2011 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Do I?

  I really love reading. It's a pleasure for me just to stay all day in my bed with nice book in my hands and try to live characters life. Love, sorrow, dream, hate, expect and wait. Here I enjoy reading much more than I did before. Maybe it's because I have limited amount of Lithuanian books and I'm trying to cherish them.
   Every time I visit my local charity shops, I stop behind the shelves full of colourful books. It's so hard for me to choose one of them, cause I don't want read that 'girly girl'stuff however I still  find the serious books too serious for me, cause I'm the most impatient person you've ever met in your life  :) It's just too hard to concentrate for me on what I'm reading :)
   I think everyone heard the saying: don't judge a book by it's cover, but it's exactly what I'm doing every time when I'm looking for a new book :) So, when my eyes met a book 'Do I look fat in this?' the first thought that came to my mind was that it's exactly that kind of book I'm trying to aware, but when I took a deeper look and read the annotation I've changed my mind a bit. I thought: If this book can change my view in my own body and my self estate and I can do that just for 30 pence then I'll go for it :)
 Sooo, the annotation says: this book is for any woman who has engaged in a bathroom bitching session about how fat she feels, here is a is an explosive guide to breaking the cycle of body critisism and creating a powerful, healthy self image. Encourages to face it and asking: you're tired of dieting? You hate counting calories? You're sick of the pressure to work out three times a week and of being bombarded by a images of perfect-looking models? Bottom line: you're tired of feeling fat? But here's the thing: fat is not a feeling. When you ask someone if you look fat, you're probably asking, 'Am I good enough?' Author explores how body image controls the way women think about all aspects of their lives: health, wealth, career, family and relationships and it's quite interesting to take a deeper look of this aspect. I do agree with the writer that we are trying to control our body, cause it's the only thing we can control in our life proper and we believe that something will change when we will reach our perfect body/weight and is so hard to realise that anything changes then.
I underlined one quote from this book: spend time focusing on who you are instead of who you're not. I think this phrase says everything.

P.S Don't get me wrong I'm not saying that we don't need to do anything to stay fit, but we just need to find a healthy balance :) As usual :)

**********************************************************************************

Aš labai mėgstu skaityti knygas. Susisukti jaukiai lovoje ar krėsle, versti lapą po lapo ir bėgti paskui istorijos herojus. Čia skaitymas man teikia dar didesnį malonumą. Gal dėl to, kad lietuviškų knygų kiekis kasdien vis mažėja ir kartais pagaunu save, kad pradedu tausoti knygas. Rodos kiekvienas perskaitytas žodis tave artina prie  neišvengiamos pabaigos, kai teks pasiimti knygą ne gimtąja kalba. Vengiu angliškų knygų ir vengiu jų todėl, kad nenoriu skaityti mergaitiškų paistalų apie naujai nusipirktą naujų batelių porą arba meilės istorijų apie jį, ją ir jį, o rimtesnėm knygom dar nesu pasiruošus dėl savo amžino kantrybės trūkumo :) Bet matydama neišvengiančiai artėjantį horizontą ir vaikščiodama po labdaros parduotuves, kiekvieną kartą sustoju prie knygų lentynų. Šimtai spalvotų viršelių ir knygų nugarėlių. Reikia truputį laiko,kad akys kąnors išskirtų šitoj spalvų kakofonijoj. Pirmiausia užfiksuoju senas knygas, bet jas pokolkas renku tik dėl grožio savo knygų lentynai [ach, ta tuštybė tuštybė :)]. Ir jei sakoma - nespręsk pagal knygą iš viršelio, tai aš darau būtent taip :) Matyt tai ir yra priežastis kodėl niekad nesugebu išsirinkti knygos.
Kai krepšelyje mano akį patraukė knyga pavadinimu 'Do I look fat in this?' iš karto ją paėmiau į rankas, nes ši frazė mano žodyne tokia pat dažna kaip ir bet kurios kitos moters. Iš pradžių pagalvojau, kad tai būtent tokia knyga, kokias aš vengiu skaityti, bet peržvelgus akimis knygos anotaciją pagalvojau: kodėl gi ne? Knyga moko susigyventi su savimi ir padėti sau. Jei tai galima padaryti sumokėjus 30 pensų - verta pabandyti :)
Knygoje bandoma atskleisti visus šio klausimo aspektus. Kodėl moterys save kankina vis atrasdamos naujų trūkumų ir naujų būdų nekęsti bei engti save. Iš kur atsiranda tas desperatiškas noras matyti vis mažesnius skaičiukus svarstyklių skalėje ir rūbų etiketėje. 
  Ar paprastai tas klausimas, kurį dažnai užduodame artimiausiems žmonės, iš tikrųjų slepia gilesnes problemas? Bandžiau susimąstyti kokiomis gyvenimo sritimis aš iš tiesų esu nepatenkinta ir prisipažinsiu,kad labai sunkiai tai sekėsi padaryti. Atrodo,kad viskas gerai, tik va tie nelemti 5 kilogramai, kurie atvers kelią į gražesnį gyvenimą :) Ar iš tiesų kai mes negalime savo gyvenime valdyti nei vienos srities, imamės kovoti su savo kūnu, nes tai vienintelė sritis, kurią mes galime kontroliuoti ir kurią galime keisti iš esmės. Turbūt visada giliai viduje žinojau,kad tie 5 kilogramai nepakeis nieko, nes kiek atsimenu save, kad ir kiek besverčiau, visada nebuvau patenkinta savimi :) Ar mažesni skaičiai man atnešė daugiau pasitikėjimo savimi? Tikrai ne. Tik čia aš išmokau negalvoti apie savo kūną. Na, bent jau galvoti mažiau. Paradoksalu, bet tai įvyko tada, kai tikrai nebuvau geriausios formos :) Vis dar stengiuosi sugrįžti į senąjį savo 'pavidalą', nes noriu pilnai džiaugtis savo spintos turiniu, bet  jei rūbai turėtų savybę plėstis ar trauktis, atsižvelgdami į savo savininkės ypatybes, tai turbūt būtų pats geriausias sprendimas visoms moterims :) Nori tilpti į išsvajotą suknelę? Lydekai paliepus, man panorėjus, pirštais spragt! :)
Turbūt paklausite kodėl apie tai kalbu? Ogi todėl, kad pastaruoju metu susiduriu su žmonėmis, kurie kažkada turėjo valgymo sutrikimų. Sutinku ne tik tiesiogiai, bet ir bloguose, straipsniuose, forumuose. Pradėjau domėtis kai kurių ypač lieknų praeities divų biografijom ir nustebau atradus, kad dalis moterų, kurios buvo itin smulkios savo laiku, turėjo valgymų sutrikimų...Nustebau todėl, kad matyt iki to laiko buvau truputį naivi ir tikėjau, kad tai tiesiog duota arba ne :) Susimąsčiau ar tikrai verta aukoti tiek dėl to, kad būtum tuo, kuo nesi...Ar ne geriau susikoncentruoti į dabartį ir vertinti save dėl to, kas esi, o ne smerkti dėl to, kas nori būti ? Nenoriu,kad šis įrašas sukeltų neigiamas diskusijas, nes neteigiu,kad nereikia visiškai negalvoti apie save, tik kaip ir visur, reikalingas sveikas balansas...

Derinys/outfit details:


  • suknelė/dress - charity shop [handmade];
  • batukais/ shoes - charity shop;
  • viktorijos laikų sagė/ victorian brooch - ebay;
  • pėdkelnės/tights - ebay;
  • megztinis/cardigan - second hand;





IMGP5400 copy

IMGP5397 copy

IMGP5376 copy

IMGP5388 copy

IMGP5383 copy

IMGP5389 copy

IMGP5390 copy

IMGP5392 copy

IMGP5399 copy

IMGP5380 copy

24 komentarai:

Cigale rašė...

Na va,vis skaitydavau kitus komentarus,kurie rašė,kad šis įrašas atspindi mane,tai dabar tą patį galiu pasakyti ir aš.Net tik kad pagalvodavau,kad -5kg gali atnešti laimę,bet ir su valgymo sutrikimais esu susidūrusi labai iš arti.Tikrai opi tema,kurios žmonės niekad nesupras patys to nepatyrę,kad ir kaip stengtųsi.
O tu kaip visada žavi,plaukų spalva tiesiog nuostabi!Nors ką čia,tu pati nuostabi!

Justina rašė...

laimė juk ne tokiuose dalykuose slypi.iš tikrųjų, tai aplinkiniai vertina mūsų energiją, pozityvumą, o kai griežtai save kontroliuoji, tai esi nepatenkintas, susirzęs, tai atstumia. p.s: kaip tau pavyko atsikratyti juodos plaukų spalvos?

GinCherry rašė...

Cigale, aš sutinku su tavim,kad žmonės su tuo nesusidūrę iš arti niekad nesupras...Ilgą laiką maniau,kad tai tokia slapta tema, kuria nedera kalbėti ir kurios nedera liesti ir pirmą kartą sutikus žmones, kurie apie valgymo sutrikimus kalbėjo taip atvirai - sutrikau. Visgi, dabar galvoju,kad šita tema būtina kalbėti. Būtina kalbėti apie tai, kaip formuoti sveiką požiūrį į savo kūną, nes panašu, kad su tuo susiduria labai didelė dalis moterų...Keista kai visiškai lieknutės merginos/moterys kalba apie savo nesamą viršsvorį ir tada nori nenori susimąstai,kad tai nėra normalu...

Justina, puikiai tai suprantu dabar :) Negali būti įsitempęs visada ir susikoncentravęs į tokius dalykus, nes papraščiausiai tada nieko aplinki nebematai :) O juodos dar nepavyko pilnai atsikratyti, vis dar kovoju, nes vietomis dar liko tamsesni galai :) Šiaip juodai paskutinį kartą dažiau dar Lietuvoje, tai jau beveik metai kai nedažiau jų juodai, daug spėjo nuaugtis, o ir du kartus dariau spalvos nuplovimą :) Sunkiai ta juoda spalva pasiduoda :)

Justina rašė...

aš atsiprašau, kad ne į temą apie tuos plaukus, bet jau ne kartą pastebėjau ir norėjau pasiteirauti. taprasme dažai šaknis rudai? ir kas yra nuplovimas? nes aš jau metus kovoju su juoduma, bet vistiek nelabai kas gaunasi.

GinCherry rašė...

Nieko tokio :D Yra tokia priemonė, kuri ne balina plaukus, bet atseit sugrąžina jų natųralią spalvą :) Taigi tiesiog ilgą laiką nedažiau juodai, paskui vieną kartą panaudojau ta nuplovėją ir kokią pusę metų nieko nedariau plaukam. Vėliau vieną karta dažiau rudai, o prieš šį dažymą dar kartą nuėminėjom spalvą,kad gautųsi lygiau ir dėjom tada šitą spalvą :) Bet galai, kurie kažkada buvo juodi, vis tiek liko tamsesni :) Šiaip nesiūlau eksperimentuoti, geriau kreipkis į kirpėją. Tikrai patars kąnors :)

kokoko rašė...

Nuostabiai atrodote!

mirattes rašė...

Niekada nesupratau svorio pagal skaičiukus, juk svarbiausia kaip jautiesi ir ar patinki sau. Taip aš sveriu mažai, tai aš daugelio akyse atrodau per liekna, perkarusi ir išgirstu krūvas epitetu man apibūdinti. Esu durna, kvaiša, beprotė ir t.t. kai užsimenu, kad šiuo metu noriu numesti du kilogramus. Man siūlo išsioperuoti galvą nuo tokių minčių ir t.t. Bet jeigu aš matau, kad veidrodyje aš sverdama 50kg sau žymiai labiau patinku, negu sverdama 52kg ir būdama putliais žandais tai ar nuodėmė man būnant lieknai dar šiek tiek pasiliekninti, kad būčiau laiminga? Juk čia tik dviejų skaičiukų skirtumas, bet jeigu nuo tų skaičiukų aš laimingesnė, tai kodėl aš kvaila, durna ir paciento smegenų operacijos laukėja? Padariau išvadas ir dabar jau tyliu, kai užsimanau palieknėti ir garsiai pasiskelbiu kai pradedu auginti svorį :)

Autare rašė...

Kokia graži suknelė :) Ir vaizdas ant dviračio puikus :)

O dėl svorio, paskutinis sakinys labai geras 'reikalingas sveikas balansas'. Kai pamatau tikrai daug viršsvorio turintį žmogų pagalvoju kaip sunku jo sąnariams ir širdžiai, kokia apkrova organams ir tai tikrai ne į sveikatą. Ir net jei žmogus susitaiko su tuo, vis tiek manau, kad jis nesijaučia gerai, dėl sveikatos, o ir aplinka tokia, kad turi būti lieknas, nes kitaip neestetiškas vaizdas, ir kaip čia dabar yra... Bet ir lieknumas ne vien skaičiukais matuojamas.
Save mylėti reikia su saiku, nepersistengiant ir nedarant kažko drastiško į vieną ar kitą pusę ;)

Reda rašė...

Ech, tos moterys... Zinai, kiek yra teke girdeti, vistiek vyrams maziau patinka liesos moterys. Jiems labiau prie sirdies minkstimas :-D O pas mane tuoj bus atvirkstine problema-sunku priaugti svorio. Nuo gimimo esu kuda, bet dabar dar skrandzio problemos prisidejo. Nebegrazi sau daraus...
Kaip tavo tos nuotraukos tokios grazios visada gaunasi? Ir pozuoti nebijai. Reik is taves pasimokyt ;-)

Gabrielė rašė...

Kaip visad atrodote nepriekaistingai. :)
Be to sutinku del knygu. Pati ju ir dar daugiau visokiu senu zurnalu, daug turiu pirktu is Lapdaros krautuveliu.

Visos musu kancios kyla is visuomenes, o dvasios ramybe salia sveikatos sudaro svarbiausia musu laimes elementa - Kaip sake Sopenhaueris.
Jei tik moterys nusiramintu ir nustotu imti visa ta pikta informacija apie tobulas kuno linijas is aplinkos, patisataisytu ne tik sveikata, bet ir paaugtu pasiitikejimas savimi ir gera savijauta. :)

Unknown rašė...

Prieš kokius 10metų turėjau rimtų (ne)valgymo sutrikimų: tikras savęs kankinimas buvo žiūrėti į maistą, gaminti jį... užuosdavau kavos kvapą (jos negeriu ir dabar) ir norėdavau nualpti nuo noro valgyti... bet juk nenorėjau išstorėti... o svėriau apie 39-41kg. Aišku niekas kvailai mergaitei nepasakė, kad nuo kaulų svorio nenumesi, kad platūs klubai mūsų šeimoje paveldima etc. Bet noras valgyti nugalėjo... aišku gaila, kad priaugu svorio ir nebeįtelpu į mylimą sijonuką, į kurį tilpau prieš 4metus, bet kitų mylimų sijonukų dabar turiu. :D O be to valgyti ir negalvoti, kad reikia atsisakyti dar vieno plykito pyragaičio su kremu yra visai malonu. :D Papraščiausiai reikai mylėti save ir tiek. :)

Emma Litton rašė...

What delightful photos! It's so true,it's hard to find a balance, but it's something that is most needed.

xo,
Em

AidaBajar rašė...

Sveika Mieloji, nedaznai uklystu cia, bet kai apsilankau, tai perskaitau visus man naujus pranesimus... kaip visada grazios mintys-naudingos, labai grazios nuotraukos. Labai dziaugiuosi kad vel rasai, nes kuri laika buvai dingus. Valgymo sutrikimu neturiu nes dazniausiai valgau labai daug ir savo gaminta maista. Atvaziavus i Londona gyventi priaugau pora kilogramu, bet tikiu, kad tai ne del maisto, o del ramybes(kitaip tariant streso nebuvimui) Taigi labai dziaugiusi savo keliais kilogramais nes jauciuosi Moterim, o ne amzina paaugle. Zinoma daugiau kilogramu nereikia, bet kaip pati sakai kaip bebutu svarbu pusiausvyra ir harmonija. Taigi galui uzduosiu du klausimus nesusijusius su dieta.Su kokiu fotoaparatu darytos nuotraukos, nes kokybe Nereali!!! ir kur taip puikiai ismokai rasyti anglu kalba?

IoT rašė...

Tu visokia labai graži. Dabar visai kitaip nei LT budama, bet spindi ir viskas-gražu akiai ir širdžiai...

catchocolat rašė...

Miela Gin, seniau visad skaitydavau šį tavo blogą, kuris turbūt vienas nedaugelių tikrai sukaustantis ne tik dėl gilių minčių, bet ir dėl dailaus, profesionalaus pateikimo (nors tiesą pasakius niekada nepasireiškiau, nepasivaidenau). Na, o dėl Jūsų kūrybinės erdvės - viskas galerijoje tiesiog nuostabu. Pati užsiimu rankdarbiais, smulkiais dekupažo darbeliais ir visada stebėjausi Jūsų darbų kruopštumu bei smulkiomis detalėmis. Ir apskritai, visada maniau, kad peržengus 20 - ies slenkstį, žmogaus pasaulėžiūra pasidaro pilka, pats žmogus užguitas kasdienių rūpesčių ir pasaulyje mato tik blogus dalykus. Jūsų blogas tai absoliučiai paneigia, nes mintys - šviežios, persmelktos jaukumo, optimizmo susimaišiusio su šiek tiek jaučiama nostalgija. Tikrai malonu Jus vėl matyti, nors rašau ir kiek pavėluotai :)

Anonimiškas rašė...

I think that's a positive message we all should pay attention to. Body image problems are sad, and it's sad that they are so common. On a lighter note, I love your plaid dress :)

Mabel
Mabel Time

Anonimiškas rašė...

I can't wait to read your new post! :)

HouseHome rašė...

as biski ne i tema - negi turi tatoo ant pedos? ( ar ten pedkelnes tokios?) :) galvojau kazka praleidau jau....

Kailey rašė...

Those tights are the cutest thing!

GinCherry rašė...

Kokoko - dekui :)

Miratess, aš irgi niekad to nesupratau, nes svarbiausia kaip atrodai ir kaip jautiesi, o ne kokie skaičiukai, bet tikrai yra moterų, kurios lieknėja žiūrėdamos į skaičiukus ir dažnai neatsižvelgia į kaulų ir figūros ypatumus.

Dieter, aš lygiai taip pat galvoju kai matau viršsvorio turinčius žmones, nes tai jau ne tik grožis tai ir sveikatos dalykai.

Reda, kad man tokios bėdos :) O pozuoti tai aš visai nemoku, gal čia dėl to,kad vyras fotografuoja, tai lengviau :) O random nuotraukose tai visada stengiuosi užsidengti arba nepapulti į kadrą :) Dėkui beje :)

Gabby, kokia puiki citata :)

Aušra, kad tu ir dabar visiška coliukė :) Tau tikrai nereiktų sukti galvos dėl to ar gali suvalgyti pyragėlį :)

Thanks, Emma :)

Aida, kaip džiugu girdėti, kad ne tik man emigracija susijusi su streso pabaiga :) Nuotraukos darytos su mano senuku pentax k10d,bet ne su kitiniu objektyvu, o su sigmos 50tuku. O angliškai nemanau, kad puikiai rašau, bet žinoma dekui :) Tiesiog kai kurios pastraipos paimtos iš knygos anotacijos, gal dėl to toks vaizdas susidarė :)

Raganaite - dėkui labai :)

Catchcolat, kokia nedidelė riba, tik 20 :) Matyt pati dar esi visai jaunutė. Tiesą sakant niekada nemaniau,kad gyvenimas keičiasi sulaukus tam tikro amžiaus. Nors beabejo, savo paauglystės eksperimentų laikais, dažnai girdėdavau sakant, kad išaugsiu. Čia pažįstu ir bendrauju su už save geroookai vyresniais žmonėmis, kuriš saviraiška ryškesnė nei mano, o ir su amžium pasaulėžiūra kaip tik plečiasi. Pradedana žiūrėti kitaip į tuos pačius dalykus, atsiranda didesnė tolerancija, pakantumas, o kasdieniniai rūpesčiai užguiti gali ir visiškai jaunus :) Iš tiesų smagu, kad kažkiek sulaužiau nuomonę :)

Mabel, yes, the worst thing that's so common in nowadays and sometimes it seems that we can't do anything about that...Just fingers crossed that one day it will change a bit.

Lost soul - glad to know that :) I just was on holidays and moved to new flat, so still managing all the stuff :) But I started to write already

as keksas - ne ne, neturiu :) Net grįžau nuotraukas pažiūrėt :) Kadangi pėdkelnės su siūle tai jos turi juodą užkulnį ir paduką, vienoje nuotraukoje jis ir matosi :)

Kailey thanks, they're one of my favs :)

Marzipan rašė...

Love your dress! The pictures with the little dog and the bike is gorgeous!

miglė rašė...

hm.. aš čia ne apie svarstykles. Bet šiek tiek /iš/į temą - apie LT knygas.

Pati buvau identiškoje situacijoje, kai lietuviškas raides taupai, o angliškas renkiesi atsargiai. Tad tiesiog šovė mintis: (jei tik norėtum) nurodyk kokį adresą, atsiųsčiau karts nuo karto ką lietuviškai, kad neišsektų šaltinis :) va, tarkim, to paties Irwing turiu kelias, mielai perleisčiau :)

tad, jei ką, brūkštelk mail2migle@gmail.com

Gražaus vakaro!

oognaeast rašė...

nice:)

Unknown rašė...

Kokia Jūs miela ir fantastiška!