2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Different roles...

One commentator asked me: how you don't afraid to be yourself on the internet? And then I started to think that I even don't know who I am. I think that all people have a lot of different personalities and I'm not the exception. First of all I'm a woman [and we all know how hard is that :)] then I'm a daughter, a sister, a lover, a wife, a cousin,  a friend, a employee, a workmate, a familiar and a stranger and that's not a full list. Everyone from us change a lot of roles during the day. So which side of our personality is the real one? We can be the best mums, but the worst friends or the best employees but our workmates will hate us. Quite often I'm thinking is it possible to find a balance and to be the best in all ways? Well, maybe not the best but at least good enough :)
I always felt that I'm a bad daughter.Not as good as my parents deserve to have. To say honest I didn't feel like that all my life I just started to realise that not long time ago, but I'm glad that I didn't realise that too late and now I'm learning to be better than I was before. After our moving to UK I speak with my mum and dad more than I did when we lived together and I started to know them not just like parents but as interesting persons with their experience and different characters. I saw them in the new light. I'm trying to think that it's quite common and we change our attitude when we getting older and that better to realise that later then never.
I starting to think: how many people in my left just passed over cause I didn't try to see them in different role? Didn't try to know them better. Is it possible that we trying to know people all our life but we are just familiar stranger for each other?

**********************************************************************************
    Kai kažkas iš komentatorių paklausė iš kur tiek drąsos būti savimi internetinėje erdvėje, aš susismąsčiau: o kas aš esu? Man kartais vis dar sunku identifikuoti save. Atsakyti sau pačiai į klausimą: kas aš esu? Dažniausiai dėl to, kad aš, kaip ir visi mes, esu žmogus turintis begales asmenybių ir veidų. Aš visų pirma esu moteris (čia visos pritars, kaip kartais sunku ja būti), dukra, sesuo, mylimoji, žmona, krikšto mama, pusseserė, giminaitė, draugė, bendradarbė, darbuotoja, pažįstama, bičiulė ir žavi nepažįstamoji. Tai tik keletas asmenybės pusių, kurios pirmiausiai iškilo atmintin. Kiekvienas iš mūsų per dieną pakeičia šimtus veidų ir rolių. Su kai kuriais vaidmenimis susitvarkome puikiai, o su kai kuriais, deja,  ne taip, kaip norėtumėm. Galime būti idealūs partneriai, bet visiškai netikę draugai...Patys geriausi tėvai savo vaikams, bet patys blogiausi sūnūs ir dukterys...Dažnai mąstau, ar įmanoma surasti balansą? Ar visada kažkuri sritis turi nukentėti?..
    Aš visada jaučiausi bloga dukra. Ne tokia dukra, kokios nusipelno mano tėvai. Keistas šitas prisipažinimas net man pačiai. Iš tiesų ne visada tokia jaučiausi, bet tik dabar pradedu suprasti, kad tikrai nubuvau tokia gera, kokia galėjau būti. Sunkiai sekasi taisytis. Su tėčiu ir mama dabar bendrauju daugiau nei betkada. Pradedu juos matyti visai kitoje šviesoje. Ne tik kaip savo tėtį ir mamą, bet ir kaip asmenybes...Gailiuosi, kad to nesupratau ir nepamačiau anksčiau, bet ir tuo pačiu savo guodžiu, kad tai neišvengiama...Kad tik su laiku mes keičiamės ir tobulėjam, įgyjam patirties, nurimstam, tampam tolerantiškesni ir į daug ką pradedam žiūrėti visai kitaip...
    Kai kalbama apie mokyklą, visada prisimenu ir kartais pamąstau [pamąstau net ir tada, kai apie mokyklos laikus niekas nekalba] apie savo klasiokę, su kuria vienu suolu dalinomės visus 12 metų. Dar būdama pirmoj klasėj ir nenorėdama sėdėti su berniuku, verkdama pirštu dūriau jos pusėn ir nuo to laiko mes tapom beveik neišskiriamom suolo draugėm dvylikai metų. Sakau beveik, nes  kartais būdavo trumpų pertraukų. Turbūt todėl, kad aš visada buvau nepastovi :) Tokia turbūt ir likau. Gal tai ir priežastis kodėl niekad taip ir netapom artimom draugėm, nors tiek laiko praleisdavom kartu. Tiesą sakant netapom draugėm apskritai. Visada gerai sutarėm. Malonu ir dabar kas kartą susitikti, po tiek metų, bet visada ją atsimenu tik kaip puikią savo suolo draugę. Norėčiai jai už tai ir padėkoti. Gal tiesiog visada buvom per daug skirtingos. Man visada atrodė, kad jos gyvenimas tvarkingai sudėliotas į lentynas: gražiausia klasės mergina, geriausia mokinė,  kuri visada elgiasi nepriekaištingai, o mano gyvenimas chaotiškas koks tik gali būti. Na, gal nebuvo  taip blogai, bet jis tikrai niekad nebuvo pavyzdingas :) O galbūt dėl to, kad niekad viena kitos taip ir nepažinom taip, kaip derėtų...
    Pradedu mąstyti apie tai, kiek žmonių taip ir praėjo pro šalį tik todėl, kad aš jų nepamačiau kitoje šviesoje. O gal jie nepamatė manęs kitokios. Juk prie kiekvieno žmogaus mes prieiname visai kitaip. Su kiekvienu bendraujam skirtingai. Viską padiktuoja žmogaus asmeninės savybės, patirtys ir galų gale noras prisileisti arba neprisileisti artyn. Ar negali būti taip, kad visą laiką taip ir žaidžiame pažinimo žaidimus, bet iš tikrųjų nepažįstam vienas kito, nes diktuojam viens kitam tam tikrą bendravimo stilių. Gal kartais reiktų atsitraukti ir į žmones pažiūrėti naujai. Gal viską pradėti iš naujo? Juk dažnai suteikiamas antras šansas...Juk nesinori visą laiką būti pažįstamais nepažįstamaisiais...


And an outfit for a busy day and dinner/ Derinukas skirtas reikalams mieste ir pietums:


  • Coat/paltas - vintage shop;
  • Headscarf/skarelė ant galvos - second hand;
  • Glasses/akiniai - Gok Wan [their not just for style I have a bad sight/ jie nėra tik dėl stiliaus, mano prastas regėjimas].
  • Snood/snood'as - primark;
  • Handbag/rankinė - second hand;
  • Sweater/megztinis - ebay ( knitted from 40s scheme/ megztas pagal 40tųjų schemą);
  • Skirt/sijonas - second hand;
  • Stockings/pėdkelnės - primark;
  • Boots/ batai - dr. martens;





IMGP5982 copy

IMGP5980 copy

IMGP5987 copy

IMGP5978 copy

IMGP5984 copy

IMGP5989 copy

IMGP5990 copy

IMGP5996 copy

IMGP5994 copy

IMGP5992 copy

IMGP6001 copy

25 komentarai:

Reda rašė...

Aš dažniausiai nežinau, kas aš....
Vos atpažinau! Labai tinka akinukai. Ir apskritai, kažkaip labai fainai susigroja apranga su aplinka. Esi savo vietoje, mieste, šaly?
O sau pasakiau, kad jei nebus tokios kokybės nuotraukų kaip pas tave, nebus ir stiliaus nuotaukų mano bloge!

Anonimiškas rašė...

Nustebinai :) vienas man labiausiai patikusių šio blog'o įrašų ir vienas žavingiausių derinukų ever :)

GinCherry rašė...

Dėkui, Reda :)
Aš ilgą laiką norėjau akinių, bet mano regėjimas buvo puikus, o kai regėjimas suprastėjo tai kažkaip ir noras pradingo juos turėt :D Bet rinktis buvo tikras galvos skausmas. Išsirinkau dvi poras, bet su vienais vaikštau namie, o su kitais einu į žmones :)
Na, nesu tikra ar aš savo vietoje ir savo šalyje, bet čia jaučiuosi geriau nei Lietuvoje...
O dėl nuotraukų tai prajuokinai, nes aš amžinai nepatenkinta savo nuotraukų kokybe tai smagu, kad bent kitiems jos kokybiškos atrodo :) O šiaip tai be reikalo nededi derinukų nuotraukų, man taviškiai labai patinka visada. Ir jų pateikimas. Nors įdomus ir kiti įrašai :)

Dėkui, anonimiškas :) Smagu,kad dar galiu nustebinti :)

Angelica rašė...

I'm so in love with your styling! Amazing coat and hairstyle!
Kisses

Gabrielė rašė...

atrodot nuostabiai, sitas derinukas vienas mao megstamiausiu!

Anonimiškas rašė...

Yrasas tikrai werciantis susimastyti..man iskart atejo mintis, nejau taip gali but, kad turi sawo artima zmogu bet taip ir nepazysti jo iki galo:/ gal ir man paciai reikia paziureti dar karta i jy is sono...na cia mintys labiau man:) bet dekui uz irasa..
ir ka norejau dar pagirti tai swytincia weido oda:)

Anonimiškas rašė...

I've always felt that I have a pretty strong sense of who I am. I kind of figured it out at an early age. But I feel like I've evolved a lot as a person. It's good to stop and think about your place in life and how you arrived there. Thank you for sharing your thoughts :)

Also, you look gorgeous in these pictures. I love those glasses, the coat, and I died a bit over the cherries sweater.

Mabel
Mabel Time

Miglė rašė...

išties, vos atpažinau ir aš :) super atrodai, cherry! o įrašas, kaip visad priverčiantis minutėlei kitai susikaupti ir permąstyti savas vertyves ir savus pasaulius :)

Reda rašė...

Jetau, kai žaviiingai atrodai. Labai derinys, labai akinukai, o visų labiausiai švytinčios akys.

Berta rašė...

Koooooks nuostabus megstukas!!! Labai labai labai. ir kaip tinka:)

Violeta rašė...

nuostabiai atrodai, negaliu atsižiūrėt :)

Anonimiškas rašė...

Aha, ir man kas krito į akis, tai būtent švytinčios akys :) Gilus ir gal šiek tiek skaudus pamąstymas, o atrodai kaip visada labai žaviai :)

juste rašė...

Vau! Atrodai visai kitaip, bet labai gražiai, kaip išvaizdą pakeičia akinukai!

Žmogutis rašė...

Panašu yra tai, kad su savo suolo drauge irgi netapome artimos draugės, nors kartu sėdėjome praktiškai visus metus nuo kokios 5 klasės. nepaisant to, suolo draugė ji buvo gera :)

u-ka rašė...

Puikiai! Akiniai labai tinka :}

O del tu roliu.. As irgi daznai pamastau, kaip butu, jei leisciau kitiem zmonem mane geriau pazinti ar labiau stengciausi pazinti juos, bet dazniausiai nededu i tai daug pastangu. Gal del to, kad per greitai prisirisu, o gal del to, jog taip kaip yra kartais tiesiog patogiau.. :}

A Certain Vintage rašė...

i think people will not necessarily always be familiar strangers, but that people will never cease to surprise us..just when we think they are beyond surprising us or you want to give up on somebody..ah the complexities of being human!
I adore this set of pictures and am very happy to find your blog :)
xox

Unknown rašė...

Cute.

Valerija rašė...

Senokai bežiūrėjau Jūsų blogą :). Nuo paskutinio mano matyto posto pakitusi plaukų spalva tinka super :). Ir dar pridėsiu, nors visada buvote charizma spindinčių akių savininkė, dabar... tiesiog švytyte :)

rašė...

I can say that I have really got to know my mum better since she moved away from me, now, we don't fight with each other, we enjoy ''our moments'' :)
by the way - where are you from ?

Kailey rašė...

Such an interesting, thought provoking post - I think it's incredible you have been able to actively change your relationship with your parents in such a positive way.

Meanwhile, your outfit is SO lovely! How did you tie your headscarf so beautifully? *_*

blue roses rašė...

beautifully tailored jacket.... and your cherry sweater is so endearing!

http://dallianceswithsuitsandskirts.blogspot.com/

GinCherry rašė...

Angelique, thank you so much :)

Dagmara, dėkui tau taip pat :)

Anonimiškas, aš manau,kad tikrai taip gali būti. Šalia esantys žmonės gali nustebinti. Deja, ne tik iš gerosios pusės :) Aš kartais net ir pati save nustebinti sugebu :D

Mabel, I think I understand what are you talking about. Yes, I always had a strong feeling about myself as well, but in these years I really changed as a person and people who knew me few years ago would be really surprised :) Sometimes it's just too hard to express correct yourself.
Well, I died a bit on your cherries sweater as well but mine you can buy on ebay and yours was vintage :)

Migle, tikiuosi,kad visi neatpažinimai man tik į gerą :)

Radasta, dėkui. Aš jau pradedu dėl savo akių švytėjimo 'kaltinti' savo objektyvą :)Gal tai priežastis kodėl to nesimatė anksčiau. Gal :)

Berta, man irgi jis labai patinka :) Apskritai to laikmečio megztukų siluetas man labai dailus :)

Violeta, anonimiškas, Juste - jums irgi siunčiu padėkos žodžius :)

Žmogutis, mano suolo draugė taip pat buvo nuostabi :) Turbūt geresnės ir negalėjau tikėtis. Ir kas bebūtų, ji niekada manęs neteisė :) Arba aš neatsimeu. O jei neatsimenu, vadinasi taip ir nebuvo :)

Ugne, aš irgi greitai labai prisirišu prie žmonių ir paskui man labai sunku būna atitolti. Nors kita vertus, puikiai suprantu ir žmones, kurie nededa per daug pastangų pažinti kitus. Pati kartais mėgstu laikytis atstumo nuo kitų žmonių. Tiesiog gyvenime būna tokių dienų kai norisi pabūti dviese ar vienai. Kartais tokie periodai užsitęsia per ilgai ir manau,kad kai kuriuos tai skaudina. Mane skaudintų lygiai taip pat.

A certain vintage - but on one hand it's pretty good that someone always suprises us but on other hand...
I'm glad that you found my blog cause I found yours as well :)

Gabriel - thanks :)

Valerina, oi dėkui :) Smagu,kad ir bloege kažkas mano,kad šita plaukų spalva tinka labiau. Nors turbūt kiek žmonių, tiek nuomonių :)

Dž, it's really nice to hear that. I'm really glad that my relationships with my parents are much more better now. I'm from Lithuania :)

Kailey, I think it's really nice change in my life,but thought it's quite common that you miss someone and treat more when you can't see them everyday.
Oh, thank your for the compliment but I just tied somehow :)There's no any special tips but glad you like it :)

Blue roses - cheers :)

Justė rašė...

Noriu perleisti ''Stylish blog'2012'' jums.:)

Anonimiškas rašė...

Būtu smagu jei rašytum dažniau. Bent jau 1 kartą per mėnesį.

Milda rašė...

Gin, man rodos tau relokacija į Britaniją atsipirko su kaupu! Super nuotraukos, super derinukai, super nuotaikos (spindi tiesiog!!!). Labai džiaugiuosi!