2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Catadioptre

Tokiomis dienomis ar rytais, kai atsikėlus norisi kambaryje užžiebti šviesą, nori nenori pradedi gyventi šiltų ir saulėtų dienų prisiminais.Sugrįžti į tas dienas man padeda nuotraukos.Blogomis dienomis ir akimirkomis klaidžioju po folderių labirintus, žiūriu akimirkos "atšvaitus", prisimenu vietas, žmones, orą, atgaminu tuo metu apėmusius jausmus, galbūt ir kurioziškas situacijas.Juk taip gera viską jausti iš naujo tik šį kartą gal truputį kitaip, nes į viską žiūri lyg ir iš šalies...

Pastaruoju metu labai dažnai užklysdavau į vieną folderį.Taip smagu buvo prisiminti visas situacijas, kurios lydėjo tą fotosesiją :) Pirmasis "pasivažinėjimas" senuoju funikulierium [gėda man], bandymas įkalbėti vieną darbuotoją, nors fotografė ir susitarė su administracija, vartų rakto saugojimas, belaukiant fotografės, nes darbuotojai išėjo pietauti, vaikinas, bandantis duoti "patarimą" kaip fotografuotis, po fotosesijos funikulieriuje palikti batai, nuvažiavę žemyn.Ta, nelabai saulėta vasaros diena, buvo paskutinė, kada senojo  funikulieriais darbuotojai turėjo pietų pertrauką ir Vita nusprendė ja pasinaudoti, net pati nežinodama šio fakto.Turbūt visko, kas nutiko tą dieną nupasakoti neįmanoma, nes vienai dienai per daug įspūdžių :)

Šiai fotosesija bandžiau sukurti atitinkamą nuotaiką rekvizitais, nusiteikimu ir pradėjau rašyti istoriją, bet taip ir neužbaigiau, tai įdedu tik sukurptą pradžią, kuri labiau padės pajusti fotosesijos nuotaiką.

"Tą tamsią naktį visame mieste buvo girdėti tik jos batų kulniukų kaukšėjimas...Visiška tyla ir tik balandžiai išgąsdinti ar išsigandę sukelto triukšmo, savo sparnais plaikstė virpantį orą, kvepiantį žiedadulkėm...Nejaugi prarandi savo įgūdžius, madam? Nebeišeina sėlinti taip tyliai, kaip sugeba tik katės,ilgai tykojusios savo aukos, pasislėpusios šešėlyje.Tyliai tyliai, minkštomis letenėlėmis, žingsnis po žingsnio, prie pat žemės, sulaikius kvėpavimą...Sakai reikia skubėti? Skubėti kur? Atsakai, kad reikia skubėti ne kur, o kodėl...Reikai skubėti kol išsipusčiusios miesto damos nesugalvojo pasipudruoti nosytės ir veidrodžių atspindžiuose nepastebėjo, kad jų grakščius kaklus vakaro pradžioje dabino perlų vėriniai...Kol džentelmenai ištaiginguose rūkomosiuose nekyštelėjo rankos į frako kišenes ir jų pirštai neužčiuopė tuštumos...Juk ten turėtų slėptis prabangūs paauksuoti portcigarai..."















Ar Jūs bandote nuotraukomis sugrįžti į praeitiį? 

P.S  Kaip visada blogspot "apkarpė" nuotraukas savo nuožiūra,taigi norėdami pamatyi visą, spauskite ant nuotraukos [tamsiosios turi būti kvadratinės].Už nuotraukas ir už gerą nuoatiką esu dėkinga fotografei Vitai Žėkaitei

P.P.S Turbūt jau visi žinote apie akciją "Kalėdų stebuklas" , kurioje šiemet dalyvauja dauguma blogerių :) Jeigu ne, tai trumpam papasakosiu.Spustelėdami blogo dešinėje esančią ikonėlę su užrašu "prisidėk", jūs paaukojate 5 centus, kuriuos skirs parduotuvė IKI ir už tuos pinigėlius bus perkamos dovanos nepasiturinčių šeimų vaikam.Suteikite kažkam gražesnes Kalėdas ir tikėjimą, kad stebuklų būna.Spausti galima vieną kartą i valandą :) 

37 komentarai:

Anonimiškas rašė...

oho :)

Milda rašė...

Labai grazios nuotraukos mazdaug nuo vidurio, nes pirmosios pasirode tikrai per tamsios.. O tos sviesesnes - super super super! Gali pradet konkuruot su profesionaliais modeliais ;-)

GinCherry rašė...

Anonimiškas, nežinau kaip tokį komentarą vertint, bet vis tiek dėkui pasakysiu :)

Žiupsnelis druskos, na pirmosios darytos su kitu fotoaparatu visai ir eksponometras truputį pavedė, bet man patinka tas tamsumas jose, būtent sukuria tokią nuotaiką, kokios ir norėjau, o va šviesios nuotraukos, be kaukės irgi yra tokios, kaip turėtų būti, nes fotosesija sudėta lyg iš dviejų dalių, pirmoje dalyje norėta parodyti slaptą, nakties gyvenimą, o šviesioji dalis - rafinuota dama, apie kurios slaptą gyvenimą niekas neįtaria :) O ir laiko limitas buvo, su juosta fotografuojant 45 min. yra labai labai mažai :) Jau net žmones pradėjo įleidinėti į funikulierių ir sulaikė, dėl to teko bėgti ir palikau batus viduj :D Ačiū už gražų žodį, bet iki modelio, o tuo labiau profesionalaus, tai man laaaabai toli :D

Petit Moris rašė...

OOO, visos nuotraukos be kaukes labai labai grazios (: o su kauke nezinau ar tai, kad slepia nuostabu veida ar tai, kad pacios nuotraukos nepatiko, pirma ypac :geda: uztat trecioji ir antroji grazios ir atskleide tai, ka noreta parodyt, bent kiek as savo kukliu protu suprantu :))
Nuotraukas dievinu perziureti kompiutery, bet niekada ten nebuna iamzintos pacios paciausios dienos, nes tada niekas neturi fotoaparato ar tiesiog nera laiko fotkint tarp beprotisko juoko ir idomiu istoriju :)

Milda K. rašė...

MAN LABAI GERA IR MALONU BUTI TAVO BLOGE. TU GYVENI PASAKOJE. KIEKVIENA KARTA, KAI CIA APSILANKAU - PRISILIECIU PRIE TAVO STEBUKLINGO PASAULIO.
AMELIJA, YPAC TRECIOJE FOTO, TIK TRUKSTA APSIAUSTO(IS TIESU, TAI NETRUKSTA) :)

datflamie rašė...

gražu. Nuotraukos tokios mmmmm... ir jūs esate labai graži. tikrai tikrai :)

Chérie rašė...

4a nuo apačios... Tokios gražios tavęs rodos dar nesu mačius.. I'm trully in love...

O dėl grįžimo į praeitį.. Kažkodėl daabr išvis tai apleidau.. Nebegalvoju apie praeitį, nebegalvoju apie tai, ką taip mėgdavau "atkasti" vis iš naujo ir analizuoti.. Matyt dabartis perdaug mane užgriuvo ir nebegaliu sau leisti svajoti.. Matyt todėl ir sukurti ką nors taip sunku, nes nėra polėkio.. O tokių "folderiukų" pas mane pilna :) Esu "voverė" - viską kaupiu. Ir ko reikia, ir ko nereikia. Man tiesiog privalu tai turėti :) Todėl matyt ir kaupiu, kad nedingtų, ir kai turėsiu vėl "laiko", lysiu ten pašnikštinėti :)

Muah! :*

Emisa rašė...

Tavo blogas traukia mane lyg magnetas, labai smagu čia svečiuotis: pasikraunu geros energijos, įgaunu drąsos, nebijau būti ryški. Be to tavo dėka įsimylėjau sukneles ir sijonus :)

mika rašė...

Raudonmedžio rojus!..

Egle rašė...

Gin, kazkaip anksciau nemaciau situ tavo foto.. Atrodo man labiausiai patinka priespaskutinioji - tokia kerinti ir pati tu ten tokia tikra :)

GinCherry rašė...

Petit moris, o kuo pirma taip užkliuvo? Mane šiaip labai erzina, kad blogspot "apkarpo" foto ir nepaspaudus ant jos, nesimato visos nuotraukos, o jei sumažinsiu per daug tai vėlgi negerai.Na visko įamžinti turbūt ir neįmanoma, o aš apskritai nelabai mėgstu kai "įvykio" vietoj fotografuoja, tiksliau visai nemėgstu, bet turiu tokių albumiukų, kuriuos galiu žiūrėt ir žiūrėt kai tik kosminis ar ne kosminis liūdesys aplanko :)

Milda, dech, gerai būtų :) Mano pasaulis tikrai nėra pasaka, gal toks vaizdas ir gali susidaryti kartais paskaičius, pažiūrėjus, bet man atrodo, kad tokį įspūdi sudaro žiūrinčiojo vaizduotė, visgi džiugu, kad čia kažkas ateina gerų emocijų pasisemti :)

Schiaparelli, merci :) Kaip tavo broliukas laikosi ir kaip reikalai su katinėliu?

Cherie, regis ne visas rakursais dar mane apžiūrėjus esi :D Aš nemeėgstu prisiminti nemalonios praeities, nes visgi tokių įvykių visi mes turim, bet kaip rašiau, kad turiu tokių ypatingų vietelių į kurias galiu bent mintimis sugrįžti :)

Emisa, uch kaip smagu :) Nors dėl suknelių ir sijonų ne, nes kuo daugiau mylėtojų, tuo mažiau man liks :D O jei rimtai, tai labai mieli pasikeitimai, aš ir pati save kartais "įkraunu" rašydama, skaitydama komentarus, kurie kartais iš esmės pakeičia nuomonę ir t.t

Mika, oi, žinok panašiai ir yra, nes Vitą šiai fotosesijai įkvėpė senas atvirukas ar tai nuotrauka daryta prie funikulieriaus, prieškario laikotarpiu :) [pavardės, kieno ten buvo nuotrauka neatsiminsiu].O ir vidus toks autentiškas, man kažkodėl priminė laivo kajutę :)

Egle, kad anksčiau ir nerodžiau, buvau vieną į FB įsidėjus :) Taupiau geresnėm dienom turbūt :D Net pažiūrėjau į priešpaskutinę, susimąsčius ten tokia atrodau :)

Greta Brigita rašė...

Labai labai... jau kelias dienas vis vaikščiojau ir laukiau naujo įrašo. Labai gražios nuotraukos.

Artesania rašė...

Smagu žiūrėti. Gražios foto :}
Tik pasigedau aprangos sąrašiuko ;}}

vjusta rašė...

Kaip tik tokio įrašo man reikėjo šį šaltą vakarą. Jis labai skaniai "suėjo" su kakavos puodeliu. Žavingos nuotraukos. Baltai pavydžiu tavo ryškaus įvaizdžio ir fotogeniškumo...

mirattes rašė...

Katik uždariau folderį su vasaros sezono atidarymo nuotraukomis. Tikrai puikiausias būdas išsklaidyti tamsą už lango.
Gin, jau fotosesija stulbinanti. Nėriniai labai labai seksualūs ir gerąja prasme.
6oje nuotraukoje akys nerealios.
Dėl batų tyliu, nes vėl noriu.

blackberry rašė...

nuotraukos labai grazios, o pati paciausia man yra 7ta :)

Rūta rašė...

Ši ypač patiko:
http://farm3.static.flickr.com/2421/4133411766_34f2e7656f_o.jpg

picredi rašė...

6-oje nuotraukoje Tu neitiketinai grazi.. Man truksta zodziu wow wow, isimylet galima :) ir kas svarbiausia , akyse slypi kazkas labai gilaus! zodziu- netuscias grozis !

Anonimiškas rašė...

http://bp2.blogger.com/_C0uzKlci3r0/SBPI8EPhGQI/AAAAAAAAAck/2VL_68rskB8/s1600-h/s1.jpg

http://bp2.blogger.com/_C0uzKlci3r0/SBPI0EPhGPI/AAAAAAAAAcc/TRRqeWye7sc/s1600-h/s.jpg

O kartais ne tamsta cia busite??? :))

Anonimiškas rašė...

Visos nuotraukos super! Is tikro tai labai grazi 6-ta nuotrauka.. tokia naturali :)

HouseHome rašė...

Idomu. Ypac dvi paskutines lb patiko.
Bet labiausiai labiausiai labiausiai man patiko nuotraukos is tos fotosesijos su karusele! :)
Del nuotrauku ziurinejimo, kazkodel man pasidaro liudna kai issitraukiu fotoalbuma (neseniai pradejau graziausias foto spausdinti ir deti i albuma).. liudna, nes supranti kad tai buvo kazkada.. buvo gera grazu. nors turbut kaip tik turetu pralinksminti, juk nuotraukosse pagrinde buna uzfiksuotos grazios akimirkos.

Stichija rašė...

Wowwwww truksta zodziu... nuostabu!!!!!! Galu gale sulaukiau tavo pazado pademonstruot fotosesija.... Tikrai truksta zodziu kaip nuostabu! Ne tiek pacios foto, kiek tu pati skleidi kazka tokio.... nerealaus, tas vidinis spindesys, tas akiu gilumas... Jei nemyleciau savo vyro, myleciau tave :) , nors ir per atstuma......

sinchrofazatronas rašė...

Ir tamsios ir šviesios labai gražios :) man ir su kauke patiko, ypač pirmoji, atrodo kaip koks bondage, iš pirmo žvilgsnio, tarsi tavo rankos pririštos :)
girdėjau kas ten atsitiko per tą fotosesiją ir tą dalyką dėl exponometro, tai galvojau, kad nieko nesigaus, bet gavos ir labai net jėga :]

datflamie rašė...

(broliukas sveiksta, katytė turi namučius :) )

-Minija- rašė...

...aš irgi mėgstu peržiūrėti foto daug kartų..
..tada būna taip gera sėdėti su puodeliu arbatos, prisiminti, pasvajoti, šyptelti..
...Žinoma, jas norisi man visas turėti albume (ko kurį laiką nedarau, trūksta tai laiko, tai pinigų, tai dar ko..ir vis baisu, kad vieną dieną nedingtų iš pc..).

---


..kas liečia pačias foto, tai į jas žiūriu šiek tiek kitu kampu, kitaip (kadangi pačios vyras fotografas) ir matau kažkiek negerų dalykų (bet nerašysiu kokių, nes gal buvo toks užmanymas? :))..tačiau mintis šauni!!!
Man gražiausia priešpaskutinė foto.


lauksiu kitų įrašų...sėkmės..


Minija

Anonimiškas rašė...

Paskutinėje akys kaip du deimantukai. Užbūrė.

Vita rašė...

Minija, parodyk savo vyro profailą. fotkina nėščias moteriškes ir vestuves? atspėjau? tikėtina. juokingiausia dalis "mano vyras fotografas". tai neva tu todėl kažką apie tai išmanai? turi išsilavinimą kažkokį? patirties? just lame. nejuokink :)

Anonimiškas rašė...

Labas, Vita :)

Ne, nėščių moterų ir vestuvių nefotografuoja..O ką fotografuoti tai, tai jau nefotografija, jau kažkas kita?...nesuprantu, kodėl Tu būtent tai taip sarkastiškai akcentavai..?
Ir nereikia taip pykti..dėl nieko..:)

Tiesiog kai kuriose foto man pasirodė ne iki galo eksponuota ekspozicija, bet gal taip turėjo būti, kitose (iš kai kurio fotografavimo kampo) modelio veidas man atrodo nesimpatiškai, nes esu mačiusi ir daugiau jos foto...bet čia tik mano nuomonė..;)

Vyro svetainė šiuo metu yra atnaujinama,
www.nerijuspaluckasphotography.com


Minija

Anonimiškas rašė...

tai kad pas tavo vyra puslapy overexposed...

Milda

Anonimiškas rašė...

Čia taip tik atrodo, nes maža foto, web formato. Atspaudus pilnos rezoliucijos, tikrai pamatytum kitą rezultatą. Bet ko mes čia bandom parodyti savo išprusimo laipsnį?Juk aš tiesiog pasakiau savo nuomonę, kas mano akimis ir galbūt tik mano akims nepatiko. Juk ir piešiniai vieniems būna išbaigti, kitiems perkrauti ir kiekvienas pats renkasi ką kabinti ant sienos, o ko ne... :)


Minija

GinCherry rašė...

Gegyte - dėkui :)

Artesania, ačiū :) O aprangos sąrašiuko nėra šį kartą, nes viskas labai elementaru - liemenėlė ir palaidinė - dovana, sijonas už litą, batukai seniau demonstruoti iš topshop :) Kažkaip nesusimąsčiau, kad reiktų :)

Vjusta, na va kaip laiku, matyt panašiom nuotaikom gyvenom :) Ech, už gražų židį irgi dėkui, bet tikrai nesijaučiu nei ryški nei tuo labiau fotogeniška :)

Miratess, aį kažkaip žiūriu arba šitas arba iš Londono, nežinau kodėl, bet šitos nuotraukos mane "pakrauna" :) Gal dėl to jos tokios mielos man :D Bačiukai tai traukti medžiaga su faktūra, seniai aš juos turiu, bet retai aviu, pačiai patinka :)

Blacberry, merci :)

Rūta, taip galima susidaryti įspūdi kokie vis dėl to žmoės skirtingi, visi su savo skoniais :)

Picredi,oi, dėkui už tokį super komplimentą :D Nors pasakysiu, kad toje nuotraukoje ir aš pati sau patinku, nors tas būna itin retai :)

Hotwetnun,tep, aš :D Žoūriu ir galvoju visgi neįtikėtina kaip žmogų šukuosena keičia :D

Anonimiškas, dėkoju :)

Aš keksas, na, kiekvienas su savo skoniu, ten ir nuotaika visai kita, man kažkaip patinka beveik visos mano fotosesijos nes nauji įspūdžiai, nauja patirtis ir gerai praleistas laikas :) Nors žinau, kad fotografam su manim yra ypatingai sunku "dirbti" :D O kas liečia nuotraukų žiūrėjima tai galbūt tiesiog paaštriną tuo metu esančia nuotaiką? Arba nuo požiūriu priklauso, ar žiūri kaip į atspindį ar kaip į atsiminimą :D

Uch, Stichija, nesitikėjau tokių žodžių iš tavęs, net nuraudau :)

Sincho, matai kaip skirtingai, kažkam pirmoji baisiausiai nepatiko, o kažkam labai :) Man irgi ji patinka, o vita kai pasakė, kad eksponometras pavedė ir nesigavo foto aš taip nuliūdau, bet rezultatas man vis tiek patiko, gal šviesios net nebūtų taip gerai atrodę, na, bet žinom, kad Vita perfekcionistė :)

Schiaparelli, kaip šaunu :)

M

GinCherry rašė...

Ninija, apie albumą vis pasvarstau ir aš, ypač kai neseniai pažįstamai taip nutiko, kad dingo nuotraukos...O kas liečia pačias fotografijas tai kiekvienas profesionalas savo klaidas mato pats ir jei ne mano didelis noras ir viskas priklausytu nuo fotografės tai šios nuotraukos niekad čia ir nebūtų atsidūrusios.Vėlgi, kiekvieno fotografo ir braižas ir skonis ir darbo metodai yra skirtingi, vieni fotografuoja juosta, kiti skaitmena, treti nuotraukas "daro" kompiuteriu :) Todėl negalima žiūrėti iš vienos pozicijos ;)

Anonimiškas, šiose nuotraukose tikrai akys įdomiai atrodo, turiu dar vieną ir arčiau tai atrodo, kad kompiuterine programa kažkas daryta akims,nors iš tikrųjų ne :) Ir šiaip mano aky čia atrodo tokios tamsios, nors iš tikrųjų jos žalios :)

Minija vėlgi :) Na, nežinau ar skaitei komentarus, bet rašiau, kad pavedė eksponometras, o dėl modelio veido kampų tai galiu pasakyti tiek, kad aš visada sakau, kad neturiu fotogeniškos pusės, nes iš vienos pusės veidas nefotogeniškas, iš kitos šypsena ir nors persiplėšk :D O ir šiaip labai varžausi prieš objektyvą ir esu dėkinga, kad kažkas mane vis dar kviečia fotografuotis :D

sinchrofazatronas rašė...

blemba, mano akys irgi žalios, bet fotkėse visur gaunasi mėlynos :/ man žalios gražu, o fotkėse nesimato.. ech.

GinCherry rašė...

Labai atsiprašau tiek Vitos tiek Minijos, paprastai niekada netrinu komentarų, bet čia jau gaunasi diskusija į šalį.O nuotraukos kaip jau rašiau buvo publikuotos mano noru, jei butų buvus fotografės valia tai jos nebūtų išvydę dienos šviesos.

Anonimiškas rašė...

buna zmoniu kuriu asmenybe kazkuo, traukia,nors visai ju nepazysti...man nuotraukos sukele prisiminimus apie vaikyste, .... ir kazkodel:)veidas panasus i Meri Popins:)grazu ir svelnu...

Dagniete rašė...

Labai gražu.. taip žaviai rafinuota.. ech kad aš turėčiau tokia figūrą, ir man taip viskas tiktu..
baltas pavydas.. :)

Ernesta rašė...

Jūs labai, labai panaši į Odrę Tattų..ypač šioje fotosesijoje. Pamačiusi jūsų stilių iškart jį įsimilėjau jis tiesiog dieviškas.. O dar daugiau šilumos prideda jūsų šypsena.. : D