim ka skaitai, tikiuos rasti kazka pazisamo bet deje... gal todel kad daug skaiciau gilioj jaunystei :)

Anonimiškas rašė...

o aš esu iš tų, kur mažojo princo sureikšminimo nemėgsta.. nežinau, taip, darbas tikrai genialus, metaforos savo galingumu pribloškia, beeet, kad ši knyga taptų biblija?.. nežinau..

o man taip romantiška, kai rašytojai ar kiti didūs meninkai turi dievinamas ir dievinančias moteris... Exupery, Dali.. romantiška, ir nieko čia nesugalvosi daugiau!

Unknown rašė...

Gerbiu tokius žmones, kaip Tu, turinčius tiek idėjų, siekiančius jas įgyvendinti ir nebijančius išsiskirti :] Džiugu, kad tokie žmonės puošia gatves(ir dar kitus sugeba papuošti :D)
Dar daugiau idėjų ir sėkmės!!!! :]]]

Milda rašė...

*Būsiu biškel balta varna,bet Mažasis princas nepatiko ir tikrai nėra ta knyga,kurios citatas prisimenu tam tikromis akimirkomis.Tiesiog ne mano knyga.
*Labai labai patiko suknutės raštas.Ir pirma nuotrauka...
Labai labai gražu

Airina rašė...

Kaip niekad anksčiau, neturiu ko pasakyti šia tema. Aš tik filmuką mačiau ir jo kažkodėl nemėgau. :)

Bet nuotraukose atrodai švytinti :} Labai patiko, ypač kur šypsaisi. O šukuosena... pasikartosiu-plaukai "rado savo vietą" (o be to kiek žn pati apsidailinai?) Tik dabar pamačiau,kad tau tikrai tinka labiau trumpi plaukai nei ilgi ;)

Anonimiškas rašė...

O ne! Tik nepaversk savo blogo komerciniu (kur reklama, n (beverciu) irasu per diena ir nieko idomaus). butu liudna.

Unknown rašė...

sveika,
tu nuostabi! skaitau tavo blogą jau senai ir niekaip negaliu tavimi atsižavėti - tokia paprasta,tačiau kartu ir tokia kerinti. tikra Coco Chanel. : )) žodžiu,nedaugžodžiausiu,tiesiog pasakysiu,kad Tau gėlės puikiai tinka... : )))

n rašė...

ei, kaip keista, rodo, kad įrašas gegužės 12 d. ,o šiandien juk 17, negi ne?

Mažąjį princą radau tik, kai mokiausi prancūzų kalbą. Tai buvo mūsų privalomas namų skaitymas ir trečiadieninis diskusijų šaltinis. Iki tol jo neatradau rimčiau. Bet juk gražu ten :)

išties derinukas paprastas, bet mėlyna yra puiki spalva ir gražu, kai ji išlenda į viešumą. Rami, tamsi, bet maloni spalva :)

puodeliai rašė...

Aš irgi vis kyštelėju nosį į šį blogą, kažkaip tai jau tapo savotišku ritualu.
Mažasis princas, kai skaičiau būdama pradinėje mokykloje nepatiko, o dabar neseniai perskaičiusi iš naujo atradau šią knygą ir supratau viską visai kitaip.

GinCherry rašė...

Gintare, gal pameni pavadinimą knygelės? Visai smalsu būtų paskaityt :) Ačiū už koplimentą šypsenai, nors nuotraukos to labai labai vengiu ir dėkui už rekomendaciją knygai :)

On my way reaching the sky, tikrai taip, tas įvairių dalykų akcentavimas priklauso ir nuo emocinės būklės mūsų ir nuo dalykų vykstančių gyvenime ir dar nuo daug ko :) Kad trumpi plaukai tinka tai nesiginčiju ir neneigiu :) Ilgis man patinka, nepatinka iškarpymas/išpešiojimas :)

Marginalijos, kiek pati esu turėjus martensų ir kiek vyras turėjęs, būtent tokių, iki kauliukų t.y 3 skylių tai pradžioj, kol išsinešioja, tose vietose trina/spaudžia :) O dėl mažojo princo dvasios tai keistas sutapimas :) Kartais tokie dalykai taip ir lieka nepaaiškinami :) Aš labai ilgai delsiau prisiregistruoti bibliotekoj, bet kai tai padariau, tai negaliu atsidžiaugti, tik išsirinkti labai sunku, nes ko noriu tai paprastai negaunu :)

Dieter, man atrodo, kad yra daug įvairių priežasčių, viena pagrindinių turbūt yra tai, kad žmonės matę daug blogo, stengiasi iš viso to išbristi arba užsimiršti...Bet visai įdomu būtų labiau pastudijuoti šiuos dėsningumus :) Na ir žinoma ačiū :)

Greta, koks keistas, bet logiškas įvykis, paskatino vėl paimti knygą į rankas :)

Aš keksas, tai gali būti, kad ir yra, tik aš kažkaip nesu girdėjus, todėl ir nustebau :) O naujos tattoo nesimato, bet FB rašiau ir nuotrauką buvau įdėjus, su prierašu, kad derinių nebus kažkiek laiko :) O dėl pažįstamų knygų, aš kaip tik mažai skaičiau vienu metu, todėl dabar vejuosi kitus ir skaitau knygas, kurias kiti skaitė paauglystėj :D

E_va, na aš nesu tokia kategoriška,kiekvienam žmogui savo.Pamenu kai skaičiau "Sinuhę egiptietį" ir viena kolega blogerė, ieškojo šios knygos, kažkas rašė, kad turi šią knygą brolis berods, bet neskolins tikrai, nes tai antroji biblija, laikoma prie lovos.Knyga man patiko, skaitėsi lengvai, bet aš joje neradau kažko toookio ir turbūt antrą kartą nepaimčiau į rankas :) Na, kančios ir žeminimo nevadinčiau romantika :) Dali atvejis kitoks :)

Akvile, dėkui! Bet nesijaučiu verta net dalies tokių žodžių :) O dėl išsiskyrimo dėl minios, tai aš tikrai labai daug kame save riboju...

Milda, tai nieko tokio gi :) Negalim visi būti vienodi :D

Airina, teks ieškot multiko, nes tikrai nebuvau girdėjus :D O dėl plaukų tai smagu, kad ir tu pamatei, kad ilgi tikrai nebuvo geriau :D O šypsotis gyvenime aš nevengiu, daug ir gausiai, vengiu nuotraukose, nes nemėgstu savo įamžintos šypsenos :) Pasikirpau tik grifką! :) Bet čia dar nekirpta :D

Anonimiškas, nereikia sunerimti, tikrai mano blogas tokiu netaps :D Ne kartą esu rašius, kad jei neturiu apie ką rašyti tai įrašų nedarau visai :) Bet karts nuo karto dovanomis nudžiuginti žmones - smagu :) Nebus tai dažnai :D

Andrina, oo, na ir palyginimas, turėčiau jau beveik užriesti nosį, bet nesu verta lyginimo su Coco, ta moteris tikrai buvo ypatinga ir padarė perversmą mados pasaulyje :) AŠ nepasieksiu turbūt nei menkiausios dalies to :)


N, tikrai, net nepastebėjau to :D Turbūt todėl, kad 12 dieną parašiau pavadinimą ir išsisaugojau, o tekstą rašiau šiandien ryte :) ET, pavydžiu prancūzų kalbos pamokų, labai man graži ši kalba :) O mėlyna tikrai puiki spalva, viena mano mylimiausių :)

Puodeliai, man atrodo, kad ji per sudėtinga vaikams, nors tada yra skaitoma tiesiog kaip pasaka, nematant ir neieškant kažko ypatingesnio :)

unknown rašė...

Suknytė nuostabi. :))

Evelina rašė...

Patikėk manimi, Consuello, pati buvo geras paukštelis ;)

Unknown rašė...

Šią knygą, apie kurią rašai, knygyne į rankas paėmus esu ne kartą ir vis mąstau, kad reiks paskaityt, kai ateis tam laikas. Nelabai ką galiu pasakyti apie ją, bet dabar dar labiau noriu perskaityti.
Dar tuo pačiu atsiminiau knygą "Genijų moterys" berods, kur rašoma būtent apie moteris, buvusias genijų(Mozart, Vagner, Eninstein ir t.t.) gyvenimuose, visada šalia. Tai šita irgi labai sudomino, bet irgi dar neskaityta:)

Justina justinaites@gmail.com rašė...

Pagaliau naujas irasas!
labai sudomino Exupery zmonos knyga - butu labai smalsu perskaityti;) gal kada uzklius uz akies,kai busiu bibliotekoj;)

Anonimiškas rašė...

Gin, ikvepi mane pokyciams :) Aciu!

Reda rašė...

Labai nustebau, kad Exepuri turėjo žmoną, nes iš jo kūrinių ("Mažajį princą" skaičiau seniausiai ir jis patiko mažiausiai..) ir moters rolių jose, susidariau įspūdį, kad rašytojas jas vertino veikiau kaip trukdį ir stabdį ir kur kas labiau žavėjosi savo bičiuliais bebaimiais lakūnais, o pavojingi skrydžiai ir akistata su mirtimi teikė kur kas daugiau ekstazės nei "paskendimas mylimosios akyse"..
Nemanau, kad dėl to Exiuperi verta "nurašyti" į blogus žmones ar tuo labiau blogus rašytojus. Tiesiog yra žmonių, kurių polėkiai ir užmojai tokie platūs, kad šeima tampa varžančiu antkakliu, o ne jaukia priebėga. Tokį žmogų galima mylėti, bet ne turėti.

Rūta rašė...

Tavo įrašai - pasirinktos temos - būna visad netikėti bet įdomūs.
Prisipažinsiu, jog knygų skaitau nelabai daug: lengvą romaną per atostogas , o dažniausiai kažką rimto aprašomojo +/- mokslinio pobūdžio. Mažajį princą nors ir skaičiau bet įspūdžio knyga man nepadarė. Tiesiog "renkuosi" kitokius idėjų perteikimo būdus: realių pakraipų mokslai visgi yra padarę nemenką įtaką "pasaulėjautai".
O derinukas labai gražus. Netgi sakyčiau tvarkingai "trendishk'ai" sustyguotas. Pati intensyviai ieškau džinsinio švarkelio, bet kolkas kainos ir norimo vaizdo santykis vis netenkina.. =)

Artesania rašė...

Ech.. Mažasis princas :) Mažytė būdama,skaičiau ir tikrai nesupratau,ką visi toje knygoje randa,tačiau paaugusi "įgijau" tą supratimą :) Nuostabūs tavieji įrašai visuomet pagyvina popietę prie arbatos puodelio :)
Derinukas kaip visuomet stulbinantis ;) Ei,Cherry, iš kur tiek minčių,m? Iš kur tu jas trauki? Kas per paukštukas tau jas kužda? Iš kur tiek fantazijos? :)
Stebiuos tavimi ;) Labai čia dera 9-ojo forto obelaitės :) Labai labai :)
Gražumas neišpasakytas,kaip ir tu pati. ;)

Gintarė rašė...

Mathias Jung "Mažasis princas mumyse"
Įžvalgos skaitant Saint-Exupery

O beje Gin siūlyčiau dažniau šypsotis, nes pasikartosiu laabai pagyvina derinuką ir suteikia tokią nuostabią atmosferą;]

nothing rašė...

žaviuosi Jumis, nes mokinat moteris kaip nebrangiai ir fantastiškai apsirengti (: mokinuosi iš Jūsų (: man padėjot tikrai daug ką pridererint bei netingėt tai padaryti (:

Anonimiškas rašė...

Vau!bene vienas labaiusiai patikusių įrašų tavo blog'e.Verčia susimąstyti (:
P.S. begalo mielas derinukas!

AurėjaFėja rašė...

Mažasis princas tai knyga, kurią tiesiog privaloma perskaityti :) Sudominai su Rozes memuarais. kai tik baigsiu dabar skaitomą knygą ir išlaikysiu egzaminus eisiu į biblioteką ir aš jos ieškoti :D
O nuotraukos labai gražios. Tik kodėl nematyti naujosios tavo tatuiruotės? :)

houston rašė...

juk visi dažnai skaitydami knygas, staipsnius ar pan. susikuriame įspūdį, tam tikrą įsivaizduojamą hyerojų, o kartais ir kūrinio autorių. Natūralu, kad dažnai mūsų vizija ir tikrovė nesutampa, nes taip jau yra, kad genijai būna nekokie žmones realiame gyvenime...
Nuotraukos nepaprastai gražios, beje, pavydas dėl suknutės, nors, ką čia besakysi, juk ir taip aišku, kad pavydžiu didžiosios dalies nuotraukose matytų daitų.

Evelina rašė...

Ką reiškia nekokie vyrai - tarsi jei rašai ir rašai gerai, tai turėtumei būti doros įsikūnijimas. Rašytojai - paprasti mirtingieji. gal net jautresni. Gal dėl to myli dažniau :-) Gal ne taip laimingai kaip įsivaizduoja laimingą meilę dalis žmonių.. Net jei ji baigėsi, tačiau liko daug gražių atsiminimų - ar ja reikėtų vadinti nelaiminga?
A. de Saint Exupery mylėjo moteris. Ankstyvoje jaunystėje net ir gana nelaimingai.. Pirmoji jo sužadėtinė persigalvojo tekėti, nes pasiekimai jo gyvenime buvo tuomet gana menki jos mamos akimis...
Na ir ką gali parašyti sotus, laimingas žmogus.. Ir ką - žmogus kentėjęs, mylėjęs.. ir kas yra vertingiau ir ar galima lyginti - soti laimė ar skrydis per dykumą..

Žymantė rašė...

Taip gaivu, kad net į pievas užsinorėjau :(( ir kaip jums taip pavyksta?

Rūta rašė...

Gražu ♥

Anonimiškas rašė...

Apie "Mažąjį Princą" galiu pasakyti tik tiek, kad aš jo nesupratau..gal tiesiog skaičiau netinkamu momentu..??Reiks kada esant progai vėl tą knygelę prigriebti.. :)
Dėl tų visų genijų - tai tikrai taip ir yra, kad dažniausiai ne jie būna kažkokie ne tokie...o šalia esantys žmonės mato tai visai kitu kampu ir kiekvienas vertinimus daro pagal save...
..tik, kad gyventi šaliai tokių genijų sunku, tai tikrai taip - savo kailiu patiriu..turiu minty - gyvenimą su visai kitokiu žmogumi, kuris mąsto kitaip, elgiasi kitaip, yra daug pasiekęs, visų žinomas ir gerbiamas, viešumoje atrodo vienoks, o va, namie ar šeimoje kitoks...sakyčiau kaip kokia dvilypė asmenybė ir jeigu kam pasakytum, niekas tuo nepatikėtų...Mes visi turime du veidus, tiek baltą, tiek juodą, tik dar priklauso nuo to, kuris ir kaip dominuoja...o apie smeigenų vingrybes - jau net nekalbu..

Šaunuolė Tu, kad moki taip džiaugtis viskuo ir spinduliuoji šilumą aplinkiniams ir toliau taip!!! :)

Greta Brigita rašė...

Man patinka Tavo įrašai ir nuotraukos :)

Saulė rašė...

Chi chi. Atsimenu, pirmą kartą "Mažajį Princą" perskaičiau kokių 8-erių metų - buvo labai nuobodu skaityti, nesupratau, ko visi dėl jo taip svaigsta. Antrą kartą pabandžiau po kelių metų - nuostabu, labai patiko. Jau vien ką reiškia smauglys, prarijęs dramblį...

Derinukas žavus kaip visad, o jau aplinka kokia! Ten, turbūt, buvo labai gera...

u-ka rašė...

O, "Mažajame prince" telpa visa gyvenimo filosofija :] dažnai paskaitau, padeda rast atsakymus, kai jų reikia. O su "Rožės memuarais" nutiko lygiai tas pats :D Iš pradžių pagalvojau, kodėl dar negirdėjau apie šitą knygą ir tik pasiėmus supratau, kad čia jo žmonos.

Na, o derinukas labai gaivus ir pavasariškas! Puiku :]
O pėdkelnės gal iš tos parduotuvėlės? :D

brumbrumai rašė...

registruojuosi ir as :) ka cia meluot, del prizo :D

ir dar, as gal cia vienintele, kuri neperskaite niekad gyvenime princo iki galo :) nu netraukia jis mane, nu ka man daryt :)

P.P. rašė...

Girdėjau, kad A. De Saint- Exupery mažasis princas- iš tiesų yra jo žmona (piešdamas princą, Exupery manė piešiąs savo žmoną, ar kažkaip), bet nesu tikra dėl šito fakto.
Dabar periodiškai pakilnoju kitą jo knygą- Žemė-žmonių planeta. Bet vis neįkandu- nors nedidelė, bet labai jau nesiskaito.
O dar dėl mažojo princo, šita knyga tokia universali, kad bet kokio amžiaus žmogus suras kaip sau pritaikyti princo išmintį. Dar viena iš tokių knygų man- Mikė pūkuotukas (internete kažkada netyčia radau tokią svetainę, mikės pūkuotuko laiškai, ten galima rasti labai gražių citatų. Beje, ir mažojo princo laiškai egzistuoja, kartu su citatom...)

P.S. rūbeliai labai nuteikia vasarai, norisi mest visus mokslus, darbus ir lėkti senu dviračiu į kokį sodą, kur obelys žydi... Pasaka :}}

Greta Brigita rašė...

beje, aš taip ir nesu perskaičiusi Mažojo Princo! :) Manau jam turi ateiti laikas. ;) Kai ateis - įveiksiu.

Anonimiškas rašė...

Net nežinau kodėl, bet mažasis princas tikrai nėra mano širdies knyga.Patinka kai kurios mintys, bet... O specialiai apie rašytojus neskaitau, nes esu pastebėjusi, kad po to tai kardinaliai pakeičia požiūrį i jų kūryba- nebegali priimti knygos kaip vienio, o tampi šliškas.taip man nutiko paauglystėj perskaičius Ievos Simonaitytės biografiją.Jei kiekvieno mūsų gyvenimą aprašytų, manau ne viskas ten būtų žydri debesėliai.

Sėkmės
Žemaitė

Dare rašė...

O Gin, tavo dėka iškapsčiau knygą, kurią pirkau seniausiai, bet buvau pamiršusi! Friedrich Weissensteiner "Genijų moterys". Eisiu skaityt.
O "Mažasis princas" niekada manęs labai nežavėjo.. Not for me :)
Akiniai superiniai.

Anonimiškas rašė...

Ačiū už 'Rožės memuarų' apžvalgėlę...sujaudino...
altukis@yahoo.com

Anonimiškas rašė...

jau buvau pasigedusi naujų įrašų bloge :) ačiū už gražų pasakojimą :)

Reda rašė...

Na, argi ne puiku deveti tuos dzinsinius svarkelius?! Tikrai paprastas , bet grazus derinukas. Super nuotraukos, kaip visada!
As kartais susimastau apie tuos kurybos zmones. Ne tik menininkus, bet ir mokslininkus bei kitus, kurie vienaip ar kitaip kuria. Paskui pagalvoju sau tyliai- neblogai sugyvenu su aplinkiniais, mano gyvenimas tik kartais truputi dramatiskas... O kadangi visi zinome menininko stereotipa, matyt, esu per daug ant zemes ir genialumas man negresia :-D

Raimonda rašė...

Antroji nuotrauka labai graži, labai miela atrodai.
Užsuku užsuku, bet vis niekaip ir nepaklausdavau vieno dalyko. Pastebėjau, skaitei John Irving - Kol tave rasiu. Ir toks klausimas iškilo, ar būtent ne ši knyga paskatino parašyti įrašą "fake memories"? Jei nesunku, gal galėtum parašyti savo įspūdžius apie šią knygą? (Pasaulio pagal Garpą komentarus irgi būtų smagu išgirsti). Ačiū :)

Ieva rašė...

„Mažasis princas“ yra viena iš nedaugelio knygų, kurias skaitant kiekvienąsyk atrandama kažkas naujo, kažkas, kas praturtina, išgrynina vertybes. Tiesą sakant, nežinojau tų Exupéry gyvenimo niuansų, apie kuriuos rašei. Įtariu, kad skaitydama knygą kitą sykį, pamatysiu viską dar kitaip nei iki šiol.
Linkėjimai :)

Justė rašė...

manes kazkaip net netraukia skaityt ''Mazojo princo''. matyt todel, kad begalo populiari knyga.:) dazniausiai nusiviliu tokiais atvejais. nors ja net namie turiu. gal kada idomumo delei reiks pabandyt perskaityt.:) o kas del autoriu, domiuosi jais tik tada kai labai patinka kuryba. pavyzdziui apie Remarka paskaitinejau.
beje, nuostabi suknyte.ir kaip graziai su svarkeliu dera. imu gailetis, kad ismeciau visus savo dzinsinukus.:)

Illusion rašė...

O man labai patiko raudoni batukai.. Noriu! :)

Jurgita rašė...

Antoine de Saint-Exupery...Jo knyga "Citadelė" man yra savotiška gyvenimiška biblija. Persunkta prasmių, sodri, pilna ir nuostabi...
Prieš kokį penketą metų teko matyti per Snobo naktį filmą apie šį rašytoją, beveik išbluko atminty tas filmas, bet ten daugiau buvo akcentuotas žmonos laisvamaniškumas, jo stipri meilė žmonai, jo mokėjimas bendrauti su vaikais ir pan., žavus filmas, papildęs žinojimą apie šį rašytoją:)
"Rožės memuarų aš pati nebaigiau skatyti, nesužavėjo:)

Miss Margarita rašė...

Love your outfit! Both summery and relaxed :D

Have a nice day!

Milda rašė...

Fantastiškos nuotraukos pienių ir žydinčių obelų fone. Ką tik grįžau iš Lietuvos, noriu atgal... Jau vien dėl tų vaizdų..

Anonimiškas rašė...

o man jau darosi neidomus Jusu sprendimai su drabuziais, kazkaip monotoniskai Jus pradejot, gal pavasaris - todel.

GinCherry rašė...

Dėkui, Erika :)

Evelina, gali būti, visi mes be nuodėmės :D

Pumpkin, lauksiu įspūdžių kai pagaliau paimsi :) O tavo paminėtą knygą irgi reiks įsitraukti į sąrašą, turėtų būti įdomi :)


Justina, man irgi netikėtai užkliuvo, greičiausiai bus padėta prie pačio Exupery knygų :)

Anonimiškas, malonu girdėt! :)

Radasta, tai Konsuelo knygoje ir pateikta taip, kad Exypery norėjo būti laisvas ir ji net kaltino save, kad verčia jį sugrįžti pas ją :) Mano požiūris į jį pasikeitė ne todėl, kad jis nenorėjo šeimos ar šeima buvo suverta ne jam, yra tokių žmonių ir nieko čia napakeisi, tiesiog kai kurie niuansai, kurie yra už žmogiškumo ribų...

Rūta, aš buvau apleidus knygas, skaitydavo itin retai, dabar atsinaujino poreikis :) Ir dėkui dėl derinuko, na toks itin paprastas man jis :)

Artesania, kaip jau ir rašiau, nebūtų nieko baisaus jei būtų ir toliau ta knyga nepatikus :) O iš kur atsiranda idėjos įrašams tai nežinau, matyt padiktuoja perskaitytos knygos, pokalbiai, filmai ir panašūs dalykai :) Ir žinom dėkui už tokią kekę komplimentų :)

GIntare, dėkui už pavadinimą, traukiu į sąrašą :) Och, aš nevengiu šypsotis gyvenime, tikrai tikrai :D

Nothing, ačiū! Įkvepiantys žodžiai, kurie parodo, kad blogas visgi atlieka "darbą" dėl kurio buvo sukurtas :)

Anonimiškas, na, smagu, kad patiko :)

Aurėja, perskaityti tai tikrai visiems būtina, nes tada negali teigti, kad nepatiko :) Gal nepatiko tada, bet patiktų dabar :) O tatuiruotės nesimato todėl, kad aš apskritai retokai rengiuosi,kad jos matytųsi :D Paradoksas :D

Sucre, iš tiesų tai taip, dažnai klaidingai įsivaizduojam žmones, matydami tik jų darbus [perkračiau mintyse turimus pavyzdžius] ir dažnai nustebina ne gerąja prasme :) O suknutės tai nėr ko pavydėt, labai ji paprasta, net sakyčiau ne itin man tinkančio modelio :D

Evelina, na aš tikrai neturėjau omenyje neištikimybės :D Tai tikrai nėra tai, dėl ko skaitydama "smerkiau" šį rašytoją :D Be to, kad ir pati Konsuelo buvo linkus į santykius už šeimos, svarbiausia, kad jiems abiems tokia santuoka buvo tinkama :) Na, juk sakoma, kad gražiausia meilė tai neišsipildžius meilė :D O kūryba per kančia tai yra atskira tema, man regis daugiau senosios kartos kūrėjų yra įsitikinę, kad tik kenčiant galima kažką genialaus sukurti :D

GinCherry rašė...

Žymante, tai bėk ;)

Rūtą, dėkui :)

Anonimiškas, tikrai taip,kaip ir rašiau, paprastai būna sunku ne jiems patiems, o žmonėms šalia jų :) O dėl to kitokio gyvenimo tai man atrodo natūralu, kad tikruosiuos mus, mato tik patys artimiausi, o žmonės "matomi" visuomenėje, apskritai retai atskleidžia savo tikrą veidą viešai :)

Gegyte, malonu :)


Saule, na va, kaip ir sakiau, kas gal tiesiog buvo skaitoma netinkamu metu :) O 9 forte tą dieną vyko muziejų diena, inscenizuota kova tarp rusų ir vokiečių :) Mes tik pasiruošimą stebėjom, iš tikrųjų buvo gera, jei ne oras ir šlapia žolė :D

Ugne, o patiko "rožės memuarai'? :) Pėdkelnės tai taip, iš ten pat :)

Brumbrumai, netraukia tai netraukia, ką padarysi :D Nors aš tai dažnai būna prisiverčiu vis tiek iki galo perskaityti, kad įsitikinčiau, kad tikrai nepatinka :D

P.P, kad KOnsuelo knygoje yra rožės prototipas,o tęsinyje, kurio nespėjo Egziupery parašyti, turėjo būti princesė :) Aš šiuo metu kaip kaip tik paėmiau į rankas "žemė žmonių planeta", žiūrėsim kaip man skaitysis :)

Žemaite, na man ji irgi nėra širdies knyga :) Aš dar nesu atradus savo knygos :) Patinka man kai kurios labai taiklios citatos.O šios knygos aš neėmiau norėdama ką nors apie Egziupery sužinot, taip gavosi netyčia ir labai sudominot parašius apie Simonaitytę :)

Vaiva, aš irgi jau įtraukiau į sąrašą tą knygą :) Akiniai sako dėkui, man irgi bais patinka :D

Anonimiškas ir anonimiškas II, nėr už ką :)

Reda, tikrai puiku :) Bet visgi aš pirmenybę cardigan teikčiau :D Reda, nepatikėsi, bet aš irgi dažnai taip pamąstau :D Genialumas ir man negresia škias :D

Quies,dėkui :) Taip, būtent ta knyga ir paskatino pagalvoti apie netikrus atsiminimus :) Nes tada pradėjau prie vyno diskutuoti su drauge, kuri man šią knygą ir davė, ir atradau, kad mano gyvenime tokių atsiminimų irgi yra :) Na, o knyga nepasakyčiau, kad patiko, vietom jau sunkiai skaitėsi, per daug ištęstą..."Pasaulis pagal garpą" irgi nelabai patiko, matyt netinkamu eiliškumu skaitau Irvingo knygas, radau labai daug dalykų, kurie buvo paminėti "Kol tave rasiu", be to nepatiko perdėtas dramatiškumas, pertempimas ir hiperbolizavimas situacijų :) Jei kažkas mirštą tai tada jau daug žmonių viens po kito, jei kažkas susižaloja tai būtinai turi būti kažkas neįtikėtino ir vėl visi masiškai :) Kai perskaičiau, draugei parašiau: "turėsi man paaiškinti, kodėl ši knyga tau yra knygų knyga" :) Galbūt Irvingas ne mano rašytojas :)

Ieva, manau, kad mažai kas tuos niuansus žinojo :) Man ir pačiai labai įdomu buvo sužinot :)

Juste, aš irgi kartais vengiu populiarių dalykų :) O kodėl išmetei džinsinius švarkelius? :)

Iliusion, dėkui :) Gal ratum kažkur internete, tik nežinau iš kurių metų kolekcijos :)

Jurgita, bandysiu anksčiau ar vėliau ir šią paskaityti, o dėl filmo tai visko gali būti, nes ne paslaptis, kad žmonės tą pačią situaciją mato visiškai skirtingai...Taigi KOnsuelo akimis jis buvo toks...

Thank you Margarita :)

Žiupsnelis druskos, dėkui :) O pas jus nėra tokių vaizdų? Manau yra ir geresnių :D [Tiesa, nežinau kur :D]

Anonimiškas, visko gali būti :) Pati ir rašiau, kad šutas derinys elementarus kaip 1 cento moneta, o šiaip visada sakiau, kad šiltasis metų sezonas yra mažiausiai palankus eksperimentuoti su apranga :) Nes paprastai tada dėvimos suknelės, sijonai, palaidinės, o jei dar nelabai mėgsti aksesuarus tai iš vis :) Nors aš niekad ir niekad ir neteigiau, kad rengiuosi itin originaliai ir įdomiai :) Visada sakiau, kad paprastai :)


Ir bendras pastebėjimas :) Keisčiausia, kad šiame įraše knyga "Mažasis princas" buvo paminėta tik todėl, kad tai labiausiai žinom šio autoriaus knyga, o dauguma komentarų buvo tokie, lyg būtų rašytą apie šią knygą :)