2011 m. vasario 10 d., ketvirtadienis

Be sure, I'm thinking about you...

  Kai užsuku į maisto prekių parduotuvę, niekad ramiai nepraeinu pro saldainių ir kepinių skyrių. Būk tikra, kai matau visus tuos keksus, tortų papuošimus, glajus, marcipano gabaliukus, orinius pyragaičius -  pagalvoju apie tave. Kaip tu sakei, primeni saldžius dalykus :) Kai pamatau kažką, kas patiktų tau, ir vėl, pagalvoju apie tave...Ir ne tiek apie tave. Pagalvoju apie jus visus. Keista, bet kiekvienas artimiausias, man asocijuojasi su skirtingais daiktais/dalykais. Sakysit materialu? Galvoju apie juos ir taip, beveik visada, bet dar maloniau pagalvojus kaip juos nudžiugintų vienas ar kitas dalykas. Atrodo, kad kiekvienas iš mūsų turim tam tikrą kodą. Ir žinau,kad daugumai tam tikri daiktai, primena kai kuriuos žmones. Taip turbūt ir susikuria didelis sąrašas daiktų, kurie mums vėliau sukelia nostalgiją. Kartais gal net neturi jokio logiško paaiškinimo, kodėl viena ar kita asocijuojasi su tam tikru žmogumi, bet pamatai ir pagalvoji...Ir visai nesvarbu,kad tu niekad nesikvėpinais tais kvepalais, bet kas kartą užuodus juos gatvėje aš dairausi ar nėra tavęs šalia, nors ir suprantu,kad tai neįmanoma...Refleksai...
  Kiekvieną kartą, kai išgirstu važiuojant traukinius, aš  nusikeliu į vaikystę, į senelės namus vienam Lietuvos gale ir į senelio - kitame. Todėl man patinka seni traukiniai, man patinka senos traukinių stotys, nes tai buvo pagrindinė mano žaidimų vieta, man patinka tas mazuto [?] kvapas ir tas ritmingas garsas, kuris migdydavo vakarais...Ir aš mėgstu pasinerti į šį jausmą, nes kiekvienas nostalgiškas atodūsis šildo. Mane šildo ir mintys apie kitus...
  Ar jums taip pat nesvetimi šie jausmai? Ar jūs galvojate apie kitus, matydami tam tikrus daiktus? :) Ar niekad nesusimąstėt kaip tai keista? Man keista, nes kartais aš pagalvoju net apie žmones, kurių nepažįstu realiai arba esu mačius tik kelis kartus :) Reda, charity parduotuvėj pamačius paveikslą su pieštu šunimi, aš iš karto pagalvojau apie tave :) Renata, pamačius pakabuką su paukščiukais, iš karto prisiminiau tavo meilę kregždutėm ir siuvimo reikmenys man primena tave taip pat :) Odeta, pamačius Eifelio bokštą - iš karto matau tave. Tu man asocijuojies su Paryžium. Mister A, su tavimi man kažkodėl asocijuojasi Johnny Cash. Neklausk kodėl, tikrai negaliu paaiškinti :)  Ar atpažįstat mano žodžiuose save? :) Galėčiau vardinti ir vardinti, kol susidarytų ilgiausias sąrašas, o gal nebūtų jo pabaigos :) Beveik kiekvienam mano mintyse yra skirta vieta, vieniems didesnė, kitiems mažesnė, bet būkit tikri, aš galvoju apie jus - artimieji, draugai, pažįstami, bičiuliai ir nepažįstami :)


Paprastutis derinys - pasivaikščiojimui ir pasisėdėjimui vietiniam pub'e [10 metrų atstumu nuo mūsų namų] :)


  • Leopardinis etam megztinis - second hand;
  • Jau matyta sagė-žirklės - thrifted;
  • Rudas, elastinis sijonas - second hand;
  • Juodos pėdkelnės - primark;
  • Rudi vintage wingtips batukai - MD.


IMGP4246 copy

IMGP4206 copy

IMGP4204 copy

IMGP4211 copy

IMGP4236 copy

IMGP4223 copy

IMGP4240 copy

IMGP4237 copy

Untitled-1 copy

23 komentarai:

forever_strange rašė...

Tavo blog'ą skaitau jau laaabai seniai, bet va pakomentuoti, tai niekada nesiryždavau. Šis tavo pasisakymas kažkoks kitoks nei visi buvę prieš tai. Tuo jis ir žavus. Ir žinoma, kaip ir visada, originalus derinukas :)

Chat Noir rašė...

Mmm tas peveikslas ar plakatas toks nerealus !
O seip tai labai patiko derinys . O irasas tai pat nuostabus , ir vel privertei susimastyti ... ir is tiesu vieni ar kiti daiktai , kvapai ir etc. primena tam tikrus asmnis . ;))

Urban Fairy rašė...

Gin, tikra tiesa, kvapai, žodžiai ir daiktai man taip pat asocijuojasi su žmonėmis..Ir kas dar keista, kad galėčiau priskirti spalvas žmonėms.. Žmogus ir jo energetika man sukelia tam tikra jausmą- tam tikrą spalvą.
Keistai ir gal būt net kvailai skamba, bet pavyzdžiui Tu, nors ir menkai pažįstu:) man asocijuojiesi su tamsiai ruda arba dangiška spalvomis. Vieta - Kauno senamiestis(ten esu Tave porą kartų mačiusi), kvapas - tvyrantis Kauno senamiesčio arbatos ir prieskoniu krautuvėlėje :)

Supergirl rašė...

Dieve, Gin, atrodo, kad mano mintis surasei!!!! Jau taip taikliai, kad nieko net pridurti neiseina...;
;) Kiekviena smulkmena, bet kuriam zingsnyje gali priminti viena ar kita zmogu, nors man taip pat daznai buna sunku paasikinti del ko. Tiesiog matyt kazkas pasamoneje uzsifiksuoja.
Ziauriai mielas irasas ir toks artimas, kad net graudu...

GinCherry rašė...

Forever strange, aš buvau pradėjus kelis įrašus kita tema, mėtosi dar namie lapukai, bet šiandien kažkaip visai netikėtai gimė šis. Galbūt ir kitoks, nes labai spontaniškas :)

Chat noir, plakatas čia, laikinai siena užima, nes laaabai nemėgstu tuščių sienų :) Vėliau kitokių dalykų vietoj jo turėtų atsirasti :) Derinys tai paprastutis visiškai, bet smagu,kad patiko :)

Urban fairy, kaip keista, kad priskyrei man šias spalvas :) Ruda spalva turbūt yra viena iš tų spalvų, kurias aš mėgstu mažiausiai, bet mane kaip tyčia, ši spalva persekioja [ va ir kambarys rudom sienom ir kilimu], o su dangiška santykiai neutralūs :) O parašius apie kvapus man priminei mano pasibaigusius kvepalus - cinamono kvapo :) Kaip jie man patiko, reikės vėl pasidairyt :) Nors pasipurškus net čiaudėdavau, kaip nuo tikrų prieskonių :)

GinCherry rašė...

Supergirl, gali būti,kad čia ir iš mūsų pokalbio užsiliko :) Juk kalbėjom apie tai :) O gal ir vėl, bendras fonas...Bet nesvarbu,kad ir kas bebūtų, vis tiek smagu,kad yra jaučiančių tą patį :)

Urban Fairy rašė...

Žinai, norėjau rašyti cinamonas, nemeluoju :D
Bet paskui pamąsčiau, kad cinamono kvapas yra toks intensyvus, kad užgožia visą gamą kitų kvapų, todėl ir įvardijau Tave kaip arbatos ir prieskonių krautuvėlėje tvyrantį kvapą..:)
Nes įsivaizduoju, kad širdyje esi linkusi dominuoti, tačiau mieliau tiesiog įsimaišai tarp kitų ir palaikai harmoniją. (šitą turbūt taikyčiau ir sau) :D
oi kokios prieskoniu filosofijos.. :D

Unknown rašė...

Neseniai gaminausi sau sagę-kregždutę, tai pagalvojau apie tave, nes kažkaip man siejiesi su kregždutėmis (gal čia taturuotės kaltos :?). Man patinka priskirti žmonėms daiktus: jie tarsi etiketės, pagal kurias juos lengviau surasti, atsekti mano minčių makalynėje. :)Kažkaip šis įrašas privertė susimąstyti, o ką aš primenu kitiems žmonėms(nors eik ir pažadink miegantį savo brangiausiąjį, kad tik to pasiteirauti. :})..

mirattes rašė...

Sėdžiu ir šypsausi. Keisti žvilgsniai iš kolegų, bet taip gera širdyje, kad svetimi žmonės, svetimoje žemėje skiria gabalėlį savo minčių ir man. Ačiū tau, už tokį šiltą ir jaukų įrašą.
keisčiausia derinyje tai, kad man labiausiai patiko megztinis, o juk aš visada skelbiu viešą nemeilę gyvūnų raštams :)

Petit Moris rašė...

man irgi visi su kažkuo asocijuojasi ir turbūt keisčiausia asocijacija kyla girdint kaip atsidaro senas stalčius (tas toks specifinis medžio garsas būdingas tik seniems daiktams) - atrodo tuoj pat iš kažkur ateis mano mirusi prosenėlė. Keista, nes aš jos beveik nepamenu nors tą atsidarančio stalčiaus garsą būtent sieju su ja..
et, patinka man sieti žmones su kažkuo. Dažnai tai būna dainos ar kvapas :)
P.s ar patinka "Vanduo drambliams"? nes man tai labai patiko. labai labai.

AurėjaFėja rašė...

Man būna taip pat. Nors galbūt dažniau prisimenu praeities įvikius. Nors kartais pasitaikančios situacijos net neatrodo panašios mano smegenys jas kažkodėl susieja ir netikėtai iškyla labai įdomių prisiminimų.

Greta Brigita rašė...

Tikrai turiu daiktų kurie primena žmones. Pavyzdžiui Chanel Chance kvepalai man labai primena vieną draugę. Viena knyga taip pat primena draugę... apie vietas iš viso nekalbu, nes kartais ateini kažkur, suvoki, kad čia įvyko Kažkas ir nusišypsai pati sau, nes prisiminimai praskaidrina dieną :)

Daivulė rašė...

Labai pažįstamas jausmas :)
Man dažniausiai žmonės asocijuojasi su tam tikra muzika. Būna taip, kad užkabina melodija, prilimpa prie žmogaus, ir net po dešimties metų išgirdusi ją per radiją, aš staiga prisimenu tą žmogų, net jei jo tiek pat metų nesu mačiusi.
Ir dar kvapai. Bet jie man rišasi ne su konkrečiais žmonėmis, bet gyvenimo periodais, mano emocijomis. Pavyzdžiui, Chanel Alure - tai mano pirmoji kelionė į Londoną prieš keturioliką metų. Ir miestas, kokį aš mačiau būtent tada, o ne vėliau. Opium - praėjusių metų žiema, kai iš naujo atradau save.
Prašau, nenustok rašiusi. Tavo pamąstymai sukuria jausmą, kad turiu gerą virtualią draugę. Nors bendravimas dažniausiai yra vienpusis - skaitau, linksiu pritariamai galva ir savo mintis pasilieku sau...

Anonimiškas rašė...

Ką galiu pasakyti, labai stiprus įrašas. Stiprus emocine prasme man. Esu ir aš toks žmogus, kuris linkęs žmones susieti su muzika, kvapais, vietomis, o šiandien kaip tik tokia diena, kai persekioja veik kiekviename žingsnyje prisiminimai apie vieną įvykį, nulėmusį visapusišką mano gyvenimo pasikeitimą. Išgirsta muzika, užuostas kvapas ar šiaip kokia menka buitiška situacija nugramzdina į praeitį....
Visgi ačiū už širdžiai mielą įrašą ir galimybę stipriau įsigilinti į visą tai ir pagalvoti ;*

Rūta rašė...

Rašiau rašiau ir ištryniau netyčia =)
Daiktai, vietos, ypač dainos ir filmai man irgi primena vienus ar kitus žmones ar įvykius , ir nematau nieko čia materialaus ar juolab banalaus - tai kaip tik gyvenimą nuspalvinantis dalykas.
O tave (logiškai manau) man primena vyšnios.
Gražus derinukas kaip visad, ir jaukūs namai.

Dolly Cool Clare rašė...

Gin, I can't understand your text, but I can admire your photos! Great outfit and you obviously have a really good camera! :)

Berta rašė...

Labai įdomi tema, priverčianti suvokti, kad tikrai taip yra. Kvapai, daiktai, garsai...
Aš dažnai susimąstau, kad galvoju apie labai daug žmonių, gal net per daug, kurių nelabai pažįstu, mačius kartą, o gal net išvis nemačius. Galvojant apie žmones, jų žemiškus gyvenimus, pasaulis tampa toks mažas, atrodo kiekviename žemyne yra žmonių, kuriuos "pažįsti"...
Laikui bėgant vienus "pažįstamus" keičia kiti, vieni išlieka atminty ilgam, kiti dingsta.
O po to būna taip keista, kai gatvėje pamatai žmogų, ir bandai atsiminti, kur jį matei ;) o gal jis irgi su kažkuo asocijuojasi...
Dailus megstukas ;) ir le Chat Noir plakatas ;]

GinCherry rašė...

Urban fairy, įtariu prie to smarkiai prisidėjo ir tai, kad mane matei prieskonių ir arbatų parduotuvėlėj :) O cinamonas man toks įvairialypis, ir aštrus ir saldus :)

Aušra, gali būti, kad tatuiruotės kaltos :) TU teisi, tikrai tie atpažinimo ženklai mums padeda kartais susigaudyti minčių raizgalynėje :) Ką pasakė vyras? Reiks ir man maniškio pasiklausti :)

Mirattes, būk tikra, tikrai galvoja :) Ir manau,kad ne aš viena :) Ir dėkui už pagyras megztiniu, aš jį jau laaabai seniai turiu :) Ne tik raštas, bet ir modelis bei audinys patinka :)

Petit moris, tokie ir dalykai dažniausiai ir priberčia susimąstyti t.y kai tam tikras asociajas sukilia daiktai/dalykai, kurie neturi nieko bendro arba mes tų žmonių net neatsimenam ar atsimenam miglotai...
Knyga lengvai skaitėsi, perskaičiau per pora dienų, nes skaičiau tik darbe :) Net ašarą nubraukiau :D Bet didelio įspūdžio nepaliko.Labiau man patiko skaityti tikrus faktus apie cirką ir dramblius, gale, nei pačią knygą :D O kadangi dabar statomas filmas pagal šią knygą tai dar ir visą laiką prieš akis buvo aktoriai pagrindiniai :) O labiausiai nusivyliau,kad nebuvo senų nuotraukų knygoje, už kurias knygos pradžioje dėkoja autorė...

Aurėja, kiekvieną matyt skirtingai veikia :)

Sophisticated, oo, kaip man patinka tokie dalykai, kai tik tu viena žinai ko šypsaisi ir jautiesi lyg turėdama paslaptį :)

Daivule, aš turbūt retai žmones sieju su muzika, nes muzika mano gyvenime galbūt nėra tiek svarbi, ar bent jau nebuvo :)O kvapai man irgi sukelia tam tikrus jausmus ar net nuotaikas :) Kartais visai naujas ir nepatirtas :)

Aura, turbūt čia ir vėl bendras fonas :) Kadangi šiuo metu apie tai mąstai tai ir įrašas 'aktualus' :)

Rūta, man irgi dažnai taip būna, nes dar neįpratau laptopu naudotis ir ypač lovoje :D Paskui paprastai aptingstu kartotis ir parašau labai trumpai :) Aš visgi maniau,kad atsiras tokių, kurie pagalvos,kad truputį materialu galvoti apie žmones pamačius tam tikrus dalykus, bet pasirodo daugumai tai būdinga ir tam tikri dalykai kelia asociacijas,O kad nuskaidrina dieną tai taip, sutinku :) Dėkui už gražų žodį namam, tik dar nesudėliota viskas iki galo ir neaišku ar kada bus :)

Dolly, well, sorry :) But my texts sometimes are too long to translates them [or it's just me - too lazy], so it's the reason why the title of the post is in english - it says almost everything :) Thank you very much indeed :) My camera isn't good, but I just let my dream came true and bought a portrait lense :)

Berta, man kartais irgi atrodo,kad aš per duag galvoju apie kitus žmones, bet mus supantis pasaulis yra mūsų vidaus atspindys :) Dėkui ;)

Meldiriele rašė...

paskutine nuotrauka tiesiog stebuklinga!:)

GinCherry rašė...

OI, dėkui :) O dar labai svarsčiau ar ją dėti :) Visgi atsirado žmogus, kam ji patiko :)

Unknown rašė...

Vyras atsakė banaliai: kad viskas, kad yra gražu, jam primena mane. :D

Anonimiškas rašė...

You are absolutely perfect:)

dangel smith rašė...

very lovely picture!


Seattle Real Estate