2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

The reader...

  Pagaliau iš mūsų namų iškeliavo televizorius. Sienoje dabar teliko tik kelios skylės, kurias "ryt-poryt" uždengsim kuo nors gražiu :) Nepasakyčiau,kad buvo sunku atsisveikinti, nes daugiau nei metus gyvenę be televizoriaus, net ir nespėjom prie jo priprasti vėl. Taigi sprendimą nebuvo sunku priimti. Nežinau ar esu minėjus, bet tikriausiai esu, kad stengiuosi atsiriboti nuo masinės informacijos priemonių. Renkuosi nematyti ir negirdėti. Nežinau ar tai yra pats geriausias kelias. Tikriausiai ne, nes kartais jaučiuosi per daug atitolus nuo pasaulio aktualijų, bet vis kartoju savo vyrui, kuris visu  kuo domisi net per daug: aš nenoriu matyti ir žinoti. Nenoriu užsikrauti svetimomis problemomis, nuoskaudomis ir blogomis emocijomis. Savanaudiška. Tikrai taip. Jeigu nesinori tylos namuose tai labai puikiai draugauju su savo plokštelėmis ir kompaktais. Nors visada sakau,kad muzika man nėra labai svarbi ir nesu iš tų žmonių, kurie be jos negali nei dienos, bet mėgstu muzikos garsais kurti ypatinga nuotaiką namuose...
  Šiuo metu vėl esu panirus knygose. Skaitymą vis pamirštu ir atrandu iš naujo. Ir kas kartą vis dar džiaugiuosi kai surandu tikrai įdomią knyga, kurią sunku paleisti iš rankų. Niekad nebuvau pavyzdinga skaitytoja. Neskaitydavau knygų kaip mano draugė, kuri mamai išjungus šviesą, skaitydavo knygas pasišviesdama žibintuvėliu po kaldra :) Bibliotekoj irgi visada turėjom krūvas neskaitytų knygų, bet vaikystėj ypatingai mėgau pasakas ir vaikiškas fantastines knygas. Galėjau jas skaityti ir skaityti. Ne veltui tas pačias knygas skaitydavo ne po vieną kartą. Vidurinėse klasėse skaitymą pamiršau, nes, žinoma, turėjau įdomesnių užsiėmimų, o ir niekad nemėgau privalomų dalykų. Todėl dabar bandau užpildyti kai kurias spragas...
  Visada labai džiaugiuosi skaitančiais žmonėmis. Man kartais atrodo,kad šiame informacinių technologijų laikmetyje kai knygas keičia kindlai ir panašaus tipo įrengimai, tikros knygos bus pamirštos. Bet panašu,kad kaip tik atsiranda didesnis noras priešintis ir tikras knygas skaitančių žmonių atsiranda vis daugiau. Visai neseniai kažkas bandydamas populiarinti skaitymą, išplatino frazę, kurios  tiksliai neatkartosiu, bet jos esmė buvo tokia: neužmegzkite rimtų santykių su žmogumi, kurio namuose nėra nei vienos knygos. Niekad nesupratau žmonių, kurie didžiuojasi tuo, jog neskaito knygų, nes mano akimis jie netenka tikrai daug...Skaitymas ypač svarbus mažiems vaikams. Kol dar patys nemoka skaityti tai pasakų ir vaikiškų knygų skaitymas turėtų būti tėvelių ar senelių užsiėmimas, nes taip lavinama vaiko vaizduotė ir kūrybingumas. Mokomasi sukaupti dėmesi. Aš dar ir dabar skaitydama knygas pasitelkiu savo fantaziją į pagalbą. Tai įvyksta savaime, nori to ar nenori. Kuri mintyse herojų paveikslus, vietovaizdžius. Įsivaizduoji viską kone iki menkiausių smulkmenų...
   Ilgą laiką maniau,kad knyga yra pati geriausia dovana žmogui. Juk šitoks platus pasirinkimas. Rasi knygą kiekvienam žmogui pagal pomėgius, bet laikui bėgant supratau,kad su knygom kaip ir su kvepalais - labai sunku pataikyti nupirkti tinkamą kai vadovaujiesi savo skoniu ir intuicija. Ar jus dažnai perkate knygas dovanų ir jei taip, tai kaip jas išrenkate? Man sunku net pačiai sau išsirinkti knygą, ypač jei kalbame apie ne itin žinomas ir populiarias knygas bei autorius. Tada pirmiausia apžiūriu viršelius, paskaitau anotaciją, perverčiu knygą. Ir galiausiai padedu nieko nenusprendus :) Man sunku knygas išsirinkti ir pagal kitų rekomendacijas, nes skonis knygom gali būti labai skirtingas...Turbūt niekad ir nerasiu rakto, kad galėčiau šitą paslaptį išnarplioti. Gal pasidalinsite savo patirtimi? :)

Na ir derinys pasivaikščiojimui ir pasivoliojimui parke su knyga :) 

Skrybėlė - forever 21;
Palaidinė - UO;
Nertinis - second hand;
Sagė - bagažinių turgus;
Beprotiškai besilamdantys šortai - UO;
Kojinės - primark;
Klumpės - clarks;
Rankinė - labdaros parduotuvė, bet šiaip H&M; 


IMGP6240 copy IMGP6239 copy IMGP6250 copy IMGP6251 copy IMGP6235 copy IMGP6233 copy IMGP6253 copy IMGP6256 copy IMGP6261 copy IMGP6267 copy IMGP6254 copy IMGP6272 copy IMGP6284 copy IMGP6262 copy
IMGP6270 copy

26 komentarai:

Fufuquices rašė...

Good morning, dear!
What a beautiful place to take pictures!
I love your hat and say once again that his tattoos are amazing!
I also like books and buy books for my son and to present the children of my friends when they make birthday!
I do not like to watch news programs on TV,
only speak of tragedy
and human evil. I love to watch children's programs with my son,
cooking shows, and fashion!
Kisses for you!

Anonimiškas rašė...

Manau, kad dovanojant knygą, geriausia rinkti čekį. Pradžioje maniau, kad "čekis nėra dovana", bet tokiu atveju (kaip ir kvepalų) - tai pati puikiausia išeitis. Jau nuo mokyklos laikų net iš literatūrinių bendruomenių gaudavau tikrai kvailų dovanų (pavyzdžiui, rašai eilėraščius? tada tau tiks fantasy). Tai nuvilia.
Rinktis knygas knygynuose (ir knygų mugėje, kur kiti knygas tempia maišais!) man taip pat nėra malonumas: nesigaudau ir dažnai manau, kad gimiau vėlokai, nes tos knygos, kurių taip trokštu, jau nebeparduodamos, neperleistos. Todėl atakuoju antikvariatus ir ugdydama kantrybę jau beveik visas trokštamas susirinkau. Perku tai, ką esu perskaičiusi ir noriu turėti savo. Vertinu poeziją.
Jaučiu, kad jau neturiu laiko skaityti blogų knygų, nes studijose dėstytojai jų tiek priminėjo, kad net nusivilti neturiu kada. Atostogų metas man tampa tikra švente. Naujesnę, ypač lietuvių literatūrą dažniau skolinuosi, nes skaityti noriu: man tikrai įdomu ir svarbu, kas pas mus vyksta. Ir taip pat tikrai ne visada nusiviliu :)

GinCherry rašė...

Claudia - thank you :) I agree with you all 100%. I have the same opinion about television as well and it's really nice that you buy books for your little one :)

Truputi, visai net nepagalvojau apie dovanų čekius. Tikrai. Tai juk puikus sprendimas. Pirkti ne konkrečiai viso prekybos miestelio čekį, bet knygyno ir tada jau žmogus tegul pats sprendžia ką nori paskaityti :) O dedikaciją galima ir vėliau įrašyti. Beje, man kartais truputį suskausta kai parduotuvėje randu knyga su dedikacija, ypač jei ji nėra sena. Nes senoms knygoms tai turbūt neišvengiamas kaitos ratas, jei nepriglaudžia giminės ar artimieji. O apie senąsias knygas iš antikvariatų labai sudominai. Gal gali pasidalinti pavadinimais? bent keliais? :)

Anonimiškas rašė...

Palieku čia savo mėstamą knygą. :))
Jean-Paul Sartre. Šleikštulys

Autare rašė...

Mėgstu skaityti. Ir mėgstu tuos kurie skaito, jie man tikresni žmonės. Tik neperku. Keliauju į biblioteką. Ir nedovanoju, nebent žmogus aiškiai išsako norą knygai su autorium ir pavadinimu.
Kaip išsirenku ir pati nežinau. Kartais iš pavadinimo, kartais iš viršelio, anotacijos ar rekomendacijos.

Anonimiškas rašė...

Antikvariatų ar knygų? Tie antikvariatai tiesiog neretai būna ir naujesnių knygų "namai" :) Nes žmonės ten atneša. Man senesnė knyga atrodo jau ir kokių 2003 m.(pavyzdžiui, G. Beresnevičiaus "Vilkų saulutė", Jurgio Kunčino knygos, M. Prusto knygos, J. Cortazaro neįperkamai stori perleisti romanai, ir senesnieji poezijos lobynai (mažutėlės A. A. Jonyno, N. Miliauskaitės, J. Vaičiūnaitės knygutės). Tiesa, kad rastum, reikia kantrybės ir laiko :)

Kadangi gyvenu Kaune, tai vaikštau Vytauto prospekte, maždaug toje vietoje, kur anksčiau buvo Tete-a-tete, Medicinos bankas ir kas žino, kas ten dabar, Ožeškienės g. pradžioje (matyti iš Laisvės al.), kartais nutupiu kur prie Girstučio IKI, po laiptais, Zanavykų g. knygyne pasitaiko senesnių netikėtumų, yra internetinė ir užeinamoji vieta "Žmonių knygos", "Mint-Vinetu" (Vilniuje), portalas sena.lt :)

saga_saga rašė...

Nezinau kaip tai pavadinti-gal intuicija, sestu pojuciu, kazkokia nuojauta, nesvarbu. Tiesiog knygu nesirenku nei paga aprasymus, nei pagal recenzijas, nei juo labiau pagal kazkieno patarimus, priesingai-kuo labiau man siulo ir bando ipirsti kazkokia knyga, tuo didesne tikimybe, kad as jos tikrai neskaitysiu. Turiu keleta megiamu autoriu, ju knygas nesunku issirinkti. Kitas pasirenku tiesiog pagal pavadinima ir virseli (kaip kvaila ir pavirsutiniska?),ir pamenu tik viena atveji, kad tokiu budu pirkta knyga man nepatiko. Kita keista (o gal kaip tik gera) savybe tiesiog pirkti knygas-negaliu praeiti pro knygyna, negaliu praleisti ispardavimu ir pan. Namie kruvos dar neperskaitytu knygu. Kai kurios taip praguli ir po kelis metus, kol ateina ju laikas, kol pajauciu, kad butent sita knyga dabar noriu skaityti..

Anonimiškas rašė...

Kieno gi te rankela? :)
Pries kelis metus atradau nerealu malonuma ieskoti knygu skaitytu knygu knygynuose . Kazkokios mielesnes jos uz naujas, o ir kaina dazniausiai buna nepadoriai maza :), Viskas prasidejo nuo vaikysteje dievintu A.Volkovo knygu paieskos. Veliau tik suzinojau , kad jos yra perleistos,bet vistiek esu pasiryzus susirinkti senuju kolekcija:)
megstu pirkti ir tureti savo . skolinti nemegstu , kaip ir skolintis, nes tada jos kazkaip dingsta :) Mano vaikystes namuose visad buvo daugybe knygu. draugai daznai stebedavosi, o mane stebino ta ju nuostaba, nes man tai atrode visiskai normalu ir iprasta :) Gal tik kazkada veliau emiau pastebeti ,kad kitu namuose daugiau vazu ir servizu ten , kur musu lentynose budavo knygos :D Tikiuosi , tos milziniskos lentynos svetaineje viena diena bus pilnos knygu taip pat :D
O knygynu dovanu cekius dovanoju daznai ,nors ir nemegstu tokios dovanos,kaip cekis :)bet..

MM

Anonimiškas rašė...

Puikiai atrodai, toks lengvas vasarinis derinukas :) Gal pasidalinsi savo geriausių knygų penketuku?

Jovita rašė...

O su žmogum, kuris turi namie vieną knygą, ar verta užmegzti rimtus santykius? :D :D Tiesiog tokį pažįstu, tai nusijuokiau beskaitydama.
Knygas mylim, skaičiuojam metrais, renkamės priekabiai(abu su vyru, užtat daugiskaita). Netikiu, kad popierinės knygos išnyks - tiesiog joks readeris nesuteiks galimybės greit perversti pusę knygos. Kai skaitau, įsimenu, kurioje knygos vietoje buvo parašyta viena ar kita mintis (pvz. tai buvo kažkur prie pabaigos, kairėje, per puslapio vidurį). Readeris nesuteikia galimybės šitaip patirti knygą.
Knygą dovanoti iš tiesų tas pats, kas kvepalus - labai lengva suklysti. Bet pataikius pataikoma tiesiai į širdį :)

Tiesa, linkėjimai alaviniam zuikiui, man regis, turiu tokį patį. O tv niekad ir neturėjom. Visi, kas sužino, kažkodėl labai stebisi.

Witchcrafted Life rašė...

There is such a sense of a story - an enchanting tale even - that runs through this thoroughly beautiful series of photos. Gorgeous, serene spot and a delightfully cute summer outfit, thank you for sharing both with us.

♥ Jessica

mirattes rašė...

Knygos yra mano silpnoji vieta vis is naujo ir i6 naujo atgimstanti meile. Lygiai kaip ir tu sakai vis is naujo atrandu skaitymo malonuma. Baisiausia, kad vos speji prisijaukinti knyga, o ji ima ir pasibaigia. Tada pora naktu spanuoju tesinius ir galimus baigties varinatus, o kai informacija susiguli imu kita ir vel is pradziu.
Knygas atsitiktinai renkuosi, pagrinde intuicija pagal mylimus autorius, kartais is pavirsuniskumo galiu issirinkiti is tobulo virzelio, skaitau draugu per;eistas knygas ir draugu draugu :) Viska kas papuola i rankas ;)

Jovita rašė...

Paskaičiau komentarus, tai dar šį tą pridursiu. Pora kartų esu gavus čekius į knygyną. Kaip kankinausi, kai jau ėjo į pabaigą jų galiojimas ir žūtbūt reikėjo ką nors nusipirkti būtent tame knygynų tinkle!! Jaučiu, mane psichologiškai veikė tie čekiai.

O grožinės literatūros jau keletą metų beveik neskaitau ir perku retai. Manau, kad iš grožinių namų bibliotekoje verta pasilikti tik iš tiesų vertas pakartotinio perskaitymo, pavartymo, paglostymo.

Skaitytų knygų knygynai ir antikvariatai yra gerai, nes išties daugybės gerų dalykų pakartotinai nebeišleidžia.

korabl urodov rašė...

tobula

Neringa rašė...

Mėgstu, kai man dovanoja knygas. Nežinau, kaip jas parenka dovanotojai, bet labai retai jos mane nuvilia. Aš pati irgi knygas dovanoju pakankamai dažnai. Kartais nutinka, kad pamatai knygą ir supranti, kad ją norėtum padovanoti konkrečiam žmogui.O kartais ilgai kankinies paieškose.
Aš jau "numečiau" pretenzijas skaityti tik geras knygas, nes kartais man norisi ne geros/kritikų išliaupsintos/populiarios, o paprasčiausio detektyvo ar banalios meilės istorijos.
Beje, vėl iš naujo atrandu bibliotekų šarmą - kai gali glostyti knygų viršelius ir neskubėdama rinktis, ką norėčiau šį kartą parsinešti namo.

Jade rašė...

Adorable photos
<3
Eccentric Daydream

bea rašė...

Sveikinu su teliko iškraustymu. Aš rudenį švesiu tris metus be teliko :) Tai tikrai jėga jo neturėti!

Anonimiškas rašė...

Aš irgi prisidedu prie sveikinimų atsisakius televizoriaus :) Pati stengiuosi kuo mažiau jį žiūrėti, nebent kokį lengvą romantinį filmą, nes pažiūrėjus mūsų informacines aktualijų laidas, paskui paprastai labai skauda, kad tiek žiaurumo ir neteisybės ...

-Minija- rašė...

Jetus, Gin...rankinės rankenos kad nuostabios !!!!!Beprotiškai senai tokių ieškau..anyta išsiuvinėjo medžiagos gabalą gėlėmis, tai aš labai noriu su tokiomis rankenomis pasigaminti sau tašiuką :)
....nuostabiai atrodai...

mano viena iš svajonių - turėti baltą didelę spintą knygoms :)o ypač ypatingai senoms knygoms, dar mano močiutės ar močiutės močiutės :)) knygos - mano silpnybė, kaip ir indai :)

Zoë Winters rašė...

Wow, so pretty and fresh looking! It's sunny here so your pictures make me smile! I love to read a good book! Hope you get more moments like this! x

Unknown rašė...

Lovely photo's as always. I am much like you I don't read or watch the news as I do not want to feel uneccessarily negative. It does not mean that I am un-informed, if I feel I need to know about something that is going on then I will make sure I find out.
I love nothing more than to read and I love books as objects. It is scary how technology is taking over but I really hope it will never take our books from us.

Penny Dreadful Vintage rašė...

Pretty outfit, so summery :)

Penny Dreadful Vintage

Simona rašė...

Labai gražiai atrodai :) Vis seku tavo blogą, įdomi ir šarminga moteris esi :)
Bet...Mano akimis žiūrint, juodi plaukai tai geriau tiko :)

Dylana Suarez rašė...

You look amazing!

xoxo,

colormenana.blogspot.com

GinCherry rašė...

Anonimiškas, dėkui :) Gal kada ir prisikasiu iki jos. Ribotas tas knygų pasirinkimas kai gyveni ne Lietuvoje ir grįžti maximum 2 kartus į metus :)

Dieter, aš visai prieš emigruodama atradau malonumą ieškoti knygų bibliotekoj :) Tik ten jų tokia gausybė, kad man sunku išsirinkti būdavo. Galėdavau praleisti amžinybę glostydama nugarėles :)

Truputį, dėkui,kad pasidalinai :)

Saga saga, man labai dažnai tas būna su kitų išliaupsintais dalykais ir ne tik kalbant apie knygas :) Kažkokia atmetimo reakcija atsiranda :)

MM, skaitytos knygos savyje daugiau istorijos turi :) Aš kažkada su viena bičiule apie tai šnekėjau ir pasakojo, kad jos draugas rašosi į knygas pastas, žymisi citatas. Labai įdomu būtų tokią knygą rasti ir kartais pažiūrėti kito žmogaus akimis :)

Anonimišask, dėkui.Šiai dienai mano peneketukas būtų tokis:

Gabriel Garcia Marquez 'Šimtas metų vienatvės'
Ken Kesey 'Skrydis virš gegutės lizdo'
Irving 'Našlė vieneriams metams'
Mika Waltari 'Sinuhe egiptietis'
Kerolis 'Silvija ir Brunas'

Jovita, turbūt puikią fotografinę atmintį turi :) O zuikis mano šitas tai ne alavinis, plastmasinis kažkoks :)

Korabl, ačiū.

Neringa, aš irgi skaitau visiškai visokias knygas, kurios tik patenka į mano rankas. Beje, neseniai kolegė davė knyga, kurios pavadinimas toks kvailas, kad net buvo gėda sakyti kam, bet knyga labai patiko :D Ir apie meilę joje beveik nieko nebuvo :)

Jade, thank you :)

Bea ir anonimiškas, mes prieš tai metu be televizoriaus gyvenom :) Būtumėm ir toliau gyvenę, bet persikėlėm į naują būsta ir čia jis jau buvo 'komplekte', bet labai retai žiūrimas. Kai pasibaigė TV licenzija tai nusprendėm jos netęsti :)

Minija, kaip gražiai nuskambėjo tavo rankinės aprašymas. O rankinė šita tai iš h and m :)
Kaip pavydu,kad turi tokių senų knygų. Aš apskritai neturiu nieko iš savo senelių likusio, o ką jau kalbėti apie prosenelius. Turiu tik Alisą, kurią dar vaikystėj skaitė ir apipaišė mano tėtis :) Beje, indai ir mano viena iš silpnybių :D

Circus girl, thank you for your lovely comment x

Kelly Marie, is good to let flow as much information as you need and want. No more or less. And I really hope as well that technologies never take over the old good stuff :)

Penny dreadful vintage - thanks :)

Simona, dėkui :) O dėl plaukų tai čia kiek žmonių, tiek nuomonių :)

Dylana - cheers :)

siuline.lt rašė...

o jau klumpių grožis!