2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Let it be


  Pradėjus mąstyti apie šį įrašą, galvoje suskambo viena 'Foje' daina. Ne todėl, kad joje dainuojama apie pakantumą, o todėl, kad tolerancijos trūkumas mane grąžina į paauglystę. Atsimenu savo paauglystės laikus. Kokia buvau maištinga. Atrodė, kad visas pasaulis nusiteikęs prieš mane. Atrodė, kad niekas manęs nesupranta ir net nesistengia suprasti, išskyrus kelis artimiausius draugus [tai tikriausiai būdinga visiems paaugliams :)]. Tokiu pačiu nusiteikimu ir aš žvelgiau į pasaulį. Net nebandžiau supratsi kitų. Nebandžiau pateisinti. Dabar net sunku suvokti, kaip tuomet galėjau tikėtis supratimo iš kitų žmonių jei pati jo neturėjau nei lašo? Žinoma, visada galima prisidengti tuo, kad esi netolerantiškas netolerancijai :) Ir nors mūsų psichologijos dėstytoja visada sakydavo, kad jokioj situacijoj nebūna kaltas tik vienas žmogus, nežinau ar galėčiau su tuo sutikti. Paauglystės laikais teko tikrai nemažai patirti jau vien dėl to, kad buvau kitokia. Galbūt tai ir buvo mano kaltė. Juk jei būčiau pasistengus ir plaukus srautu su kitais žmonėmis tai būtų buvę kitaip. Bet kas dabar tai sužinos ir ar to reikia? Faktas, kad tikėjausi tolerancijos iš kitų žmonių. Norėjau, kad priimtų mane tokią, kokia esu. Su visais trūkumais, privalumais, skauduliais, nuodėmėm ir nuopoliais. Ar pati priėmiau kitus žmones? Tikrai ne...Dar ir dabar to mokausi. Mažais žingsneliais žengiu į priekį. Kartais atrodo, kad vieną žengiu į priekį ir du atgal ir taip vis nepajudu pirmyn...Taip atrodo čia ir dabar, bet pažvelgus į save praeityje, tikrai matau, kad progresas yra...
  Prisipažinsiu, kad apie toleranciją kitokiai nuomonei ypač daug pradėjau mąstyti tada kai pasibeldė nauja gyvybė. Nėštumo ir vaikų auginimo klausimais yra tiek daug įvairių teorijų ir nuomonių, jog kartais jautiesi kaip labirinte. Pasiklysti ir nežinai į kurią pusę eiti. Nežinai kuo tikėti. Kaip suprasti kuris teisus ir kuris ne. Renkuosi intuityviai, bet įvairių patarimų ir nuomonių neįmanoma išvengti šiuo periodu. Regis kiekvienas būtinai turi pasidalinti savo patirtimi arba nuogirdomis :) Iš pradžių reaguodavau labai jautriai. Ypač jei patarimas neatitikdavo mano pačios pasirinkto kelio. Su laiku jautrumas po truputį mažėjo. Išklausai. Padėkoji...Ir darai taip, kaip tau atrodo tinkama. Pati stengiuosi patarinėti kuo mažiau, kad tai neatrodytų lyg savo nuomonės brukimas. Kaip dažnai atrodydavo man. Gal viskas priklauso nuo to, su kokiu nusiteikimu patarimai dalinami. Laikui bėgant pastebėjau, kad žmonėms apskritai labai sunku priimti nuomonę ir patarimus, kurie yra kitokie nei jų. Sunku ir man pačiai. Sunkiausia turbūt dėl to, kad kiekvienas jaučiasi esąs teisus :)  Kartais sakau vyrui jog gaila, kad negali nugyventi dviejų skirtingų gyvenimų ir savo kailiu patyrus, palyginti rezultatų. Juk tikrai sunku pripažinti, kad ne visada elgiesi tinkamai ir kad ne visada tu esi teisiausias...Kai giliai širdyje jauti kažkur padaręs klaidą tai kitų patarimai kartais pradeda atrodyti kaip kaltinimai. Įsijungia gynybinė reakcija ir tada susimąstai, kad gal tikrai geriau patylėti...Juk žmogus stengėsi...Darė taip, kaip jam atrodė tinkamiausia. Kaip jau kažkada esu rašius apie svajojimą - geriau žmogui kartais ir neatverti realybės, nes gyvenant savo pasaulyje ir nežinant kas vyksta už jo ribų ar to, kad gali būti ir kitaip, galima gyventi labai laimingai...Čia turbūt ir iškyla tolerancijos klausimas. Ar toleruoti kitokią nuomonę nei taviškė [kad ir kokiais klausimais diskutuotum] ar bandyti žmogui atskleisti kitokią tiesą? Aš vis dar nesuranda atsakymo sau, kuris kelias yra teisingesnis...Kartais atrodo, kad nieko nesakydamas tiesiog gali pasirodyti abejingas kitų žmonių problemoms, bet kita vertus, reikia kitiems žmonėms leisti gyventi jų pačių gyvenimus...Turbūt reiktų vadovautis patarle: "elkis su kitais taip,kaip norėtum, kad elgtųsi su tavimi"....

*********************************************************************************

Šiandien pažadėjau išsiaiškinti knygos laimėtoją :) Šį kartą lapukų nekarpiau, o pasinaudojau šiuolaikinėm technologijom ir leidau laimėtoją išrinkti kompiuteriui :) Norit tikėkit, norit ne, bet knyga ir kelios smulkmenos  keliauja komentarui nr. 16 [neradau kaip padaryti print screen] - Renatai [ rakmeneliai@yahoo.com ].  Tikiuosi, kad pavyko teisingai suskaičiuoti :) Tuo pačiu visiems noriu padėkoti už komentarus ir mintis, kuriomis pasidalinot su manim :) Greitu laiku pabandysiu suorganizuoti dar vienas atiduotuves :)

*********************************************************************************

Na ir kaip visada derinys. Jau pradėjo tiksėti 8 mėnuo. Baisu darosi kaip greitai lekia laikas :) 
  • Vintažinė suknelė - gimme shelter;
  • Kojinės - primark;
  • Vintažiniai batukai - urban outfitters
  • Rankinė - urban outfitters;
  • Skraistė - ag vintage dovana;
  • Megztinis - UCB [second hand].




IMGP6568 copy
IMGP6562 copy IMGP6557 copy IMGP6554 copy IMGP6552 copy IMGP6537 copy IMGP6547 copy IMGP6538 copy IMGP6540 copy IMGP6532 copy

14 komentarų:

datflamie rašė...

Dar niekad nemačiau tavęs tokios nuostabios. Švyti!

La confiture de framboises | Domantė rašė...

Gin, atrodai nuostabiai (:

Augustė rašė...

Kaip gražiai atrodai :)

HouseHome rašė...

O man cia Gin atrodo kiek pasimetusi, nedrasi.. Kaip ir pats irasas.
gal tik taip pasirode

mirattes rašė...

Kaip gražiai pilvūzas pupso!! Mano asmenine nuomone, tai niekas taip moters nepuošia kaip nėštumas, o tau jis tikrai labai tinka. Truputį gailą ryžų plaukų, bet tamsūs tai visuomet tiko.
O dėl patarimų dalijimo į kairę ir dešinę, tai ir save dažnai pastebiu, kad žinovės tonu kaip lepteliu kažką, kad net pačiai juokinga pasidaro. Savaitgalį su dviejų vaikų tėvu kaip tik diskutavome, kada tinkamiausias laikas leisti mažius į darželį, tai aš žinoma, kaip penkių vaikų motina (gal būsima :D), užtikrintai lepteliau, kad trys metukai optimalus amžius, net pačiai po to juokas suėmė iš tokio žinovės tono, gerai, kad tėvelio nuomonė sutapo, tai tik smagiai pasijuokėm iš tokio mano užtikrintumo.
Bet visada lengviau pirmiau patarti, o tik po to pamąstyti, bet kai pagaunu save žinovės tonu žarstančią patarimus stengiuosi susilaikyti :)

Anonimiškas rašė...

gražioji Agnės skraistė.. atrado geriausią ir tinkamiausią šeimininkę :)

Dailyoverthinker rašė...

Tokia moteriška ir savaip žavi ;)

Emma Litton rašė...

You are looking so very beautiful. I bet it is hard hearing all the advice from other people on children and how to raise them. I'm sure the ways you choose will be great.

xo,
Em

Miss Tallulah Porkchop rašė...

You could not be cuter if you tried. Love the dress, love it all - esp the bump. :)

Anonimiškas rašė...

Pirmiausia, labai džiaugiuos, dėkoju, krykštauju, kad laimėjau knygą!!! Kelias dienas negalėjau prieiti prie interneto, o šiandian - štai tokios puikios naujienos.Ačiū. Labai lauksiu.
Dar noriu pagirti suknelę - labai graži, puikiai atrodot. Ir rašinio tema labai aktuali. Man dažnai kyla toks klausimas, ar pasakyti savo tiesą, ar ne. Gaila, bet yra tokių žmonių, kuriems retai sakau savo nuomonę, nes žinau, kad tie žmonės labai sunkiai priima kitokią tiesą. Tokiu būdu, turbūt, saugau save, nuo galimo konflikto.
Renata

Juste rašė...

Šia tema labai puiki kalba, kurią rekomenduoju pažiūrėti ir įsiklausyti:

http://www.ted.com/talks/margaret_heffernan_dare_to_disagree.html

euphorias room rašė...

Tavo blogas nuostabus!
Sveikink nauja siekeja :)

IdeasWantToBeAlive rašė...

Sveikatytės ir džiaugsmingo laukimo! :)

GinCherry rašė...

o, flamie, dėkui :) Matyt tikrai nėštumas kiekvieną moterį pervčia fėja :D

Domante, Auguste - jums taip pat dėkui :)

Aš keksas, gali būti, kad taip ir yra :) Mintys galvoj nesusidėlioja ten, kur turėtų :)

Miratess, aš ir pati esu mėgėja patarnėti. Turbūt kiekvienas žmogus mano, kad žino tam tikrus dalykus geriau, o kartais ir tikrai matai, kad galėtum patarti tinkamai, bet vis mokausi nutylėti. Gal dėl to, kad šiuo metu susiduriu su labai daug netikusių ir nereikalingų patarimų...

bidibidobidiboo, tikrai esu Agnei dėkinga už šią netikėtą dovaną :) Vienas mylimiausių mano viršuyinių rūbų, o nėštumo metu apskritai labai tinkamas :) Ir kiek komplimentų ji sulaukia :)

Simona, ačiū :)

Emma, thank you :) I hope so as well that our decisions and ways will be the best for our little one :)

Tallulah - cheers :) You made my day :)

Renata, iš tiesų sunku surasti tą aukso viduriuką ir žinoti kokiomis temomis su kuo gali kalbėti ir diskutuoti, kad paskui nesukinėtų piršto prie smilkinio pridėję :D

Juste, dėkui už nuorodą :)

Borka - cheers :)

Euphorias room - džiaugiuosi kiekvienu nauju sekėju :)

Ideaswanttobealive - dėkui :) Jau nebedaug beliko iki didžiosios dienos :)