2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Rituals

   Visada su šiokiu tokiu pavydu ir dideliu susižavėjimu žvelgiu į savo draugės R šeimą.Regis, kad neišmatuojamos fantazijos, išradingumo ir organizatorės talento dėka, jos šeimos šventės būna pačios gražiausios. Šiuo džiaugsmu ji dalinasi ne tik su savo šeimos nariais, bet ir su draugais, o kai kurios šventės jau tapo ir tradicinėm. Jau supratau, kad norint gražaus ir jaukaus vakaro tinkama betkokia proga,  net ir pati paprasčiausia. Tik jos namuose paprasti  vakarai tampa magiškais. Matydama tokį pavyzdį šalia savęs, kuris įkvepia, vis pasižadu sau, kad kursiu ypatingas šventes savo šeimos artimiausiems. Su savo taisyklėm. Su savo tradicijom. Galbūt kažkiek perimdama ir iš savo ir jo šeimos,kad atsinešdami kažką iš savo šeimų, galėtumėm perduoti tolimesnėm kartom...Deja, gyvenimas parodė, kad dažnai būna visai ne taip kaip nori ar planuoji. Gyvendami ne vienu du, o didesnės šeimos apsuptyje, norom nenorom turėjom perimti ir jų tradicijas. Priimti jų žaidimo taisykles. Nesakau,kad jos buvo blogos ar geros. Tradicijos visada yra labai malonios, bet jos tiesiog nebuvo visai mūsų. Todėl laukėme to laiko kai liksime tiktai mes. Sulaukėme...
  Šie metai buvo patys pirmi kai didžiasias šventes sutikome tik dviese. Na, turėjome ir planavome sutikti :) Ir, deja, bet ta proga nepasinaudojom. Gėda net pasakyti,kad šias Kūčias sutikome pub'e su draugais žaisdami stalo žaidimys. Neplanavome. Tai gavosi visai netikėtai ir spontaniškai. Tai buvo tikrai visai kitoks švenčių sutikimas nei anksčiau ir vieną kartą reikėtų tai patirti, bet pakartoti nenorėčiau. Priimu tai kaip atsisveikinimo su vienu gyvenimo etapu ir žengimo į kitą simbolį. Mano vyras juokiasi iš manęs kai aš pasakau,kad jau laukiu Kalėdų :) Jei niekaip neatbėga vasara tai tegu greičiau ateina Kalėdos :) Kodėl rašau apie Kalėdas? Todėl, kad tai šventė talpinanti savyje daugiausia įvairių tradicijų ir ritualų. Bent jau mano gyvenime :)
  Tradicijos man visada asociajavosi su stabilumu, kurio kartais norisi gyvenime. Tada automatiškai žinai kaip ir ką daryti. Nelieka jokių klausimų ir jokių neaiškumų. Lyg kokius stiklo rutuliukus dėlioji lėkštes, stalo įrankius, patiekalus. Puoši namus. Renkiesi muzika. Prisipildai tik pozityviom mintim. Nebūtinai tai turi būti susiję su tam tikromis šventėmis.Pavyzdžiui: mes su vyru kiekvieną antradienį kartu einam pietauti. Ir jau žinom,kad kiekvieną savaitę aš vėl spintoje ieškosiu ką apsirengti. Spręsime ar valgyti arčiau namų ar kulniuoti į miesto centrą. Ir tada susėdę dalinsimės savo mintimis. Mane labai džiugina šitos mūsų mažos šventės. Gaila,kad jų pokolkas tiek mažai, bet tikiu,kad laikui bėgant jų atsiras daugiau ir daugiau. Iš tiesų tai net sunku atsakyti, kas trukdo kurtis savo ritualus. Galvoju,kad labiausiai stengtis skatina vaikai. Juk jiems taip svarbu jaustis šeimoje stabiliai, o tam tikrų dalykų pastovus kartojimas suteikia ir ramybės jausmą. Norisi dėl jų stengtis ir sukurti kasdienines mažytes šventes, kad užaugus būtų gera prisiminti. Kad kas kartą pagalvojus apie tėvų namus, apimtų tik šilti ir teigiami pojūčiai. Kad jiems jiems norėtųsi pasakoti savo vaikams, kaip gera buvo senelių namuose. Kad kiekviena diena būtų ypatinga...O ar jūs turite savo šeimoje mažų ar didelių tradicijų? Gal kartu pietaujat? Gal gaminat kartu maistą? Gal vieną kartą į mėnesį kartu einat į teatrą ar į koncertą? Gal vakarais kartu žiūrit filmus? Gal einat pasivaikščioti vakarais? Ar turite tokių veiklų dėl kurių nei vienam nekyla jokių klausimų, nes tiesiog žinote, kad turi būti taip ir ne kitaip? :) 

Na ir derinys antradienio pietums. Fotografuota namie, nes vasara kažkur pasiklydo ir mus vis "lepina" lietumi :)

  • skarelė ant galvos - second hand;
  • dryžuota palaidinė - second hand;
  • gėlėtas sijonas - second hand;
  • pintas odinis dirželis - second hand;
  • medinės apyrankės - ebay, second hand;
  • kojinės - primark;
  • klumpės -  http://www.lottafromstockholm.co.uk/



IMGP6330 copy IMGP6307 copy IMGP6315 copy IMGP6313 copy IMGP6301 copy IMGP6326 copy IMGP6323 copy IMGP6325 copy IMGP6322 copy IMGP6306 copy IMGP6332 copy

15 komentarų:

Miss Tallulah Porkchop rašė...

Love it all. LOVE the bangles, the stripe/floral is one of my fav combos - the hair, everything. xx

Augustė rašė...

Oi, Gin, kaip jaukiai :) Pati save kažkurią dieną prigavau jau galvojant apie Kalėdas, todėl labai nustebino, kad ne viena tokia esu :)))

Witchcrafted Life rašė...

What a fun, charming blend of patterns and hues. Love the wooden bangles partnered with a floral skirt, I'll definitely be tucking that idea away for future inspiration.

♥ Jessica

Rūta rašė...

Dviese mes kovojam su kiek atvirkštine problema - kasdienybėje kaip tik per daug atsiranda smulkių ir stambesnių "kaip visad" - "tradicijų" (kas kaip pavadins...) =')

Kalėdos, kūčios, vėlykos - šeimos šventė. Bet šeima man daugiau nei tik aš ir antroji pusė. Mano ir tėvų, brolio, močiutės ryšys - jaučiu jog kasdienybėje gerokai per mažai puoselėju būtent šiuos ryšius. Dėl to šių švenčių sutikimas pagal "primestas" taisykles man ne tik kad ne bėda, bet ir labai svarbus dalykas.

Unknown rašė...

Love your socks, sandals and bangles. Such a pretty outfit. xx

-Minija- rašė...

Labas :)

/// man labai patiko medinės apyrankės///...
...na, labai gražios :)
Ir dar - arbatinis su roželėmis, mmhmm... koks nuostabus!!!!Esu šiek tiek dėl jų pamišusi, lengvai taip...namie gal kokius 10 turiu ir vis dar mažai! ;DDD ;p čia taip, kaip ir su batais, niekada negana!!!! :)

Nuotraukos labai jaukios....


Man Kalėdos taip pat - šventė su daugiausia ritualų, ir visada, galvodama apie šventę, prisimenu namus...Kaip gera būti kartu su šeima...su metais daug dalykų kito, vaikai, anūkai, laiko stoka ir pan. ..kažkiek ir tradicijos keičiasi, na, bet 12 patiekalų ant Kalėdinio stalo visada turi būti padėta!!!!!!! :)

Anonimiškas rašė...

Jaukus įrašas:)
Prieš savaitę sendaikčių krūvoj radau ir nusipirkau kalėdinius auskariukus - varpeliai su bugienio šakelėmis, jau seniai tokių norėjau, tai Kalėdų irgi jau laukiu.
Kalbant apie tradicijas, man gaila, kad seniau turėjau kelias geras, dabar, deja, jos jau sunykę, nes vienai laikytis kažkaip neišeina... Ir šiais laikais, man rodos, daugeliui visai į jas nusispjaut.. Smagu, kad kuri savo jaukumą:)

mirattes rašė...

Viena iš tradicijų kurias myliu ir laukiu visus metus tai balkono sezonas - kada visos gėlės ir augaliukai keliauja į balkoną, nuvalomos dulkės nuo išorinių palangių, stalo ir kėdžių, minkštos pagalvėlės nusėda ant ne tokių minkštų kėdžių ir prasideda vakarienės arba pusryčiai balkone. Būtent ši bjauriai lietinga vasara leido vos pora kartų pasidžiaugti šia mūsų mylima tradicija.
Derinys šaunus, o jau mano neatidumas koks neatleistinas. Tik dabar pamačiau kokios dailiai žalios akys pas tave. Čia gal raudoni plaukai taip gražiai susišaukia... bet magiškas ir toks raganiškas derinys - raudoni plaukai ir žalios akys :)

siuline.lt rašė...

labai gražios nuotraukos...

Deimantė rašė...

Kaip visada gražios foto.
Dėl tradicijų - kaip ir būdavo, bet jos keisis dabar, nes šeima truputį pasikeitė :) iš tų kasdieninių su mama kartu dažnai žiūrim filmus, važiuojam prie jūros pasivaikščioti. ;)

Nika Chick rašė...

I like your shoes very much!

Reda rašė...

Praėjo pokalėdinis pusmetis ir vualia - prasidėjo prieškalėdinis pusmetis. Prieš keletą dienų nusipirkau siūlų kalėdiniams niekučiams..
Visų gražiausia, kai tradicijos tarsi pačios užauga ir išsiskleidžia, nieko specialiai neorganizuojant ir neforsuojant. Mudu su vyru tiesiog kas vakarą išeinam "apieti ratuką" savo rajone. Tik jam išvykus pajutau, kokie mieli ir brangūs tie prasiėjimai.

Zoë Winters rašė...

You are so lovely! :) I adore your wooden bangles! Enjoy the rest of your weekend sweetpea! :) x

Emma Litton rašė...

Sooo adorable! I love your bangles and especially your shoes. I've been wanting a pair like that for ages.

xo,
Em

HouseHome rašė...

Jau daugiau nei 10 metu, sveikinu mama su sunaus gimimu. Kadangi brolio salia nera, tenka svesti be jo :) Iteikiu geles ir isvaziuojam kur nors pasedeti, pavakarieniauti, ko nors paragauti. Sikart buvo tortu ragavimas vienoj vilniaus kepyklelej.